Danas sam prvi put
do sada navezao umetnu mušicu od kudelje. Znam da su još davno na našim prostorima, posebno BiH, mušičari radili muve i od tog materijala. U zadnje vreme sam tu i tamo po nešto i pročitao o tome. Kažu kada se okvasi dobije se prava boja, "ona gnojava"
Verujem da če naš kolega Sale moći podeliti svoja iskustva sa nama glede takvih mušica. Davno sam i sam još dok sam bio u oskudici materijala premetavao kudelju po rukama i kontao "kako bi bilo..." ali na žalost sve do danas je sve i ostalo na tome "kako bi bilo kad bi probao i sa time".
Popodne sam ju navezao i sada ju opet gledam. Ovako ružna mi deluje baš ono pravo. Moram priznati moglo bi to i bolje glede proporcija ali evo moje prve kudeljuše smotane tek onako iz znatiželje. Kudelja je vrlo zanimljiv materijal te i ona zahteva upoznavanje da bi se njome radile lepe i uredne muve (moj utisak).
Rebra i glava su od maslinastog konca s tim da sam kod glave pustio malo cdc puha za test u dalekom maju :'( "in dreamin' about lady of the stream" :

Rebra i glava su od maslinastog konca s tim da sam kod glave pustio malo cdc puha za test u dalekom maju :'( "in dreamin' about lady of the stream" :