KOLEGE,ŠTA ČITATE

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Trenutno na repertoaru "Kosmos u orahovoj ljusci" - Stiven Hoking.

A cim to zvrsim pocinjem ponovo sa Don Miguel Ruis-om.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Matori perveznjak je dobar.
Probaj da nađeš "Kalifornija bluz" od Mike Oklopdžića (čini mi se). Svideće ti se.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Rancic je napisao(la):
Matori perveznjak je dobar.
Probaj da nađeš "Kalifornija bluz" od Mike Oklopdžića (čini mi se). Svideće ti se.
Od Bukovskog sam pročitao gotovo sve što je izašlo na našem jeziku,osim ove knjige,pa sam se baš raspametio kad sam konačno naleteo na nju!
"Kalifornija bluz" sam pročitao odavno,i prvi deo knjige mi je bio ok,dok je drugi teška smaračina!Počitao sam i "Metro" od Mike Oklopa,ali mi nije to to!
Bukovski je ludilo,nije mi jasno kako je poživeo onoliko dugo kao težak i dugogodišnji alkos!

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Prle je napisao(la):
Trenutno na repertoaru "Kosmos u orahovoj ljusci" - Stiven Hoking.
Ako izuzmemo hebano komplexnu "Teoriju struna" (a nema veze sa pecanjam  :D ), knjiga je čitka i zanimljiva! Pročitao sam je pre 4-5 godina. A pre nje još jednu od istog autora, al se ne sećam naziva... valjda beše Kratka povest vremena. Ta prva je možda i bolja!

Trenutno čitam Priče o mušicama, by Grubić and Panić.

Inače omiljeni autor: Efraim Kišon, satiričar. Sve sami mušičarski naslovi njegovih knjiga  :D , počev od "Nema nafte Mojsije" (ne mogu kolima na pecanje), do "U kući je najgore" (nisam otišao na pecanje), "Jednodnevke žive duže" (komenatar suvišan), "Lisac u kokošinjcu" (krade pera za mušice), "Voljeni moj lažljivac" (Da draga, neću u subotu rano ujutru pravo na pecanje, naravno da ću prvo na pijacu...) A sad, kad vodim firmu koja se bavi izdavaštvom, korisna mi je njegova "Za poreske obveznike"!  :doh:

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
"Teoriju struna" sam citao i ja odavno - tacnije progutao - otprilike u vreme kada i ti, ali mi ne bi smetalo da ponovim opet.

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Kalifornija bluz" sam pročitao odavno,i prvi deo knjige mi je bio ok,dok je drugi teška smaračina!Počitao sam i "Metro" od Mike Oklopa,ali mi nije to to!
Pa uvek je bolji program na FM !
P.S. Ko razume shvatice.

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
16
St.Igor je napisao(la):
Kalifornija bluz" sam pročitao odavno,i prvi deo knjige mi je bio ok,dok je drugi teška smaračina!Počitao sam i "Metro" od Mike Oklopa,ali mi nije to to!
Pa uvek je bolji program na FM !
P.S. Ko razume shvatice.

Ja nisam razumeo mada se trudim iz petnih zila evocirati detalje iz ove knjige. Cenim da u svakom slucaju ima neke veze sa opijatima ili seksom.
Dali sam bio blizu Igorce

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
22
Jesi,blizu si!Dobra je knjiga,nema šta!

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Ja nisam razumeo mada se trudim iz petnih zila evocirati detalje iz ove knjige. Cenim da u svakom slucaju ima neke veze sa opijatima ili seksom.
Knjiga je podeljena na dva dela FM i AM , ono kao radio talasi , pa Zvezdana je smorio ovaj AM deo  a ti izvuci paralele sta Zveki vrli majstor strimerisanja vise voli  ;).....
Ja sam je citao kao srednjoskolac , sad je nemam u kolekciji a ne znam mozda je i ne bi citao sad :nowink: , svasta bi mi palo na pamet  :drool: :doh:...

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Nikako me ne vuče pisano slovo. Šta ga znam... Valjda je to ta "kompjuterska generacija". U zadnje vreme volim da slušam Audio books. Sednem da motam muve sa sluškama na glavi, a u pozadini piči narator na engleskom. :)

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ja sam od prosle nedelje poceo da citam "ZNAKOVI U VODI" i uhvatio 15 tak pastrmkica zahvaljuci pazljivom citanju  :D

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
ja redovno citam alana forda,najjaci strip svih vremena....sve brojeve od pre par godina.....ozbiljnije knjige slabo,sto zbog vremena,sto zbog,neko rece,ne drzanja redova....hhahahah!
sala mala,ne volim neku tesku knjigu o kojoj se prica o prolaznosti zivota,teskim vremenima ispred nas,istorijskim znacima ni numerologiju...kao ni horore,trilere i futuristicke ideologije.....volim danas,volim smesne zaplete i jos smesnije rasplete,satiru na sadasnji nacin,ismevanje svega cega se intelektualni um doseti,zdrav sarkazam,na smesan nacin.....dosta nam je tuge i horora u realnom zivotu.... :D

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
248
"Na dalekom putu" Ismael Beah............memoari decaka-vojnika :(

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
10
Trenutno: VRIJEME I VJEČNOST - Politikea, Etika i Religija (Peter Kuzimič).

Vrh Dno