Konektori

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Znam da ce mnogi odmah reci da je lakse kupiti ali mene interesuje dali je neko od vas pravio sam konektore i kako?

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Dali mozda neko zna nesto o izradi konektora?Dali ima negde na netu nesto na ovu temu?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Pretprošle sezone sam ih prestao koristiti a imam još jednoga i pitanje je kada ću ga staviti na moju strunu...inače ja koristim strune koje več imaju tu omčicu na kraju, imam još dvije strune koje nemaju to pa sam sam uradio omču i sve ti funkcionira bez problema.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Sta ce oni sto nemaju omce ili jednostavno koriste pletene (predene) predveze. Ili: kao ja koji menja na licu mesta predvez u zavisnosti od nacina ribolova: suva, nimfa, strimer a nema fabricki loop na kanapu?

Slazem se ja da je mozda i najbolji da nevezes monofil ako ga korsitis na kanap ali i taj kanap tj njegov TIP ima duzinu koja moze da se krati (10-15cm), preko toga ode kracenje glave i sta onda? Kod jacih kanapa kod mene konektora neme - s onima s kojim lovim vece ribe, dok kod stapova nizih klasa ima.

E sad ono ako neko zna nek objasni coveku kako se previ

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Evo kao nadjoh nesto. Kako ih uraditi od pletenog bakinga. Trebalo bi da je to...

http://globalflyfisher.com/fishbetter/loops.htm

pannic

Senior member
Učlanjen(a)
14.06.2007.
Broj reagovanja
0
Crni, posaljite mi vasu adresu a ja cu vama na ovaj nacin vezane konekotre sa termo buzirom za stezanje.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Prošle sezone sam počeo da koristim i ja termo bužire. Gore sam več naveo da direktno od same špage napravim omču i to je pomoču tog termo bužira ili termo-krčljive cevčice. Prethodno uvežem sa 0,08 najlonom i preko taj bužir. Svoje stare strune koje nisu imale tvorničku omčicu sam ovako uradio. Imam samo crnu i prozirnu mada se prodaju i u žutoj, crvenoj, beloj...i drugim raznim bojama i veličinama. Ovaj žuti je wf4f i sa njim sam lovio lipca i pastrmku prošle sezone...meni se ovakvo rešenje savršeno dobro pokazalo....razmišljao sam da i ja uradim to od debljeg pletenog backinga ali ovo radi posao i za sada sam sa ovakvim omčicama zadovoljan.
Onaj crni je wf7s (fs) i sa njom sam lovio štuku, ganjao jednom ciljano mladicu pa čak i izvadio par šarana na početku sezone dok nisam kupio plivajuču sedmicu. Dakle ako je ovakva omčica izdržala jednog šarana od 15kg i dva oko 12kg bez kapi lepka verovatno znači da je to vrlo zanesljiva omčica. Jednostavne stvari su u 90% slučajeva najbolje rešenje.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Svaka cast na dovitljivosti ali meni i dalje mnogo lepse izgleda gotov konektor.
Imam i ja jednu strunu gde je fabricki uradjena omca ali je manja, nije ovako nezgrapna, kao da je uradjena od dve polutke strune a ne od jedne koja je presavijena. ;)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
imam jedno pitanje...
koja je prednost pravljene omce u odnosu na konektor ?

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Moguće da i nije u pitanju prednost jednog rešenja u odnosu na drugo, verovatnije je da je u pitanju stvar ukusa.

Ja bih na vrh kanapa koji nema fabričku petljicu stavio konektor, oni kanapi koji je imaju, ok, privežem ili prikačim predvez i to je to.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
sasats je napisao(la):
imam jedno pitanje...
koja je prednost pravljene omce u odnosu na konektor ?
To sto su mi tri konektora spala sa strune za jedan dan na Drini. Dobijem na poklon kesicu konektora u LTG-u i nisam ih upotrebio (nije bilo potrebe) Par dana kasnije na Drini, zakukao sam za predvezima. Dobro je pa nije bio neki golem lipljan sa druge strane. Problem je bio u ne kvalitetnom buziru koji je pucao i oslobadjao konektor da sleti sa strune

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
1201100000050.jpg
ovo leči takve glavobolje  :yeswink:

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
O da, potpuno se slazem sa Strelcem
Samo super lepak treba staviti u sto manjoj meri, nikako po celoj duzini.

Vrh Dno