Који " арсенал" штапова имате?

Nikola_m87

Senior member
Učlanjen(a)
28.06.2015.
Broj reagovanja
71
Ti CTS Quartz blankovi su prelepota ali do odredjene klase. Posle toga postaju preteski i vuku napred. Ja tu vidim primenu za suvu za manje vode tipa Gradca, neko rolanje nimfi po Ribniku maksimum i to je to.

MafkeDryFly

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2022.
Broj reagovanja
113
Ima drugar u Sloveniji Douglas Sky. Cini mi se #6. Kaze da je odlican. Ja jurim Upstream koji je neverovatno lagan oko 50 gr.

Samo 50 gr ? Pa je SAVRSENSTVO ne za * glas * samo, nego mnogo karbonaca premium klase nema ovakvu tezinu. Ovo sto sam ja probao je tesko ali ne i pretesko
Probao sam stari fiber musicar i fantazija je kako lepo puni, kao bambusov stap, ali je tezak kao tuc u odnosu na nove fiberglas.
Upravo sa suvu je i idealan. Kada bi naleteo na ponudu kao Maric sto pominje 50 gr., pao bih u iskusenje da posedujem jedan.
Stap koji cesto koristim je 42 gr dugacak 2.36 i karbonac #2. Na koju foru fiber moze da se pribizi tezininom kao karbon male klase?

MafkeDryFly

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2022.
Broj reagovanja
113
Nasao sam, firma DOUGLAS, neverovatne tezine i duzine u najpozitivnijem kontetkstu i oko 500 Dolara.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ovo sa bukvalno manijom, u punom smislu reci je ziva istina. Ostace mi tajna zasto su neki ljudi koji su pljuvali
po mekanim " glindzavim " stapovima i posebno negodovali sve sto je manje jacine ispod #4, posle nekoliko godina
iste kolege navaljuju na '' staklence'' odnosto fiberglas za koji svi znamo koliko je glindzav-mekan i takodje smogradnja
istih koje razumem jer je lepo imati stap svojih ruku delo.
Ne mislim na sve ljubitelje fiberglasa, da me pogresno ne shvati vecina forumasa.
Pomislio sam da je u pitanju POMODARSTVO cisto a, nadam se da gresim..
Mafke CTS quarz je sve samo ne mekan stap tj slow akcije stap. Zao mi sto ga ne uradih kada je izasao pre 4-5 god pa bih izbegao ovo " sad ga svako pravi" 😝 ali tada ne bih imao ovo sto samtrazio 8.6 #3. Jer sam probao 7ft #3 i 8 ft #4 i rekao da ima 8.6 #3 bilo bi top. I napravise nam :)

Mlinka

Full member
Učlanjen(a)
10.03.2011.
Broj reagovanja
1.797
jel može neko da usporedi cts affinity m sa quartzom, recimo #3 8 ft i jedan i drugi... ako neko posjeduje, prednosti i mane u praksi oba...!?
kakvi su po vetru, kakva je preciznost i zabac, koji bolje izbacuje duži predvez, kakvi pod ribom, koji im je minimum udica i tipet za neke ozbiljne ribe? koje strune bolje odgovaraju?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Moze Jan :) on ima i M i quarz sad ga je zavrsio. Koliko sam razumeo po njemu je quarz bolji. Pre svega prasta mrtve uglove, bolje zamara ribu, itd itd. Ja kad dobijem stap i probam ga na ribi znacu. Za sada sam ga probao samo ovako na suvo i odusevljen sam odzivom stapa s obzirom da je glass.

Vrh Dno