Kombinezoni: Simms vs ostali

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Seb da kupis sve istu velicinu.....  oces-neces, mora da drzis liniju posle  :lol:

Pero, aj zauzmi se da skupis ljude. Evo ja narucujem 2 kom. Jos i kad bi znali nesto o kvalitetu. Mada sigurno koriste TEX membranu, a i nema bas neke veze sto je GORE ne proizvodi  ;)   

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Nema nepoznanica, kostaju 53$/kom na tu kolicinu. Prevoz je otprilike 1500-2000$, carina 22% i pdv 18%. Mora tu kolicinu da ti uveze neka firma  jer bi se u suprotnom tretiralo kao roba namenjena preprodaji, pa treba u cenu ukalkulisati spediciju i 2-3% za troskove te firme.
Onda racunaj da ce te kupci ispaliti za makar 60 kombinezona (oni sto su obecali da ce kupiti) a makar 50 ce da kuka kako se niste dogovorili o toj ceni kada ste pricali (potencijalni za vracanje para). E onda racunaj jos 10% reklamacija i jedno 2-5% skarta.

Sve u svemu Vision, Greys, Reddington...se vise isplate :)

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
koje pare? Ja s tem nem ništa  :whistle:,sama je opalila  :smoke:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
obrni okreni ipak pade odluka za tajmen...i to ne za onaj noviji skuplji model več "Convertible River" model http://www.taimen.com/mt/product_info.php?cPath=316_77&products_id=5821

uspoređivao sam raznorazne kombinezone i pronašao mnogo skuplje istih opisanih karakteristika a neki su bili i isti s drugim natpisom firme  :D ali i skuplji. Onda mi Simms dugo mirisao pa kada sam "vidio" par negativnih "iskustava" sa npr. modelom G3 kojem se nakon ne mnogo vremena odlepio držač pojasa pa onda po još koja informacija mi je kapnula i Simms otpade. Odlučio sam se za nešto što lako naručim i ne platim putne stroške osim ako naručim da mi ga što pre dofuraju oviz UPS-a. Razmišljam sada ovako, radije da imam dve tri sezone jednog ovakvog pa opet novog a ne da 5 ili 10 godina stalno gulim jednog te istoga. Uvetno-jeftinije i lepše ako ne pati čovek od toga da ima "firmu" na sebi. Pored svega sam dobio pozitivne informacije o tom modeliu i drugim njihovim modelima tako da ko zna možda si priuštim kroz par meseci još kojega za rezervu i šta če mi više i bolje  :)

Fino je imati dobru rezervu posebno ako to ne košta previše.

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Voleo bi da znam na koji nacin se to uporedjuju karakteristike kombinezona?

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
sebastian je napisao(la):
obrni okreni ipak pade odluka za tajmen...i to ne za onaj noviji skuplji model več "Convertible River" model http://www.taimen.com/mt/product_info.php?cPath=316_77&products_id=5821

uspoređivao sam raznorazne kombinezone i pronašao mnogo skuplje istih opisanih karakteristika a neki su bili i isti s drugim natpisom firme  :D ali i skuplji. Onda mi Simms dugo mirisao pa kada sam "vidio" par negativnih "iskustava" sa npr. modelom G3 kojem se nakon ne mnogo vremena odlepio držač pojasa pa onda po još koja informacija mi je kapnula i Simms otpade. Odlučio sam se za nešto što lako naručim i ne platim putne stroške osim ako naručim da mi ga što pre dofuraju oviz UPS-a. Razmišljam sada ovako, radije da imam dve tri sezone jednog ovakvog pa opet novog a ne da 5 ili 10 godina stalno gulim jednog te istoga. Uvetno-jeftinije i lepše ako ne pati čovek od toga da ima "firmu" na sebi. Pored svega sam dobio pozitivne informacije o tom modeliu i drugim njihovim modelima tako da ko zna možda si priuštim kroz par meseci još kojega za rezervu i šta če mi više i bolje  :)

Fino je imati dobru rezervu posebno ako to ne košta previše.

Seb mnogobre razmisljas, kupiti lepo taj G3 pa da te bog vidi  ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Valda pročitaš opisane karakteristike sa strane firme koja ga prodaje pod svojim imenom. Koliko je sve to istinito u to ne ulazim. Ja se ne ravnam po ceni da skuplje znači bolje ;) Nadam se da ču biti zadovoljan kao i drugi korisnici tog modela. Sada če vreme da pokaže svoje. Malo je falilo da uzmem jednog simmsa ali puno priori faktora mi je uticalo na odluku. Ko što rekoh vreme če pokazati svoje.

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Mislim da je kod izbora kombinezona dosta tesko na slepo citajuci karakteristike bilo sta reci o kvalitetu materijala ili recimo njegovoj izdrzljivosti, a gledajuci slike je jos teze reci nesto o kvalitetu izrade. Zato ili neko od velikih imena koja upravo svojim imenom stoje iza kvaliteta i uvazice gotovo svaku garanciju ili kupujete macku u dzaku! Mada ni ovo drugo nije poonekad lose jer za manje pare mozete dobiti nesto dobrog kvaliteta. Ali ubedljivo najbolja kombinacija je kad za male pare uspete naci nesto provereno dobro.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Upravo tako. Evo sada ču i ja iztestirati ovog taimenovog pa če da vidimo.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
StY_EsoX je napisao(la):
Ali ubedljivo najbolja kombinacija je kad za male pare uspete naci nesto provereno dobro.

Kao npr Cabelas  :D , imam najeftiniji model od 80 dolara i samo reci hvale imam evo trecu godinu ga trosim, bez da je kap vode pustio! Predhodnih godina ne nesto previse koriscen, 20-30 izlazaka godisnje u njemu, a ove godine vec sigurno 50-60 puta sam ga nosio sto na pecanje sto poslom.  Jedino sto sam primetio je to da se peta na neoprenskoj carapi porilicno istanjila pa je moguce da ce tu prvo da se izbusi!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ekoljuba je napisao(la):
Kao npr Cabelas  :D , imam najeftiniji model od 80 dolara i samo reci hvale imam evo trecu godinu ga trosim, bez da je kap vode pustio! Predhodnih godina ne nesto previse koriscen, 20-30 izlazaka godisnje u njemu, a ove godine vec sigurno 50-60 puta sam ga nosio sto na pecanje sto poslom.  Jedino sto sam primetio je to da se peta na neoprenskoj carapi porilicno istanjila pa je moguce da ce tu prvo da se izbusi!

dobra informacija :tbumb:...o Cabelas kombinezonima sam več dosta pročitao uglavnom pozitivna iskustva i cene su im vrlo prihvatljive. Ipak kod mene lično na prvom mestu su ponudnici iz EU jer ne želim da plačam carinu i po mogučnosti da nema poštnine ili da je minimalna i da dobijem robu za 2-3 dana  :lol: a da bi sve to bilo ispunjeno i da je kombinezin ok i ne preskup za mene taimen beše najbolja opcija.

Svakako da ima dobrih kombinezona i za manje cene  :yeswink: a ako nekome nije teško izdvojiti veču lovu za npr. Simms što da ne...lepi su, dobri su, dobra garancija....

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Proizvodi koji se prodaju pod robnim markama poput Cabelas ili kod nas manje poznatog LL.Bean su takodje nude odlican kvalitet u nekoj srednjoj cenovnoj klasi. Sa druge strane ne mora ni Simms da kosta mnogo... skoro svake godine posle izlaska novog Ultra Mega Giga modela (za)stareli modeli koji su do samo pre dva dana bili nesto najbolje sto postoji idu na rasprodaju. Ja sam tako pre 5-6godina uzeo freeston model (najeftiniji simms) izasao me je oko 60e.... i dan danas traje!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
StY_EsoX je napisao(la):
Proizvodi koji se prodaju pod robnim markama poput Cabelas ili kod nas manje poznatog LL.Bean su takodje nude odlican kvalitet u nekoj srednjoj cenovnoj klasi. Sa druge strane ne mora ni Simms da kosta mnogo... skoro svake godine posle izlaska novog Ultra Mega Giga modela (za)stareli modeli koji su do samo pre dva dana bili nesto najbolje sto postoji idu na rasprodaju. Ja sam tako pre 5-6godina uzeo freeston model (najeftiniji simms) izasao me je oko 60e.... i dan danas traje!

To je prilika kakvu treba iskoristiti  :yeswink: :tbumb:

Vrh Dno