koliko polarizacione cvike pomazu?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Onda nije staklo nego policarbonat ili u prevodu plastika :D. Za ribolov u losijim svetlosnim uslovima bolje ce ti biti svetlije, mislim da je to copper

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Step 1
Use brown or yellow polarized sunglasses when
shallow-water fishing. Shadows and ground coloring from the bottom of the water can minimize your ability to see fish clearly when sight fishing, flats fishing or fly fishing from a bank or boat. Brown and yellow polarized sunglasses provide enhanced depth of perception, which can minimize glare and provide greater clarity.
Step 2
Opt for amber polarized sunglasses when fishing during low visibility including before sunrise and after sunset. Amber polarized sunglasses are also ideal for overcast days. You can also opt for photochromic lenses that adjust to changes in light patterns, which can provide the eye protection you need as the day lightens or darkens while you're out on the water.
Step 3
Wear gray polarized sunglasses when deep-sea fishing on a bright sunny day. Open water fishing is subject to constantly changing light conditions as glare bounces around by the water. Gray polarized sunglasses cuts glare and offers contrast.
Step 4
Pick copper polarized sunglasses when clear-water fishing. Copper provides maximum contrast and provides clear vision in most lighting conditions.

I jedno i drugo imaju svoju namenu, ali kad bi morao da biram bio bi AMBER.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Za prošli izlazak na Drini sam nosio tenet smitov i staklo ili ti plastika  :) je u boji copper-a...ma super su,aliiiii mejbi taj  amber,braonkastije je,nadam se i privlačnije mojim očima....zato i nedoumica!!!
AMBER ili COPPER????

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Proto kako prodje prosli izlazak na Drinu nisam pratio forum par dana a bas me interesuje da li je bilo ulova jer planiram da idem jedno par dana ovoh dana.....

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
milan_mj je napisao(la):
Proto kako prodje prosli izlazak na Drinu nisam pratio forum par dana a bas me interesuje da li je bilo ulova jer planiram da idem jedno par dana ovoh dana.....

4 sitnniša...20+...+1 kom zeke koja je bila kapitalnih dimenzija(veća od najmanjeg lipljena koji je utekao iz obdaništa)..bilo sitne pastrmke na Djedovom viru(pod sajlama)..mrav,sitne jednodnevke,crvena(nandžarasta guza :)),tularaši al na potapanje(Okletac),Drina nula(subota).
Splavište i Džamijski sem lepote Drine bez ikakve akcije i javljanja a Drina u blagom porastu 20-tak cm(nedelja)..

Vrh Dno