Prvo,da se predstavim,neki me znaju,neki ne,zovem se Predrag i clan sam EKOD Gradac i u predsednistvu istog nekih desetak godina.Pratim ovaj forum vec dugo ali nisam covek od prepiske,ponajvise iz razloga sto mislim da covek moze naci milion nacina da pametnije potrosi svoje vreme od palamudjenja o svim mogucim i nemogucim,uglavnom nebitnim temama po forumima i drustvenim mrezama i da je mnogo bitnije sta covek uspeva da konkretno uradi. Elem,ne bih ni sada komentarisao nista ali se kao clan rukovodstva Ekoda osecam prozvan da reagujem.
Pa da krenemo ispocetka. Negde jesenas,datume ne pamtim,nas Predsednik Zuca nas obavestava da postoji mogucnost da se na Gracu odrzi JKP2018, kaze,preneli mu ideju,sta mi ostali mislimo o tome. Pitamo,kakve su nam obaveze oko toga,ko finansira,ko ucestvuje u organizaciji. saznasmo da ceo teret organizacije,finansijski i organizaciono-tehnicki snosimo mi,EKOD,savez je samo titular. Ok,kazemo mi,to ce poprilicno da kosta,takvo takmicenje se ne organizuje ofrlje,kosta to,nije lako,logistika,sudije,nagrade,poribljavanje,prevoz,itd. Bice pare od kotizacija,rece,svake godine je bilo tako. Dobro,te pare su ok,ali nedovoljno ako necemo da se brukamo,izracunasmo,kostace najmanje milion dinara.Ma mozemo mi to,ponudili se i nasi PRIJATELJI da pomognu,Vlada i Tihi,pomoci ce u organizaciji! super,kazemo,ulazimo u pricu.
Kako,istini na volju,nisam direktno bio u komunikaciji sa pomenuti dvojcem,iznecu svoje vidjenje situacije. Svo vreme dok je trajalo dogovaranje o takmicenju,mi iz predsednistva smo dobijali izvestaje na desetak sastanaka o toku desavanja,donosili odluke,zvali i ugovarali tehnicke detalje,lobirali u opstini i kod sponzora za novac,dogovarali nacin,vreme,mesto,cenu SVEGA onoga sto je na odrzanom JPK na Djetinji zakazalo, a zakazalo je MNOGO toga o cemu imamo izvestaje iz prve ruke ali o tome kasnije. Svo vreme smatramo pomenuti dvojac NASIM ljudima,narocito Tihomira koji je nas clan i ne nalazimo da igde ista zapinje,sve se dogovara,ugovara i tece kako treba. Naravno,svo vreme smo na oprezu zbog cenjenog g.dina Boskovica,o kome smo dotada culi sve "NAJBOLJE" da li ce nas zavrnuti za pare i pocinjemo da se opravdano raspitujemo o tom,vrlo bitnom segmentu. Predjosmo i preko toga da savez zadrzi deset posto,da pare samo kod nas ne mogu ici direktno organizatoru,da dobijamo bezobrazne upite o nacinu i vrsti upotrebe nasih para....Usput,ocekivana suma od kotiyacija je trebalo da bude oko 400,000 din a ceo JKP da kosta oko 1.2000,000 jer mi nismo slepci i nismo hteli da se obrukamo(sto je se desilo na odrzanom kupu,nazalost) Sve mi to istrpesmo i prihvatismo ali postavismo rok za uplatu para. Jednostavno,nismo papci da nas bilo ko zajebava,mada smo i bili mnogo puta ali se nesto naucismo u medjuvremenu. Uzgred da se zna, Kotizacije za JPK 2017 u fideru odrzanom u Nisu JOS NISU ISPLACENE OD STRANE SAVEZA! Toliko o postenju SSRS,Boskovica i sigurnosti uplate!
Nakon toga dolazi do jos bezobraznijeg zahteva da Klub No1,naseg EKODA, uplati SAM SEBI(citaj Boskovicu) kotizaciju za ucesce u svojoj organizaciji! Vrhunac cinizma,bezobrazluka i nepostovanja!Price kako to tako mora,kako je to OBICAJ u nasem savezu okacite macku o rep!
Elem,da sumiram pricu,na te varijante nismo pristali,svesno rizikujuci da se JKP ne odrzi kod nas. Bolje je nemati takvo takmicenje nego ga imati na taj nacin. Scenaripo bi bio sledeci: Ekod bi sjajno organizovao takmicenje,bez skrtarenja u bilo cemu,da ne banalizujem detalje, SSRS bi galantno zadrzao novac od kotizacija sa LEPOM ZELJOM da ih nekada,jednog lepog dana a verovatno nikad prebaci EKODU, TIHI i VLADA bi ispali vrhunski organizatori jednog takvog uspelog takmicenja a mi iz Ekoda bi ostali da sabiramo racune,vucemo ljude za rukave,jurimo sponzore,moljakamo opstinare...i sve to na kraju platimo i ispeglamo. Boskovic bi dobio lovu,pomenuti DVOJAC slavu a mi ostali koji bi RADILI i upregli se oko toga KURCINU da nam se pusi dugo dugo Oprostite na izrazu.
Tihi je jedno u pravu,verujem da se slomio oko kupa na Djetinji i onako naivno mislim da mu namera u startu nije bila da zajebe EKOD. Ali je razmisljao jako plitko i podredio svaki moral i zdrav razum,razocarao ljude koji su ga vec poceli osecati svojim a sve zarad zelje da se kup odrzi po svaku cenu,naustrb svake logike i prljanjem sopstvenog obraza . A sve zarad sitnih licnih interesa samoprovisanja. Mogao bih jos mnogo da kazem ali mrzi me da kucam
P.S Prvoplasirana ekipa iz Slovenije je bila juce i prekuce nas gost na Gracu,dosli su da nam samoinicijativno prepricaju svoje vidjenje JKP na Djetinji. Bolje da ne pisem sta su sve ispricali