KO JE OVDE LUD?!

easyrider_

Full member
Učlanjen(a)
25.07.2007.
Broj reagovanja
631
Dugo sam razmisljao o tom djavoljem krugu o kojem pricamo... Narod -- vlast --narod...
Mislim da je jedini izlaz da svako krene od sebe, a to je jako tesko... Jer vidis jednu stvar... Svi cemo se sloziti da carina i ostale dazbine treba da se uredno placaju, ali kad to zakaci nas... Tada postoje dvije opcije 1. Imamo nekoga na carini ko nam to "sredi" ili damo ciki 10-50€ i on zazmiri na oba oka... 2. naplate nam carinu i mi je.emo majku i cariniku i drzavi ("a i sire")... Jer boze moj, zasto ja da placam carinu, kad neki tamo provoze slepere za dzabe?!. 3. ajmo reci da postoje i oni treci, ali njih je kao i uvijek veoma malo...
Znaci u cemu je fora... Svako voli svoju guzicu i stara dobra "gledati trn u tudjem a ne vidjeti balvan u svome" nam je svima poznata i teoretski i prakticno. A kad bi svako posao od sebe u sitnim stvarima, od same baze kulture i normalnog ponasanja, od toga da bacimo opusak u kantu umjesto na ulicu, da umjesto "je.em ti mater seljacku" kazemo "izvinite gospodine ali ja sam dosao prije vas" i takve "sitne" stvari... Sto bi rekao pokojni Davorin Popovic "kako bi se zivjelo, kako bi se voljelo i kako bi dobro bilo..." Ali tesko, jer ljudi su zatrovani...
E sad vratimo se na guzonje, sefove i sl, vlast... Davno je receno da svaki narod ima onakvu vlast kakvu zasluzuje... Tacno je... Nas problem je primitivnost i nedostatak kulture i obrazovanja u svakom pogledu (od hvala, izvolite pa do ribokradje i nepostovanja drugih pravila). Znaci, kakav narod takve i guzonje... I sve se opet vrti u krug, narod postavlja guzonje a te guzonje guze taj narod i svima je super, osim onoj manjini koja ima mozga i misli svojom glavom.
Antonije Pusic je lijepo opisao filozofiju naseg naroda u jednoj recenici "bolje jedno vruce pivo, nego cetri ladna..."
Da ne duzim puno ( a i ovako sam pretjerao)... Ja cu i dalje da se borim sa vjetrenjacama, jer smatram da ako pustis i kazes "tako svi rade" onda se prikljucujes onoj glupoj masi, koja "lijepo" zivi, ali samo zato sto nema dovoljno duboko urezane vijuge u mozgu.
"Sto manje dijete znas, to si manje nesretan."
Znam da ovaj forum (mozda) nije pravo mjesto da pricamo o ovome, ali boze moj... Ljudi smo prije svega, pa tek onda ribolovci i sve ostalo... A i tema je takva. Ko je lud a ko zbunjen...?
Zivi bili...vino pili... rakiju mezili!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
evo nekih slika od juce sa morave ...mada je ovo blazi vid krivolova u odnosu na dinamit i struju , ali je ipak nezakonito..
slikano je sa oko 200m pa slike nisu bas najbolje...svi znaju gde se postavljaju kosevi ,pa cak i niko tu nepeca jer se kida stalno.niko ne reaguje niti juri ,a oni svako vece camcima obilaze koseve i vade ribu  :doh: a mi placamo dozvole i sve to gledamo

Prilozi

• Picture 1716_resize.jpg
    Picture 1716_resize.jpg
    162,7 KB · Pregleda: 145
  • Picture 17221_resize.jpg
    Picture 17221_resize.jpg
    73,7 KB · Pregleda: 148
  • Picture 17241_resize.jpg
    Picture 17241_resize.jpg
    79 KB · Pregleda: 142

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Lepo ove slike napravi i pošalji lokalnoj PS. Neka se malo zanimaju.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ko je ovde lud?!
Odgovor je vise nego jasan,ja,ti(sasats) i svi oni sto placaju dozvole.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
dali ovo PS znaci policija?neznam dali imaju nadleznost i dali ce hteti da se zezaju sa tim.mada imam druga koji bi to mogao da zavrsi pa da probamo

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
crni , da neidem po okolnim malim rekama na pastrmku ...mada osim na rasini nisam sreo cuvara nigde...nikad nebi platio dozvolu.nesecam se da me je neko zadnjih 10 godina kontrolisao

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
crni , da neidem po okolnim malim rekama na pastrmku ...mada osim na rasini nisam sreo cuvara nigde...nikad nebi platio dozvolu.nesecam se da me je neko zadnjih 10 godina kontrolisao
Bratane moj i kod mene je ista situacija pojedine manje reke ne da ne kontrolisu nego tvrdim da ne znaju da odu do njih.Nemaju oni pojma koliko je pastrmki(i kakvih je komada  :'()sve bilo u Rupskoj,Ostrozubskoj,Dzepskoj,Predejanskoj...reci do pre samo par godina!!!
A sad jad i tuga,kad uhvatis neku u meri pa to je skakanje do neba.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Sad sam bio u jednoj radnji za ribolovacku opremu... lele sto se sprema belaj... Ovi (jos nisam ukapirao koji su ti) sto su mrsili sa dozvolama i prebacivanjem nadleznosti nad svim vodama mozda doguraju do Insajdera  :eek:

Dva momka imaju svu dokumentaciju, sve zive snimke da ih naguze za sva vremea a plus imaju mnogo jake ljude iza sebe... Nadam se a nadaju se i ovi sto su mi sve ispricali da ce iz svega toga izadji nesto najbolje pre svega po ribu a onda i nas sportske ribolovce...  :blush:

nemam vise nikakav komentar, sve sto budem rekao ponovicu se, nama nema pomoci, mi smo dno dna  :-X

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Oduzeli su kraljevčanima gazdovanje najvećim ribolovnim područjem - Srbija jugozapad. Napravio se haos.
Tek će da igra mečka.
Trebala je da igra ona još kad su gazdovali čačani, ali Velja ih štitio.
Možda sad stvarno neko i najebe.
Videćemo.

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Mnogo ce vode jos proteci dok se ovde situacija ne popravi. Balkan je ovo.
Ta jurnjava za tim likovima koji ce u "Insajder" ce biti po starom dobrom obicaju sprovedena da se maknu sa pozicija oni koji su do sada "skupljali kajmak", jer se ovi drugi koji bi da se "omrse" plase za visko nivo holesterola dosadasnjih.
Sto moja pokojna baka, Bog da joj dusu prosti, rece jednom u vezi izbora: "Sinko, samo se svinje promene, a korito ostaje isto." Ista prica ce biti i sa novima koji dodju na te pozicije.
Mozda je za ovo moje sadasnje pisanje kriv i strah od recenice da smo dotakli dno, jer kada god to kazemo, mi krenemo da propadamo u mulj jos dublje.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Čitao sam da su oni iz River Guarda navatali dosta ribokradica , grabušljaša  od početka godine i da je podneta prijava policiji za sve njih po novom zakonu nekima preti zatvorska kazna do 6 meseci kao i novčana nadoknada za ribu od 1000- 5000 din po komadu ..
Novac če od naplaćenih kazni ići direktno njima kao stimulacija ..

ovo sam ukratko pripričao iz onoga što sam pročitao ,nadam se da će ovo stvarno početi da funkcioniše pa možda dodju i bolji dani ...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Nažalost, u ovoj državi je krađa ribe unosan posao i pitanje je ko je sve tu umešao prste i ko skida kajmak godinama!
Zato se još uvek ne uvodi nikakav red na vodama,održava se ovo očajno stanje,haos u kome najbolje funkcionišu krivolovci,koji u većini slučajeva,bar na većim rekama koje su u katastrofalnom stanju,rade za nekog od lokalnih glavonja!Ministarstvo je bez obzira što je donelo dobar zakon,očajno odradilo sav preostali posao koji se tiče sprovođenja.Dozvola još uvek nema,a razlog koji je naveden,ako je tačna informacija da je pokvarena neka mašina kojom bi trebali da štampaju dozvole,pokazuje koliko se neozbiljno pristupa problematici voda i riba.Što reče neko na nekom blogu,neće ministar tu da se petlja kad je mnogo veća lova u građevini i  legalizaciji!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
" Šalio " sam se sa drugom pre neki dan kako ćemo uskoro kupiti štapove aftma#1 i mušičariti kedere i biti presrećni ako uhvatimo i po neku crvenperku sa pretpostavkom da će samo to ostati na našim vodama za koju godinu ..

Vrh Dno