Kupovina materijala na Ebay-u i US shopovima

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Za sve madjunarodne posiljke vazi:

International Standard Air/Surface:
International Standard Surface shipping and handling is 25% of the total order amount or a minimum of $20.00.
International Standard Air delivery is 45% of the total order amount or a minimum of $40.00.

@Proto to sto se desilo tvom ortaku je propust, prvo nikako nije mogao shipping na 200$ robe da bude 20$ vec je minimum 25% sto je 50$. To sto nije platio carinu je propust carine jer se i u MNE placa carina na 200$.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
152
m.milijanovic je napisao(la):
sinoc posaljem mail u njihov servis-stize odgovor-jutros-za vrednost posiljke oko 40$-postarina i avionski prevoz-stize za 7-14 radnih dana---40$...A proizvod na akciji...Nije li to mnogo.Za vrednos posiljke od 100$---besplatan prevoz...
Kao što je simpson već rekao, poštarina za avionski saobraćaj je 40% ili minimalno 40$, pa se to uklapa u odgovor koji si dobio. Ako bi naznačio "Surface" poštarina bi bila 25$. Treba imati u vidu da neku robu (štapove npr.) šalju samo "Air", dakle 40%.
Čudi me malo za ovo što su rekli preko 100$ besplatno - to obično važi samo za narudžbine iz USA.  ???

Uostalom, simuliraj kupovinu toga što te zanima, sve do poslednjeg koraka, tj. plaćanja, pa ćeš videti kolika će cifra izaći za shipping.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
91
Dolar 87+....euro 113+..placanje karticom, jel da???Dolari-euro-dolari..+10%...racunicu na papir, pa ako se isplati , kupuj kako ti guber dopusti!!!!Vrlo zajebato... :yeswink:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
za ovih 5 god koliko kupujem on line iz amerike ni jednom se nije desilo da nema shipping,a to sto je za vrednost preko 100dol besplatna posiljka to vazi samo za ameriku i nigde vise...

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
falco je napisao(la):
Trebalo bi da je 70€, ako ti salje fizičko lice. U tih 70 se ne računa poštarina, već samo vrednost robe.
Ipak, ja bih sve uzeo sa dozom rezerve, naši carinici umeju da budu nepredvidivi.
Хвала :tbumb:

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
111
Da li je neko nesto pazario zadnjih dana, danas me je sacekalo neprijatno iznenadjenje...
Naime, ovi nasi glodari su resili da naplacuju pdv i na posiljke koje ne podlezu carini, tako da znate
sta vas ceka... znaci na posiljku od oko 50 evra  jedna crvena za Mladju... :bat:

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
denmil je napisao(la):
Da li je neko nesto pazario zadnjih dana, danas me je sacekalo neprijatno iznenadjenje...
Naime, ovi nasi glodari su resili da naplacuju pdv i na posiljke koje ne podlezu carini, tako da znate
sta vas ceka... znaci na posiljku od oko 50 evra  jedna crvena za Mladju... :bat:

hahahah drama mladja resio da sjebe i musicarsku populaciju  :hammer: :D dosli i mi na red :hammer: :hammer:

Vrh Dno