KOJE SU MI OVO MUSICE

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ma da ništa ne fali ni Indijskim stegama neće se raspasti, ako ne praviš velike muhe - debele udice, da ne pojedu usta stege pri stezanju nema problema duuugo duuugo, a što se tiče izrade, od prvog dana kako sam dobio stegu ima tome sad već 15-18 godina ni jednu jedinu muhu nisam kupio, joj nije lažem. Jesam kupio sam na Ribniku neku siću na 20-22 udicama, jedva sam predvez uvuko u njih  :D E tako sitne još nisam radio, a od 18 pa nagore ne kupujem kako rekoh 18 godina i nema većeg zadovoljstva nego uloviti ribu na svoju muhu.

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Zasto da ne vezes? Nikakva nauka, cak sta vise vrlo je prosto. Prostije od hvatanja ribe.

Pa ja bih naravno voljeo da znam da vezem ali kazem prvo treba da naucim da musicarim pa tek onda da vezujem musice... Ali evo da pitam sta sve treba za pocetnika u vezivanju nekih najosnovnijih lipljanskih i pastrmskih musica??? Pitanje za sve???

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
E tu griješiš, vezanji i mahanje nisu isto i nema prvo ovo pa onda ono, nemoraš znati mahati da bi vezao muhe, ja sam npr. muhe vezao 10 godina a mahati nisam znao, nije imao tko da mi pokaže, a tada još nije bilo neta, you tuba i sl. da skidam znanje sa neta. Dakle možeš ti slobodno da vežeš prvo, a onda da mašeš.

Osnovne mušice za lipljana i pastrvu ne zahtjevaju mnogo, trebaš stegu, udice, nešto konca, nešto perja... ali ako malo prelistaš naći ćeš sve na forumu, malo potraži sve je već rečeno da se ne ponavljamo. 

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rocket man je napisao(la):
Pa ja bih naravno voljeo da znam da vezem ali kazem prvo treba da naucim da musicarim pa tek onda da vezujem musice... Ali evo da pitam sta sve treba za pocetnika u vezivanju nekih najosnovnijih lipljanskih i pastrmskih musica??? Pitanje za sve???

Ako hoces jednostavnijim putem, nadjes na netu pdf ''the flytying bible by peter gathercole'' da ti ne ostavljam pratske linkove. U toj knjizi imas sve lepo opisano, procitas je na tenane duga je zima.
Ako hoces tezim putem onda slusas svakoga i kupujes svasta i ono sto ce ti trebati, i ono sto ce ti trebati mozda i ono sto ti nikad nece trebati.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Rocket man ne moras prvo nauciti da mases da bi naucio da motas musice jer to nema veze jedno sa drugim.Ide zima a ti za par meseci mozes lepe musice da vezes i prekratis dug post.Simpson to je lepo rekao sta da radis za pocetak,na tebi je sad da izaberes "laksi" ili "tezi" put.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
crni , ja mislim da mu je pametnije da pita npr tebe i poslusa tvoj savet nego da cita neku internet knjigu . ima jos ovde ljudi koji mogu i hoce da pomognu jer dobro vezuju i lepo pecaju , pa mi nesto bas glupo da se covek upucuje na drugu stranu  ??? cemu onda forum?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
mislim da je laksi put potraziti savet nego listati knjige i internet . ja sam tako radio do dolaska na forum a onda sam naglo progledao sto se vezivanja tice  :tbumb:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Jeste lakse ali ako pita mene ili tebe ili nekog treceg odmah ce se pojaviti peti,sesti deseti koji ce tvrditi suprotno.Za pocetak ako nema nekog u blizini da mu pokaze knjiga ce mu poprilicno pomoci.Neka savlada najosnovnije stvari i tehnike a posle moze da pusti masti na volju.
I meni je mnogo pomogao internet ali sam dosta "fora" pokupio i iz knjiga.

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Ima li na srpskom ova knjiga brate mili :D A valjda svi znate koji je osnovni fly tying pribor... Nema valjda tu puno sta da se kaze...

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Probor :

-stega
-drzac konca(bobina) biraj sa keramickim umetkom da ti ne kida konac
-kontra pinceta
-makazice
-ravnjac dlake
-finiser
sve ostalo ono treba al' za pocetak i ovo je sasvim dovoljno

Sto se tice materijala  eeeee toga nikad dosta  :doh:  :D  :D

Sta ce ti srpski sunce mu.... pa imas bre slike na kojima se sve vidi sta ti vise treba od toga?!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
evo ti raketo  :) osim stege ovo je sve sto ti treba . iglu napravi sam , makazice kupi u nekoj apoteci ...ovo drugo moras da kupis i kosta ukupno max 10e

p3030135resize.jpg

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
E hvala vam ljudi nema vas nidje ovakvih!!! :D Pa to je skroz dzabe!!! Samo stega da li je skupa i da li moze da se nadje neka sasvim solidna za neke manje pare???

A ovo za srpski... :D Pa nekako je ljepse brate kad ti to sve mozes i da procitas a da ne gledas samo :) Ima li neki nas autor koji je pisao o vezivanju musica ili neka strana knjiga ali prevedena i dje moze da se nadje??? :)

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
http://www.freetime-ribolov.com/Fly-program/Fly-program.html?limit=20&limitstart=60

Predzadnji red .... za pocetak ti ne treba nista bolje a mozda i za kasnije  :)

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Pa nije skupo u opste i to citav set :) Hvala na pomoci javljam se ako zatreba za jos nesto ;)

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Sve su momci objasnili...sta ti treba za pocetak! Od onih stega iz linka - ona od 4400 sa pocetnim alatom je vise nego dobra..

Sale, finisher ti je ludilo,da li kojim slucajem imas jedan isti ovakav ali viska..? :) ::)? Ja sam moj polomio identican posle 11-12 god. konstantne upotrebe,zalepio sam ga dvokomponentnim,ali mu donja zica "ne igra" kao pre,kada "uzme" konac,sada je fiksna..:(

Vrh Dno