KRIVOLOV

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Nema takvih 538 da se nezna čija je mreža, nedostaje samo dobra volja nadležnih.

Inače i ja bih kupao "tog" ali zimi  :mad:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Katastrofa ljudi.Ovaj deo Dunava je sistematski uništavan dvadeset godina,ali čak i u vreme najgore inflacije,kad je bilo najcrnjeg bezakonja,niko se nije usuđivao da baci mrežu u obalu.Ova fotografija govori samo o jednoj stvari.Krivolovac je jak,u dosluhu sa ribočuvarima(što i nije novost za srpske službe protekcije i održavanja zakona)i ne pada mu na pamet da pravi kompromise sa sportskim ribolovcima.Najžalija je slika kad se popodne tu načička desetak plovkaroša,sve u pokušaju da prevare neku belu.E to treba slikati.Plovci do mreže,i lagana apatija,nirvana.

milantaa

Junior member
Učlanjen(a)
20.03.2008.
Broj reagovanja
0
A sta je problem da se pozove ribocuvar i patrola policije i da se izvadi ta mreza? Ili samo ribocuvari, to im je valjda posao? Ili sa tim plovkarosima izvaditi mrezu i zapaliti je kad je vec na dohvat ruke. meni to nije jasno?

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
milantaa je napisao(la):
A sta je problem da se pozove ribocuvar i patrola policije i da se izvadi ta mreza? Ili samo ribocuvari, to im je valjda posao? Ili sa tim plovkarosima izvaditi mrezu i zapaliti je kad je vec na dohvat ruke. meni to nije jasno?

to ti je isto kao da si pozvao neku drzavnu ustanovu i kazes da imas taj i taj problem i oni ti kazu budite spokojni bice reseno  :doh: nema od toga nista,pisi propalo i bezi u privatne revire  :yeswink:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Problem je u tome što gospoda iz Srbija Šuma nisu mogla da obezbede ribočuvare u Kladovu,nego moraju da dolaze iz Negotina,grada udaljenog 60km.Ne želim da ulazim u priču kako do sada niti jedna mreža nije izvučena,niti je neko snosio odgovornost za postavljanje mreže u lovostaju.O volšebnom nestanku mreža kad su ribočuvari na terenu,i iznenadnom pojavljivanju čim ovi uhvate štraftu,neću ni da govorim.Ko je malo upućeniji zna da su pojedine ribokradice i pojedini "ribočuvari" kao petak i subota.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
He he Zvezdane brate, kod mene ima takvih koji nisu petak i subota nego 2 petka i 2 subote ukršteno i isprepleteno, pa na kraju neznaš je on u stvari ribokradica ili čuvar ??? Ili oba u jednom, samo u slučaju ribokrađe skida uniformu, a kad traži dozvole onda je u uniformi  :mad:, a kažu ljudi di su ga vidjeli da u uniformi vadi "tuđe" mreže na jednom kraju vode i onda te iste mreže stavlja za "svoj račun" 4 km dalje na istoj vodi.  :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Da nisam uverenja kakvog jesam porverio bi tacno te takve cuvare i skupio dokaze a onda isao da lovim bez dozvole i ispostavljao se da me probaju legitimisati. Onda bi prilikom prodavanja meni muda pod bubrege takvom liku pripremio "corbu" kakvu do zivota ne bi mogo progutati. Pravo slavo mi od takvih primera. Ako sta ne probavljam onda je to licemerna stoka sto zloupotrebltjuje svoj polozaj ili funkciju. Tom treba stati na kraj.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Seb to može u nekoj drugoj drugoj dimenziji a ne kod nas na Balkanu, dok je Balkana biće i Balkanaca pa nažalost i takvih iskorištavanja položaja. To ti je kao politika, ne ide političar u sabor ili ti parlament da se bori za narod nego za svoju guzicu. 

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ma znam, žalostna istina balkana! Mada i u ovoj "civilizaciji" kod mene ne cvatu ruže kao što to izgleda...iza paravana su i dalje prljave igre :blush:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Ma sad ćemo mi to da dovedemo u "red" kad uđu Hrvatska i Srbija u Uniju ima da ih nema  :D Naučićemo mi njih svim našim forama i fazonima, ima da razjebemo Uniju dok si reko keks, što da njima bude bolje nego nama. A i dosad ovu nepoznatu riječ "krivolov" ima da koriste svakodnevno u svom žargonu.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
  :D jao Gogo ima toga i ovde koliko hoćeš ali o tome se ne govori mnogo. Kradu ribu ali skrivaju se!

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/369901/Policija-oduzela-pola-tone-ribe-ulovljene-na-Bovanskom-jezeru

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Novoforimirana ekipa ribočuvara u Zvorničkom (BIH) udruženju radi punom parom.U 2012 su skinuli više destina mreža i strukova.
U 2013 se nadam još boljem radu iako manjkaju sa osnovnim sredstvima za rad (auto,čamac i slično).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IF-TnNQlNQI[/youtube]

Vrh Dno