Koji kanap kupiti?

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Simpson ne dovodim u pitanje tvoje musicarsko umece jer te ne poznajem licno ali nije prikladno da me prozivas kako su mi pitanja klinacka jer ni ti mene ne znas kao ni moje znanje u vezi musicarenja , ako razumes sta hocu da kazem  :)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Druze bre pa nisam te ja prozvao da su ti pitanja klinacka, sam si rekao da da su moji odgovori za klince a ja sam samo dao odgovor u skladu sa pitanjem. Ni jednog jedinog trenutka ne osporavam tvoje musicarsko znanje niti mi to pada na pamet. Evo ti moj review za GT150 pre jedno 3 godine kada niko u Srbiji nije cuo za Barrio kanape. Tada se nije ni zvao GT150 ali ta struna je u pitanju sa promenjenim nazivom zbog spora sa drugom firmom. Ne verujem da je GT125 nesto drasticno drugacija, obzirom da je GT90 isti q..c.

http://www.musicarenje.com/index.php/pribor-mainmenu-34/137-devojka-za-sve-barrio-outcast-fly-line

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Simpson ja sam najvise koristio cortland neki kazu da je los meni se dobro pokazao pecam na malim rekama DT kanapima ali mi je potreban runing kanap za j. moravu za distance posebno zbog roll kasta jer je rastinje zajebano  :bye:

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
simpson H je napisao(la):
Daljine ne postize kanap vec bacac. ;)
Bojan je potpuno u pravu. Narucio sam za sebe jedan Barrio GT125. Mada mi vise leze agresivni kanapi ( sta je sad to?), zbog moje slabije tehnike. Mada sam ga iz prve izbacio 26-27 m. Sta je odlucilo da ga narucim? Prvenstveno cena, pa kritike a na kraju i tehnika da se savlada do kraja. Sto se tice kvaliteta Cortland kanapa, nista im ne fali. Samo im je asortiman glava slab.

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
ivke037 je napisao(la):
Bojan je potpuno u pravu. Narucio sam za sebe jedan Barrio GT125. Mada mi vise leze agresivni kanapi ( sta je sad to?), zbog moje slabije tehnike. Mada sam ga iz prve izbacio 26-27 m. Sta je odlucilo da ga narucim? Prvenstveno cena, pa kritike a na kraju i tehnika da se savlada do kraja. Sto se tice kvaliteta Cortland kanapa, nista im ne fali. Samo im je asortiman glava slab.

Tehnika bacanja na prvom mestu to stoji , vidim Djole ima neke ponude nisu skupi koliko vidim tebi kanap odgovara interesovalo me je iz prve ruke hvala na odgovoru  :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ne odgovara mi u potpunosti, volim brze kanape. Ali Bario sasvim opravdava svoju cenu i pruza cak i vise od toga.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Ja 20 god.ne mrdam od Cortlanda 444,DT .Verovatno mi lezi,jer uglavnom lovim na manjim rekama .Nisam cuo da je iko ikad a rekao nesto u negativnom kontekstu vezano za kanape ove firme.Probao sam Orvis -ov Wonderline ,fantastican i prakticno neunistiv kanap ali u ruci mi je daleko prijatniji kanap prvopomenute firme.

E sada mi treba jedna #6 -ica dooobra a to cu prpepustiti Simpsonu.Neka bude njegov izbor! :smoke:

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
simpson H je napisao(la):
Ne odgovara mi u potpunosti, volim brze kanape. Ali Bario sasvim opravdava svoju cenu i pruza cak i vise od toga.

Ovakav odgovor je potpun , hvala simpsone  razmotricu sve opcije vidim neki hvale i to dosta ron thompson  :blush:

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
MAFKE je napisao(la):
  Ja 20 god.ne mrdam od Cortlanda 444,DT .Verovatno mi lezi,jer uglavnom lovim na manjim rekama .Nisam cuo da je iko ikad a rekao nesto u negativnom kontekstu vezano za kanape ove firme.Probao sam Orvis -ov Wonderline ,fantastican i prakticno neunistiv kanap ali u ruci mi je daleko prijatniji kanap prvopomenute firme.

E sada mi treba jedna #6 -ica dooobra a to cu prpepustiti Simpsonu.Neka bude njegov izbor! :smoke:

mafke i ja koristim cortland iskljucivo lizer line imam i sekspir profesional koji je jeftin a vrlo lep kanap , ali sam cuo da cortland ima i plagijate koji su cist krs  :doh:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
vise puta sam koristio 444 i ne dopada mi se nikako. dosta je nekvalitetan

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ja sam kupio pre jedno 3 nedelje jedan no name kanap u ivory boji, wf profila, probao i oduševio se. Leti odlično i ispravlja predvez izuzetno lepo, na slici se manje-više lepo vidi koje je debljine running line a koje je line belly, running je 1/3 belly-ja  . Da sam ga naručio iz npr. Irske on bi se zvao Snowbee......

Evo slike... u pitanju je WF-4-F kanap

Naručio sam još jedan  ;)

Prilozi

• no name wf kanap.jpg
    no name wf kanap.jpg
    59,7 KB · Pregleda: 230

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Strelac je napisao(la):
Ja sam kupio pre jedno 3 nedelje jedan no name kanap u ivory boji, wf profila, probao i oduševio se. Leti odlično i ispravlja predvez izuzetno lepo, na slici se manje-više lepo vidi koje je debljine running line a koje je line belly, running je 1/3 belly-ja  . Da sam ga naručio iz npr. Irske on bi se zvao Snowbee......

Evo slike... u pitanju je WF-4-F kanap

Naručio sam još jedan  ;)

Uh Strelac sad ga bas pretera. Snowbee je ozbiljna firma sa ogromnom reputacijom i svojom proizvodnjom struna. Osim cuvene XS strune nagradjivane bezbroj puta, imaju jos vrhunskih proizvoda koje im prave drugi ali takodje ozbiljni proizvodjaci. XS je i zvanicno proglasena za "best British fly line ever made". Cuvena Snowbee Waldron Vice slucajno ima neke veze sa Lawrence Waldronom poznatim po najboljoj stegi na planeti LAW a koju mozes da vidis na DVD-jevima Olivera Edwardsa.

Sve u svemu jedan od ponosa Britanske fly fishing industrije i jako ozbiljan proizvodjac. Porediti njega i no name proizvode je greh, veliki greh.

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Sto se tice GT125, plan mi je bio da imam kanap za vece reke, za Moravu ili ako se ode na Drinu...

Kanap sam isprobao samo na livadi, a prvi utisak je da lakse postizem distancu. Nemam neku bacacku tehniku, a taman posla da komentarisem karakteristike tipa brz, spor, agresivan  :doh:
Moram da pomenem da mi se sa ovim kanapom desavalo da lakse dolazim do tailing loopa. Opet, krivim za to moju slabu tehniku...

Sta mi se jos nije dopalo: malo vece prisustvo memorije nego sto sam ocekivao. Dacu mu sansu na vodi, kada se razvuce par puta...

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
oholi je napisao(la):
vise puta sam koristio 444 i ne dopada mi se nikako. dosta je nekvalitetan

Cuo sam i verujem da ima puno boljih kanapa,ali kanap npr.DT #2-ku sam posle 4 sezone okrenuo iako je samo malo dobila reckice prvokoriscena

strana uprkos izbledeloj boji za 5 nijansi. Prijatan je i mekan u ruci,stvarno mu nisam nasao zamerke.

Kao sto rekoh,promenicu firmu uprkos tome sto sam konzervativac,eksperimenta radi. Meni kanapi stizu iz inostranstva i cudim se o kakvom

nekvaliteu govoris u vezi CORTLAND-a.  :'(

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ja sam imao 333ht i stvarno nemam primedbi na kvalitet i trajnost .

Vrh Dno