Komarnica

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
recica, potocic, najpoznatija verovatno po kanjonu nevidio koji je stvarno prelep. Sasvim slucajno sam se obreo u tom delu CG, bio sam sa rodbinom pa dva sata koja sam iskoristio za pecanje su cista premija.... dosta kasno oko 13h sam bio na vodi... Kad sam stigao iskreno bio sam razocaran, voda jedva da je tekla, plitko otvoreno....Nigde se nista ne vidi u vodi. Ja ambiciozan, komplet utegnut u kombinezon, stap #5...Ma sve mi se cini prejako i previse. Mogao sam lepo u sorcu sa trojcicom da dodjem.
Sta je tu je. Raspakujem stap, bar kanap da properem. Polako da predjem vodu, kad u 15cm vode lezi dobra pastrmka, kalifa, nesto mi cudna, pomalo nakrivljena, pridjem i vidim da jedva mrda, uzmem je u ruku ona se skoro i ne opire. Mrsaviju i ruzniju ribu odavno nisam video...

imgp3973resize.jpg

Poprilicno razocaran zbog ovakve ribe krecem nizvodno ka kanonu, nadam se nekom manjem viru da u njamu okusam srecu...

ulaz u kanjon...

imgp3974resize.jpg

u kanjonu je slicno, voda se nekako cedi izmedju i ispod stena, retko gde je pogodno da se zabaci, pa poprilicno obeshrabren nastavljam nizvodno,mada uvek se nadam. Nekoliko mesta bez ikakvog desavanja prolazim, ali mesta se polako naziru i nada se budi.

imgp3976resize.jpg

imgp3977resize.jpg

imgp3979resize.jpg

u daljini, izmedju dve okomite litice kanjona nazirem jedan duzi i mirniji vir,polako se pribijam uz stene i prikradam se nizvodno. Iz daljine se cini kao da je nesto pokupilo muvi par puta, vec pocinje i adrenalin da me radi...

imgp3982resize.jpg

cim sam prisao mestu, vidim voda jedva da ide, stavljam zelenu cdc jednodnevku. Bacam par puta bez uspeha na mesto gde sam mislio da se javila riba....Nista.
Iz najnizvodnijeg dela vira vidim senku kako cik-cak ide po dnu vira, riba....dug nizvodni zabacaj ispred ribe,ona zastaje,skrece ka muvi. Srce mi se polako penje u grlo. Riba se podize i kupi muvu. Kontra, u prazno. Pustam da kanap odleti nazad i vracam ga na isto mesto. Neverovatno ali riba skoro momentalno uzima muvu. Prelepa borba, dosta bas visokih skokova i prelepa kalifa je na obali.....(samo sto mi aparat ne radi najbolje u senci pa je slika ocajna)

imgp3984resize.jpg

Sad vec ohrabren jednim normalnim ulovom, nastavljam nizvodno. Odmah na kraju vira voda se obrusava 2-3m, tu je verovatno vodopad kad vodostaj valja.
Gledam sa stene, izmedju tri ogromne stene u omanjem tisaku vidim ribu. ja sam bukvalno bar 2m iznad nje, vertikalno. Stavljam nimfu, zecije uvo. Prvi zabacaj, borba iz cudnog ugla, pustam ribu malo da se izmori pre nego sto je prebacim u gornji vir da bih je prihvatio. Opet kalifa :). Nekome je ocigledno pukao ribnjak :) hvala mu

izmedju ovih stena je uzela :)

imgp3986resize.jpg

imgp3985resize.jpg

posto me mrzi da planinarim u kombinezonu polako se vracam.... na jedno mestu vidim kalifu i malu potocaru...gadjam kalifu ali bez uspeha, potocaru preskacem,zao mi da je bodem...

imgp3987resize.jpg

pogled sa mosta koji je odmah do ulaza u kanjon...

imgp3992resize.jpg

iako u pocetku razocaran, ovih par akcija mi je bas popravilo raspolozenje. Reku nisam video u pravom svetlu, to cu jednom,pocetkom nekog leta... Nadam se da ce tada biti mnogo bolje cuvana, bez krivolova...(od vlasnika jednog restorana sam saznao da njemu donose ribu koju love vrsama....)

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
kakav god da je bio ulov ja sam uzivao u ovoj mini reportazi

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
hvala gringo. nadam se da cu sledeci put doci i proci vise nego sad...sad sam samo mozda cetvrtinu kanjona prosao...sledeci put se nadam da ceo vidim...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ja samo mogu da ti cestitam na mladosti, gipkosti, volji i adrenalinu da uopste prilazis ovoj reci. Svaka cast. Da sam poceo da musicarim pre jedno 30 godina verovatno bih i ja ovako, ali sa ove distance mogu samo da se divim. Sad samo gde moze kolima da se pridje na 200m i jos da je urbano i ima blizu kafanu :D

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
oholi je napisao(la):
Polako da predjem vodu, kad u 15cm vode lezi dobra pastrmka, kalifa, nesto mi cudna, pomalo nakrivljena, pridjem i vidim da jedva mrda, uzmem je u ruku ona se skoro i ne opire. Mrsaviju i ruzniju ribu odavno nisam video...
Kasno odbegla iz ribnjaka, naučila da obilno jede bačenu joj hranu, zaboravila da sama lovi, a pritom dovoljno baksuzna da završi u reci izgleda siromašnom hranom.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Oholi svaka ti čast brate za ovakvo lomatanje po ovim stenama i za ulov po onako malenom vodostaju  :tbumb: :tbumb: :tbumb:

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
oholi je napisao(la):
hvala gringo. nadam se da cu sledeci put doci i proci vise nego sad...sad sam samo mozda cetvrtinu kanjona prosao...sledeci put se nadam da ceo vidim...
Nemoj se nadati bez vodiča i opreme - nemoguće je.  :nowink:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
hvala na cestitkama. mene ovakve reke kao da izazivaju. mada i bojanov rezon kapiram, iskreno nije za svakoga da se lomi, da gleda gde ce ruku da spusti da ne uhvati zmiju, a pri tome ribe nema previse. da sam imao vise vremena probao bih da ga prodjem, mozda bih i zapeo negde ali nije bitno, siguran sam da bih bio odusevljen...prvom sledecom prilikom eto mene tamo...

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Rekoh nemoguce  ;).
Dosao bi u situaciju da moras da skocis u nepoznat "bazen" sa visine od 5-6m. Odatle povratka nazad naravno nema, a nadalje postaje sve gore. Temperature vode u drugom delu kanjona su izuzetno niske zbog ledenih podvodnih izvora, tako da je celo telo na velikim iskusenjima. Svaka povreda tu je opasna po zivot, a nisam siguran kako bi te neko nasao unutra  :nowink:.

Kanjon se prolazi u organizovanim grupama uz koriscenje mokrih ronilackih odela (valjda se tako zove) i uz strogo pridrzavanje instrukcija vodica. Sve ostalo je upadanje u glupu i opasnu avanturu.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
znam sta si rekao, ali isao bih dokle mogu. skakanje ne volim, a odelo imam. dokle moze moze... ja zadovoljan

strelac, zove se nevidio :). mislim da ga tako zovu jer je kanjon jako uzak pri vrhu na nekim delovima

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
:D ja napisah zajedno pa rekoh, ajd ipak da stavim razmak  :-*

Gledao sam Memedovićevu emisiju o prolasku kroz taj kanjon, prilično je zajebano.

Bahus

Full member
Učlanjen(a)
05.07.2011.
Broj reagovanja
0
Alal vera Oholi, obozavam ovakva mesta,prekrasna reportaza.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Da ne bude da pričam napamet  :D

Prilozi

• IMG_8781.JPG
    IMG_8781.JPG
    184,4 KB · Pregleda: 205
  • IMG_8805.JPG
    IMG_8805.JPG
    134,1 KB · Pregleda: 209

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ova zadnja otkida,teren je jako specifičan.Ovdje i nema nekog sunca?

Vrh Dno