kreja ?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ovo na ovako maloj udici zivi otrov na maloj bistroj vodi laganog toka  :tbumb:

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Ok, nego ja sam potencirao da postoje 2 vrste plivanja, da tako kažem. Prvo su visokoplivajuće muve koje bukvalno "stoje" na vodi i one koje su u filmu - nekako ni gore ni dole. Ove druge su odličan primer subimaga i krilo kreje je prava stvar za te namene. Za prvu vrstu plivajućih (imago) - može kreja, ali ništa posebno.

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
falco je napisao(la):
Ok, nego ja sam potencirao da postoje 2 vrste plivanja, da tako kažem. Prvo su visokoplivajuće muve koje bukvalno "stoje" na vodi i one koje su u filmu - nekako ni gore ni dole. Ove druge su odličan primer subimaga i krilo kreje je prava stvar za te namene. Za prvu vrstu plivajućih (imago) - može kreja, ali ništa posebno.
  To sam i ja a mislio,mada ja mislim i da musica nije toliko bitna za pecanje ;),tako da nisam bas merodavan,u svakom slucaju hvala na info. I imam pitanje za BiH ekipu: Jesu li da kazem izvorne krejice imale nozice od petla ili su no hackle?

ado bl.

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2011.
Broj reagovanja
0
St.Igor je napisao(la):
  To sam i ja a mislio,mada ja mislim i da musica nije toliko bitna za pecanje ;),tako da nisam bas merodavan,u svakom slucaju hvala na info. I imam pitanje za BiH ekipu: Jesu li da kazem izvorne krejice imale nozice od petla ili su no hackle?
Moj otac ih je pravio nekih 70tih i dobro se sjecam da je uvjek stavljao nozice od pjetla  :tbumb:
Nisu oni imali puno razliciti muha 10tak u vrh glave: zuta,trula visnja,crvena boja mesa,strugani horoz,kudelj i to je to,a ne ko mi danas po 10 kutija i na vodu i kad dodjemo tamo neznamo i sami sta bi bacali hehe

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Sa dobrim haklom će da stoji na vodi i baš da bude suva a ja više volim da probije film,zato stavljam sa uvceta od zeke  :whistle:
A što se ne bi i mokre od kreje radile?

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Tommy rade svakako samo što imaju prednost u odnosu na CDC baš tu kakvu si opisao bolje je uzima kao mokru od muhe sa CDCom

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Ako se napravi suva muva (imago) koja pliva u ,,gornjim slojevima'' tj skroz na povrsini i peca se sa njom bez podvlacenja i bilo kakvog potapanja i umesto cdc se stavi kreja,ima li u tom slucaju muva sa krejom ikakve prednosti nad muvom sa cdc-om?

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Iskreno, nisam detaljno testirao ... ali ubedjen sam da ne.

Vrh Dno