Mixmaster je napisao(la):Jedan poznati americki musicar (da ne pomislite da sam ja to izmislio) je napisao da se na svaki stap moze postaviti i jaci i slabiji konac i da to zavisi od ukusa i potreba korisnika te kombinacije.
Posebnu bi pažnju obratio upravo na ovo gore navedeno, poučen vlastitim iskustvom sa štapom kojeg trenutno koristim. To je "Shakespeare Trion" 5/6 medium-fast akcije (kako piše na blanku, iako po meni taj štap nema veze s brzim štapom) s kojim se već dvije godine više mučim nego uživam. Uparen sa DT5 on je prespor za moj ukus, i skroz se gubi pri malo većim daljinama. Jesenas na Drini došlo mi je da ga slomim, koliko se nismo razumjeli taj štap i ja. O mojoj tehnici :-X radije ne bih ovaj put (iako sam, gledajući Acu Ivanovića kako lako izbacuje cijelu strunu sa ovom mojom kombinacijom shvatio što znači tehnika) jer to i nije smisao ovog komentara. Pa ja ne znam ni neke osnovne zabačaje! Što ne znači da manje volim izaći na vodu i uživati u onome što trenutno znam. Fora je što sam, pričajući sa nekim ljudima koji koriste isti štap, dobio informacije da njima isti jako dobro leži sa strunom čak za broj večom, a isto iskustvo imam i sa jednog ribolova kad ga je kolega probao sa svojom WF6 i ustvrdio da je po njemu to bolja kombinacija od DT5. Ali badava to meni kad nemamo isto tehničko znanje, nismo isto fizički građenim, nemamo istu ideju zabačaja....meni je ta njegova WF6 sjela još gore nego DT5.
Trenutno sam u čekanju dolaska WF4 i WF3, i jako sam znatižejan kako će mi sjesti na taj 5/6 štap. Osjećam da bi to konačno mogo biti to! Dakle, moj zaključak je da nikako ne treba biti prekrut i striktno se držat oznaka na štapovima, već isprobavanjem doći do najbolje kombinacije za sebe.