Koje udice koristite?

simon

Junior member
Učlanjen(a)
05.09.2006.
Broj reagovanja
0
u jebote,pa GICO majkuti ja se cudim sta mi se desava sa udicama,kupio ja neke skobaljaske platio ko vuk kozom i udica ostra,tanka"ovnerova" kad jedan udarac ina puce i par puta tako,onda pronenim,a ove godine na moru sam 20 polomio pecajuci cipole od 200-300 grama!
A znaci ona ovnerova kolko i moj KU**C!!!!(izviljavam se al ovo je jace od mene)
PAZARSKI OVNER(cudna marka)

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Laky,reci mi da li znas cime trenutno Sport-comerc raspolaze..mene interesuje..f14,f18,f11,f11-2sh...jel mozes da se raspitas sta imaju...

Hvala!

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
P.s.ah da,i da pitam jel neko koristio Hajabusa udice (crne i bronzane),i koja su vasa iskustva sa ovim udicama.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Bio sam pre neki dan u Sport Com. Izbor udica im je veoma los. Imaju F 14 i to od 8 do 18 i to je sve. Mozda imaju jos F 11 2sh i to 18 ali nisam siguran
Valjda sam ti pomogao!
Salut!

M

Mr.Zakula

Guest
Hayabusa udice su savrshene.U poslednje tri godine koristim samo Hayabusu i Gamakatsu.Hayabusu uzimam kod Vanje,on radi njihov program.Ne znam oznake Hayabusinih udica,ali sam uzimao najcheshce klasichan model za suve muve.Kidanje,sa tim udicama nema promashaja,ali bukvalno nema promashaja!U odnosu na Gamakatsuov klasichan model za suve muve,Hajabusina udica je za nijansu deblja,i ima prav ubodni vrh.Jedina mana Hayabushine dry fly udice je shto nije bash pogodna za nezne suve muve (npr.Comparadun,The Usual,Cannon's buny dun,No hackle,...) upravno zbog njeme malo vece mase,ali kada su u pitanju sve "klasichne" klenske muve,bambula,zunzare,skakavci,mravi,koje uglavnom pravim od balze i policelona,zakon su!!!Jake su ko zemlja i oshtre kao zaoka ose!!!!

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Koje boje Hayabuso udice si koristio,ja sa crnim udicama sam prezadovoljan.Medjutim sada imam i ove bronzane..na stegi su jako izdrzljive ne igraju kada se na njih mota i jako su postojane...
Javi mi se na PM

[email protected]

simon

Junior member
Učlanjen(a)
05.09.2006.
Broj reagovanja
0
E jel zna neko dobre udice za pecanje na plovak,znam da cu piti ispljuvan od strane pravih musicara al nemam gde drugo da saznam!!!

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Mala pomoc i sa moje strane.
Koristite bilo koje udice sem OWNER-ovih koje su toliko uzasne da se lome prilikom vezivanja,malo natezanja i pri kontri ako je sa druge strane nesto krupnija riba.
Okusio na svojoj kozi a i dalje imam neke po kutijicama ali sluze za beavice,japance,odnosno male nemani koje joj valjda nemogu nista...
ZNACI--OWNER u djubre ----

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Blue Fox Famozni je napisao(la):
Mala pomoc i sa moje strane.
Koristite bilo koje udice sem OWNER-ovih koje su toliko uzasne da se lome prilikom vezivanja,malo natezanja i pri kontri ako je sa druge strane nesto krupnija riba.
Okusio na svojoj kozi a i dalje imam neke po kutijicama ali sluze za beavice,japance,odnosno male nemani koje joj valjda nemogu nista...
ZNACI--OWNER u djubre ----

Mala pomoc i sa moje strane. Ako ne vezujete musice iz komercijalnih razloga vec samo za licnu upotrebu ili nekoga od prijatelja, koristite samo najbolje udice. Licni izbor je TMC, Varivas, neki modeli Partridge i neki modeli Daiichi. Ne dozvolite da vam razlika u ceni od par evra zagorca zivot na vodi.

ins0mnia

Junior member
Učlanjen(a)
09.10.2007.
Broj reagovanja
0
Sa Ownerom takodje imam lose iskustvo .. sada koristim Gamakatsu F-13B (vel. 18, 16, 14) i prezadovoljan sam

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ja koristim Gamakatsu i oduševljen sam nekim modelima. Ne pada mi na pamet da menjam F-15 za nimfe i bambule. Toliko mi se dopala ta jaka i teška udica da sam počeo i suve muve na njoj da pravim :doh:.

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Mala pomoc i sa moje strane. Ako ne vezujete musice iz komercijalnih razloga vec samo za licnu upotrebu ili nekoga od prijatelja, koristite samo najbolje udice.
Potpuno se slazem sa ovim. Na udicama ne treba stedeti. Ja uglavnom koristim Gamakatsu jer nisam imao nekih problema sa njima. TMC do sada nisam probao ali vrujem da su visoka klasa. Owner i Hayabusa mi se nisu nesto mnogo dopale.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Gamakatsu spada u neku srednju klasu i nikako nije za poredjenje sa TMC, Varivas, Partridge i Daiichi. Razumem Mixa sto koristi F15 kad vezuje kokoshke od musica :D

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Možda ja ne znam šta je vrhunska udica, ali ove koje ja koristim, niti se tupe, niti menjaju oblik, niti mi se ribe otkačinju sa njih, a bezmalo svaki dan mušičarim. Jedino ako neka udica ume da peva ili priziva ribe, kupiću je i zameniti Gamakatsu :hammer:

Vrh Dno