koliko musicarite ??

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ne nadjoh ovu temu ? a bas me zanima ,koliko ste aktivni u ribolovu,i koju ribu naj cesce lovite.ajde na primer koliko ste proveli dana prosle godine u ribolovu?
evo pocecu ja......
zapadna morava..............oko 70 dana.....klen i beovica.(racunam i izlaske po povratku sa posla od 17 h do mraka)
rasina...........................16 dana........pastrmka
josanica.........................2 dana.........pastrmka
studenica.......................2 dana.........pastrmka
kad sam sabrao ispade mi mnogo manje nego sto bi ja to zeleo :doh: ali obaveze ne dozvoljavaju vise :(

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
koliko sam mogao da saberem 58 dana samo Pastrmka i Lpljan....
reke....prošle godine
Gradac
Rasina
Jošanica
Brajkovina
Samokovska
Studenica
Rzav
Tolišnica
Drina
Ribnik
Sanica
Tara
Plašnica
Bresnička

videćemo ove.........jedan izlazak smo napravili sutra već drugi.......

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
bogi je napisao(la):
koliko sam mogao da saberem 58 dana samo Pastrmka i Lpljan....
reke....prošle godine
Gradac
Rasina
Jošanica
Brajkovina
Samokovska
Studenica
Rzav
Tolišnica
Drina
Ribnik
Sanica
Tara
Plašnica
Bresnička

videćemo ove.........jedan izlazak smo napravili sutra već drugi.......
:respect: :respect1: :respect: :respect1: :respect: :respect1:

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Moja dva druga i ja smo vec od maja terali dva puta nedeljno. Poceli smo sezonu na Gradcu i posle nekoliko nedelja otisli lepo i nocili kod Roke, meso rostilj, moje vino...

Najcesce smo isli cetvrtkom pre podne na Djetinju i posle ponovimo u subotu rano ujutru na Veliku Moravu , Zapadnu Moravu, Resavu, Jasenicu, Medjuvrsije.
Jednom nedeljno na pastrmku i jednom na klena. Kad su udarile jake vrucine onda smo isli samo na klena. Imali smo jedan izlazak na Studenicu i to se zavrsilo sa jurenjem bucova na Ibru.
Malo je u Kragujevcu nazgodno jer je Gradac udaljen 130km, Djetinja 120, Drina jos 20 na to, najblize pecanje nam je 50km ili Gruzansko jezero 25km gde klena ima samo u tragovima a ranije je bilo cudo.
Za ovu sezonu smo se opremili priborom za nimfarenje pa cemo juriti i mrenu i skobalja i standardno pastrmku i klena. Ja se ostrim i za bucova.
Ne mogu tacno da izbrojim dane ali bilo je pedesetak izlazaka sigurno

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Ja sam poceo da musicarim  u 2008-oj  i to oko aprila meseca.
Do sada sam musicario uspesno samo klena i to uglavnom na Rasini (po slobodnoj proceni izlazio sam bar 60 puta,nazalost vecinom su to kraci  izlasci od oko 2h) nekoliko puta sam musicario na Nisavi i Toplici ,jednom na Belom Timoku.
Imao sam i oko 3 izlaska na Mackovackim Barama gde sam pokusavao na strimere da prevarim neku stuku,nisam uspeo...

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
strashni je napisao(la):
Moja dva druga i ja smo vec od maja terali dva puta nedeljno. Poceli smo sezonu na Gradcu i posle nekoliko nedelja otisli lepo i nocili kod Roke, meso rostilj, moje vino...

Najcesce smo isli cetvrtkom pre podne na Djetinju i posle ponovimo u subotu rano ujutru na Veliku Moravu , Zapadnu Moravu, Resavu, Jasenicu, Medjuvrsije.
Jednom nedeljno na pastrmku i jednom na klena. Kad su udarile jake vrucine onda smo isli samo na klena. Imali smo jedan izlazak na Studenicu i to se zavrsilo sa jurenjem bucova na Ibru.
Malo je u Kragujevcu nazgodno jer je Gradac udaljen 130km, Djetinja 120, Drina jos 20 na to, najblize pecanje nam je 50km ili Gruzansko jezero 25km gde klena ima samo u tragovima a ranije je bilo cudo.
Za ovu sezonu smo se opremili priborom za nimfarenje pa cemo juriti i mrenu i skobalja i standardno pastrmku i klena. Ja se ostrim i za bucova.
Ne mogu tacno da izbrojim dane ali bilo je pedesetak izlazaka sigurno
koji deo ste pecali na Studenici, pa ste završili na ibru........

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
[/quote]

Pa ne bih znao tacno da ti kazem naziv mesta, isli smo dosta, putem, uzvodno, sve vreme su bili radovi na putu i onda smo sisli sa glavnog puta preko nekog malog mosica i parkirali spred neke kucice. Bacali smo sat vremena i videli krs djubreta i sisli na Ibar. Dosli smo zato sto je prethodnih godina(desetak unazad) drugar tu lepo prolazio. Bilo je malo ribe ali su bile divlje.

zaboravih da pomenem jedan izlazak na Veliki Rzav koji se zavrsio produzavanjem na Djetinju zbog jako niskog vodostaja koji svi pamtimo prosle godine u tom podruciju.

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
strashni je napisao(la):

Pa ne bih znao tacno da ti kazem naziv mesta, isli smo dosta, putem, uzvodno, sve vreme su bili radovi na putu i onda smo sisli sa glavnog puta preko nekog malog mosica i parkirali spred neke kucice. Bacali smo sat vremena i videli krs djubreta i sisli na Ibar. Dosli smo zato sto je prethodnih godina(desetak unazad) drugar tu lepo prolazio. Bilo je malo ribe ali su bile divlje.

zaboravih da pomenem jedan izlazak na Veliki Rzav koji se zavrsio produzavanjem na Djetinju zbog jako niskog vodostaja koji svi pamtimo prosle godine u tom podruciju.
[/quote]
smeće je neizostavni deo naše svakodnevnice nažalost.......ni jedna reka nije pošteđena......

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Kao da sam naručio ovu temu. Nema mušičara koji može da prati moj "tempo". Već sam raspalio seriju od nekoliko uzastopnih ribolova i već motam crvenu nimfu za današnje bodorke, iako je napolju kišovito i vetrovito. Marta, aprila, novembra i decembra sam na mušičarenju prosečno 15 dana mesečno, dok sam maja, juna, jula, avgusta, septembra i oktobra u proseku bar 25 dana na vodi. 250 dana! :doh:

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Prosle sezone oko 80 izlazaka. Malo.
Ali kad se preselim u moju Andrijevicu bice :naughty:

ivants

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2008.
Broj reagovanja
24
Mix skidam kapu, ja jedva uspem da sastavim četvrtinu od tvojih izlazaka, u vecini slucajeva na Z Moravu. Uglvnom lovim klena ili beovicu. Godišnje imam dvadesetak izlazaka na pastrmku najevci broj puta na Rasinu i par izlazaka na Jošanicu. Više puta sam bezuspesno pokusavao da lovim mrenu i desetak puta sam išao na stuku po okolnim barama sa polovicnim uspehom. Pre nego sto sam se zaposlio vodio bih zanimljivu trku sa Mixom ali , kako se kaže, nekad bilo sad se spominjalo.

babac

Junior member
Učlanjen(a)
04.03.2009.
Broj reagovanja
0
Ja imam od 50 do 100 izlazaka godisnje i to najvise na J.Moravi i Vlasini, ali moj veliki priojatelj- Kaja iz Vlasotinca, mislim da ima cak i vise izlazaka od Mixa. - 

sulecriba

Senior member
Učlanjen(a)
19.05.2008.
Broj reagovanja
0
Mixmaster je napisao(la):

Lako je nekim buržujima...  :eek:

Evo moje statistike za 2008:

80 datuma ciprinidni reviri Krka i pritoci (90% mušičarenje, 10% varalicarenje)
30 datuma salmonidi Krka i pritoci (100% mušičarenje)
14 datuma radeščica (100% mušičarenje)
oko 20 izlaska na druge vode/reke (100% mušičarenje)

a pored toga:

27 puta mladica - Krka (varalicarenje)
10 puta mladica na drugim rekama (varalicarenje)
47 dana ribolov na i u moru / 95% puška, 4.8% živak/panula, 0.2% musicarenje(nikako da pronadjem palamide...)

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
koliko musicarite ??

Kako god okrenem MALO  :D.
A nakupi se 40-tak salmonidnih dana i 80-tak bucovskih

Vrh Dno