Kreice (Jednodnevke)

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Prelepe fotografije Sebastiane! Bravo za ulove ;)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Lepi su i klen i kalifa i lipljen. Doći ću na tu Savu, da ih i ja malko raspamećujem! :D

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Lep ulov, svaka cast! :tbumb: Najbolje u celoj prici je to sto na jednoj vodi mozes da pecas i klena, i pastrmku i lipljena.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@Mix, Dođi MIx! Ovde ga malo ko lovi. Svi bi samo pastrmku, lipca i mladicu. Još bolje, Ima za nas raznovrsne više  :D :hammer:  Volio bih da je više krupnog lipljena ali slabo ga viđam na tom delu gde ja lovim. Zapravo lipca lepih dimenzija (sava b.) sam video dva puta, jednom kada sam dva bocnuo jedan kidanje (0,10mm) i drugi se otkačio - to je bilo na početku sezone ili malo pred. Prvi put u martu sa mosta pravu mrcinu. Pastrmki ima, ali jucer kakvu sam video. Kalifa od nekih 8-10kg (možda i 12kg) došla mi na pet metara dva puta. kolika leđa duga metar+. Svojim očima nisam mogao da verujem. Tolika ribetina mi pliva pod nosom a ja stojim sa četvorkom i malom krejicom na predvezu 0,12mm. Očajno stanje  :D :'( :doh: :D Posle kroz granje krošnji na samoj obali sam ugledao dve metarske štuke...ma nebi ih dobacio ni blinkerom jer tu beše dubina takva da ne bi mogao zagazti sa te strane. Na samom početku sam sa mosta gledao klena od garant 4kg, leđa da bi ga malo dete moglo jašiti  :D (ok malo preterujem ali debeo glavonja kakvog mogu samo sanjati na štapu (ali nikad se ne zna ;)). Na savi b. je klen jako plašljiv. Mnogo plašljiviji od samih pastrmki. Lipljani su čas ovako čas onako. Bar se meni tako čini. Ovoga sam slučajno opazio uz obalu u dubljem delu dok sam tražio pogledom lipca, ja sam bio na pličem delu u vodi do dupeta prema sredini reke. MIslio sam neki manji komad je pa da zabacim. Kako se digao sam video da se radi o malo večem komadiću a muvu je uzeo sasvim nežno. Samo ju pokupio....ostatak priče znate, ah kako se #4 lepo savija  :bleh:  :D ;) :) :D
Da sam ciljao klena ceo dan garant bi pokušavao sa kruškastim bambulama ali eto probo malom krejicom #17 i eto ga.

@Jr, moze i mrenu i stuku i mladicu, a jucer sam opazio jednog debelog skobalja, znam da je uglavnom jatna riba, ali eto taj je bio sam i samo na kratko sam ga video dok je plivao kraj obale...prvi put sam ugledao skobalja na tom reviru.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Kakav raj! Piši nam Sebastiane što više o tim vodama. Ja obožavam da čitam takve stvari.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
razbojnik je napisao(la):
Sebastiane brate obavezno zakaci i sliku mesta gde pecas pa neka nam tece voda na usta ako vec ne tece rekama!  :drool: :drool: :drool: :drool:

Sava Bohinjka, evo ovde mozes pogledati neke forke http://www.musicarenje.org/index.php?option=com_smf&Itemid=26&topic=905.0

evo bas sam dodao još par starih... cini mi se iz aprila i maja.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
prekjucer sam se malo igrao za stegom. nekom igrom slucaja naletio sam na priliku da se domognem nesto losovih dlaka koje mi trebaju za repove velikih majskih i tela nekih emergera. Evo jedne meni lepe jednodnevke na udici #12, TMC 900 BL. Telo je od povoskanog konca U.T. krem boje, porebrano oguljenom paunovom fibrom.
main.php

Prilozi

• paunova rebra.jpg
    paunova rebra.jpg
    18,5 KB · Pregleda: 292

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Sada sam Seb video ove imitacije. Poneki put se od drugih nacina izrada tela smetne s uma po koji. Ali dobar si sto podsetis s vremena na vreme.  :tbumb:

VELJKO

Senior member
Učlanjen(a)
17.05.2008.
Broj reagovanja
12
Ok ljudi a sad mi treba preporuka koje jednodneve da napravim za avgusta meseca i pecanje u Bosni i njihovim rekama? Dajte muve  :whistle:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
VELJKO je napisao(la):
Ok ljudi a sad mi treba preporuka koje jednodneve da napravim za avgusta meseca i pecanje u Bosni i njihovim rekama? Dajte muve  :whistle:
Upao si pod pravi naslov, kao da već znaš odgovor na svoje pitanje. Pretpostavljam da se raspituješ za suve muve, pa ti ja preporučujem:
1. Cinnamon Ant        broj 16            ceo dan                                šumski mrav-najbolje kada duva vetrić
2. Black Ant              broj 16            ceo dan                                mrav
3. Blue Winged Olive  broj 16-18      od podneva do sumraka            krejica
4. Pale Watery          broj 18-20      kasno popodne i sumrak            manja krejica svetlog tela
5. Brown Sedge        broj 12-18      sumrak                                  krznokrilac
6. Black Sedge          broj 14-18      sumrak                                  krznokrilac
7. Needle Fly            broj 14-16      ceo dan                                  mala maslinasta kamenjarka
8. Bambula              broj 12-18        ceo dan                                  razne bubice

...sad pravac Google i po ovim nazivima pregledaj kakve su nabrojane muve. :)

VELJKO

Senior member
Učlanjen(a)
17.05.2008.
Broj reagovanja
12
Mix hvala ...ako ti nije tesko ubaci kako izgledaju da napravim koju ....hvala druze  :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Na Ribniku u ovom periodu mozes slobodno da zaboravis kuci sve musice krupnije od 18. U avgustu ponekad hoce i 18 ali uglavnom najbolje rezultate sam imao na 103BL 19 i 21 i sto se tice krejica i sto se tice mrava.
U ovom trenutku cak i na Drini je teze uhvatiti na 16 nego na 18 i 20

Vrh Dno