Koju majsku izabrati

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
A ove šta rade, lelee! Ubitačna boja, proporcije, silueta...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
odes u ribo radnju i trazis buzir za plovke ili jednostavno uzmes od druga plovkarosa kao ja ;)
nego uzivac kakva je plovnost muve,jel je mazes sa necim da bolje pliva? na kojoj udici ti je najbolja?

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Milanče dodji u Galovicu sledeći put daću ti ja bužir, trebao mi je za nešto pa sam kupio od 2mm u prečniku i zeznuo se, a mislim da će za ovo baš dobro da posluži.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Kanio sam i prošli petak da dođem, nisam imao društvo pa me mrzelo sam  :'( Vidimo se neki drugi put, malo mi ta Galovica na kraj sveta od Pančeva preko celog Beograda i NBGD-a :(

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Ove godine planiram da lovim na polupotopljenu majsku- davljenika. U stvari, loviću suvom majskom, sa malo nožica, koja će biti podložna potapanju. Jedva čekam da malo potone, jer ću baš tad primenjivati "ubitačnu" tehniku. Za razliku od ranijih sezona, kada sam pastrmke tražio na planinskim rekama, ove godine ću više pažnje posvetiti donjim tokovima i mušičarenju na mestima gde su pastrmke retke, ali krupne. U vreme majske ne bi trebalo izlaziti iz vode, od jutra do mraka.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
p2160032zh3.jpg

danas nmi pade na pamet nesto ovako da napravim, telo sundjer grudi zuckast dabing i preko namotan cdc, koristim 3 cdc-a jedno obmotam oko grudi i povijem na dole isperke da imitiraju nogice, a oko ostala dva se mota grizli pero parasut stilom, dal je originalna, ne znam sve sam video vec negde ali ovako celu nisam

p2160035vb4.jpg

p2160036ed5.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
jučer sam obišao jednu riblovačku trgovinu i video nešto predivno, prekrasne imitacije danice. Bile su uokvirene i navezane u nekoj kombinaciji impresionizma i ultra realizma  :yeswink: zaustavio sam se kakve dve minute i samo se divio umječu majstora čije je ime bilo napisano ispod okvira. O kome se radi?...uglavnom poznata ličnost u ft-u. Sada kontam da uradim nešto slično ali ni 50% nisam siguran u sebe da če mi uspeti uraditi nešto takvo :) nešto da bude tako lepo ali i lovno a opet da ne bude čista kopija onoga viđenog. Ako mi uspe vi če te ju prvi videti  :D

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
Mazanje mušice nije obavezno jer se solidno dugo održava na vodi. To što kaže Mix polu potopljena, ova je upravo to. Najbolje se pokazala na br.10 sa dužim vratom. Može da se pravi veoma lepo i na manjim brojevima samo izgleda malo buckastije a dolaze u obzir i tanji bužiri, ovaj je 2mm.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Nesto sam cackao oko krila ovih dana. Nadam se da se ista vidi

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    157,3 KB · Pregleda: 280
  • 2.jpg
    2.jpg
    167,9 KB · Pregleda: 372
  • 3.jpg
    3.jpg
    146,6 KB · Pregleda: 237

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
357
Jovanča je napisao(la):
Nesto sam cackao oko krila ovih dana. Nadam se da se ista vidi

Čačkao, čačkao i izčačkao  :D

Odlično izgledaju i sama krila i cela muva  :tbumb:

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Fantastican rad. Ovo je pravo zadovoljstvo videti. Koliko ti je vremena potrebno za njihovu izradu i da li ih koristis polozena kao Spent spinner- krila? Jesu li tonuca? Izvini sto ovoliko pitam ali sam odusevljen i krilima i celom musicom. 

Vrh Dno