Koja musica ``ne radi``?

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Poruke
1.993
Broj reagovanja
238
Lokacija
Norway
Koja vam musica ne radi nikako? Znaci, nosimo je, lepa na oko, uspesna po reputaciji, koristimo je ko ``kec iz rukava`` ali nece pa nece.

Moj ubedljivi ``favorit`` nelovne musice je Muddler Minnow. Navezao sam ih nekoliko po SbS-u http://www.flyfishersrepublic.com/patterns/muddler-minnow/

Super su na oko, i nikad nista. Koristio sam ih danju, na pridvece, par puta nocu, i nikad nista. Sto li mi samo zauzimaju mesto u kutijici, nemam pojma  :D  :doh:
 

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Poruke
10.403
Broj reagovanja
6
Mozda si je samo premalo forsirao ili tamo tvojim ribama ne znaci nista. Ja takvog originalnog jesam vezao I prosao sam isto ko I ti ali  :hammer: jako sam je malo koristio a I nije dugo bila u kutijici, brzo je nasal svoje mesto negde na dnu reke  :D posle je nisam vise ni vezivao.

Ja ne nosim nista od muva u sta nisam siguran. Tu I tamo nesto novo stavim za probu pa I zaboravim tako da imam nekoliko muva koje nisu viele ribe pa ni predveza jos  :hammer: Takvog "favorite" kakvog ti imas ja nemam. Moj sistem je takav da sve sto probam I ne dobijem neko pozitivno iskustvo onda to batalim. Npr. ako je tamo neka nimfa jako hvaljena za tu I tu ribu na ovakvoj ili onakvoj vodi u nekom odredjenom godisnjem casu I ja je probavam I probavam na sve moguce meni poznate nacine nimfarenja I pokaze se slaba vise za nju nema mesta u mojoj kutijici. Prosle godine sam bas probavao tzv. "rainbow warrior" nimficu. Prvi put sam bio uporan ali nije bilo vajde, drugi put isto....onda sam malo zaboravio za nju. Treci put sam je tek krajem oktobra probao I taj dan sam se na nju nalovio bas posteno. Zato sada imam I dalje po tri takve nimfice.
 

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Poruke
10.094
Broj reagovanja
1.130
Lokacija
Čačak
Meni adams nikad radila nije....

Sent from my HTC ChaCha A810e using Tapatalk 2

 

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Poruke
3.721
Broj reagovanja
133
Lokacija
Pančevo
Eh, kad se već javio Oholi... - Klikhammer i zečje šapice. Još uvek ih nosam, s vremena na vreme probam i mislim da se nisam ni upisao :(
A Adams  ;) Uvek i svuda ;) Mada više ne pecam na njega.
@ Seb - Rainbow warrior je nimfica sasvim zimskog dezena, tako da nije ni čudo što ti je proradio krajem oktobra. Mada takvi atraktori znaju da love i usred leta po suncu i minimalnom vodostaju!
@ Nespetro - isti slučaj sa Mudler Minnow, ali pretpostavljam da je zato što mi je uvek bio neotežan, pa sa plivajućom strunom pliva više kao površinski strimer!!! Znam da su kolege ispred tako vezanog Muddlera stavljali olovca pa tako lovili.
 

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Poruke
10.403
Broj reagovanja
6
tako nekako i meni deluje Rainbow Warrior ali vodio sam se nekom pricom i iskustvuma objavljenim na nekim usa forumima da je to dobra nimfica za celu sezonu kao tip atraktor nimfa. Meni je dobra bila ko sto rekoh tek krajem Oktobra. Kontam da ko sto kazes moglo bi biti to dobro i leti po niskim vodostajima ali na manjim udicma mozda od 16 do 20. Ja sam navezao samo na 12tici za sezonsku probu pa ako se pokaze dobro vezujem i te manje. Tako da sada ove sezone planiram jos par manjih ubaciti u kutiju.

 

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Poruke
890
Broj reagovanja
0
Lokacija
Vrnjacka Banja
Elk hair Caddis, imam ih 20 kom u kutiji a nikad ne pecam na njih, probam ih samo kada nista ne radi... Verovatno zato sto ih probam samo kada nista ne radi imam takvo iskustvo sa njima...
 

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Poruke
3.054
Broj reagovanja
842
Na kakvoj vodi pecaš? u koje vrijeme? Ja ti garantiram da će pastrva i klen da pokupe elka braon itd. nijansi na manjoj vodi uveče skoro pred mrak s tim da veličina ne bi trebalo da je preko 12.
probaj pa javi dali sam upravu...
 

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Poruke
890
Broj reagovanja
0
Lokacija
Vrnjacka Banja
Pecam uglavnom na planinsmim rekama pastrmke, u bilo koje doba dana, kad se zadesim na vodi.
Verujem ti da je dobra, imam ih 20 bas zato sto znam da je odlicna musica
 

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Poruke
3.302
Broj reagovanja
201
Lokacija
Zvornik
Jedan udarac na gamarusa,teško pitanje,trebao bih godinama loviti svu sezonu na jednoj vodi pa da dođem do nekih pravila.
Uglavnom,mjenjam muve kako ide dan tako i insekti se smjenjuju,nekada ubraza pa za pola sata traže nešto drugo,treće,peto...

Bolja bi tema bila vaši favoriti ;)
 

Pishta

Junior member
Učlanjen(a)
20.01.2014.
Poruke
53
Broj reagovanja
0
Lokacija
Jagodina,okolina
  Koristi li ko od vas ovo lepo vreme za musicarenje?? Vreme je  prolecno,ali vetar nenormalno duva od jutra do sutra  :'(
Pouzdano znam da se digla riba i posmatram rojenja,ali mislim da bi kanap isao gde ga vetar nosi :doh:
Taj vetar,neprijatelj musicarenja :mad:. :doh:
 

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Poruke
1.338
Broj reagovanja
635
He he, zanimljiva tema...

Od svih slavnih muva (onih sa sjajnom reputacijom) koje sam probao, najgore mi se pokazao Klinkhammer. Ulovio sam, istina, jednog lipca 40+ na zelenog Klinka, ali je taj mučenik toliko halapljivo kupio ispod neke grane da mislim da bi uzeo bilo koju muvu.

Prošle sezone sam isprobavao emergere sa stirodurom - lepo izgledaju, zauzmu dobar položaj na vodi, dobro se i vide... džaba, ništa nisam na njih uhvatio. Kad umesto njih vežem neku mekonogu mokru, cdc emergera ili klasičnu suvu, riba uzme. 

Isprobaću ih i sledeće sezone, ne ide mi u glavu da riba neće da ih uzima.  :mad:
 

Prilozi

  • P3120900.JPG
    P3120900.JPG
    136,2 KB · Pregleda: 329

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Poruke
10.403
Broj reagovanja
6
Hehe a kod mene klinkovi bas fino prolaze a posebno predvece....a preko dana cak i u peni ako lovim njima i to tako da su tela podosta tanka od antrona....boja tan i hrdji je meni odlicna. U peni se riba ne vidi kad uzme nego se oseti  ;)

Mada su i moji favoriti te takve cdc musice  :yeswink:
 

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Poruke
3.054
Broj reagovanja
842
Klink je dobra muha, osobno mislim da je bolja za pastrvu jer ih ne vežem kao sitne muhe... Prošle godine na Plivi recimo oko 6-7 sati popodne juni, na vodi je bilo mali milion različitih muha a nekoliko riba se diglo na površinu među kojim je bila jedna pastrva jedno 60tak cm što me začudilo malo jer  rijetko da velike pastrve izađu na površinu prije mraka, elem ona je kupila svako malo a ja i moj prijatelj smo toj istoj pastrvi izmjenjali jedno 10-20 muha različitih od veličine 18 pa do 10 ali neće pa neće... Vadim kao neku posljednju nadu klinka na 12 od trulavišnja crvenog fazana lugaste nogice poly bijeli kao indikator i hop prvi prolazak riba skače ali fulam mada mi se učinilo da sam je malo i bocnuo zatim nakon toga drugi prolazak muhe i imam je, nažalost tipet 0,10 nije izdržao jer sam odvalio dosta jaku kontru na jakoj vodi. 

Ali pristalica sam što jednostavnijih muha jer one po meni najbolje love  :yeswink:

MM ja bih ovom tvom klinku sa stirodurom dodao osim ovih zečijih dlakica i malo cdc-a upredenog jedan krug okolo slično parašut nogicama i napravio bi ga ove boje na 14 veličini udice...
Šta je još dobra verzija klinka da se tjelo napravi od dabinga antrona ili tako nešto ne od konca i ne lakiran pa da se malo rasčupa u dnu tjela da se dabing mal te ne vuče za njim malo tako mi je lovniji jer dabing raščupani vjerojatno liči na košuljicu koja se svlači a muha izlazi iz nje kad dodirne površinu.
 

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Poruke
10.403
Broj reagovanja
6
@Silvio, jako precizno sve sto si napisao  :yeswink:

Ja na mojim klinkovima imam od 2012. samo antron I na druge materijale ni na pomisljam, kada ih riba razradi su jos bolji  ;) cega si se I ti precizno dotakao opisivanjem lovnog klinka. Na moje klinkove ponekada kada mi se da dajem po mali mrsavi repic cdc-a I do dve niti nekog perla svetlucavlg materijala sto bi trebalo da imitira tu kosuljicu koju spominjes takodjer. Takvi su znatno lovniji od onih koji treba tek da se razrade pod zubima pastrmki  ;) Mada imam obicaj da ako radim bez repica samo malo ih procesljam sa dabing cetkicom I to je dosta. Bas kao sto si i to rekao "sto jednostavnije to bolje" je I moja ideologija :tbumb:
 

PredragUE

Senior member
Učlanjen(a)
09.12.2014.
Poruke
262
Broj reagovanja
35
Malo da ponovimo temu.....ako izuzmem par komada pastrmke od 16cm ja na aleksandru nisam osim granja nista 'vat'o....jbm ti aleksandru...zali boze materijala....
 
Vrh Dno