Kupovina materijala na Ebay-u i US shopovima

joker

Senior member
Učlanjen(a)
21.03.2008.
Broj reagovanja
0
Zna li neko gdje u Beogradu može da se kupe Hemingway's materijali, konkretno krila i tijela za majske. Znam da je malo van teme ali mi baš treba. Hvala!

m.milijanovic

Junior member
Učlanjen(a)
23.06.2011.
Broj reagovanja
0
.freetime-ribolov.com/Fly-program.To je u uzicu...moze narudzbina preko tel.stize aks-om.

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Ako te mrzi da narucujes, pogledaj u Fisherman Partneru, na Banjici (sportski centar) i na N. Beogradu (Narodnih heroja 30). Imali su nesto od Hemingway's materijala, ali nisam siguran za tela i krila.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
m.milijanovic je napisao(la):
Interesu je me jel neko ima iskustva sa kupovinom sa amazon.com a vezona za musicarenje,tipa carina,postarina,vreme za koje stigne paket...Hvala.

Znaju biti spori (ne uvijek)  i neće uvijek da šalju u sve zemlje, carina ti je kao i za sve drugo što kupuješ izvana, a poštarina opet ovisi odakle im je dobavljač i to se mijenja od artikla do artikla.
E-bay ti jasno navede odmah u opisu dali ti šalje u tvoju zemlju ili ne, a amazon kad već kreneš u fazu plaćanja i negdje na drugom-trećem koraku tek vidiš dali šalju u tvoju zemlju ili ne.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Od skora mozete i ovde poruciti materijale i svasta nesto ... cene su bar po meni veoma korektne.

http://www.timeflyfishing.com/prodavnica/

m.milijanovic

Junior member
Učlanjen(a)
23.06.2011.
Broj reagovanja
0
Mir BOZIJI,HRISTOS SE RODI...Ima li ko iskustva sa porudzbinama iz Cabelas-a,tipa- postarina,koliko se ceka na porudzbinu...da li uopste salju za Srbiju...

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
91
Mir BOZIJI,HRISTOS SE RODI...Ima li ko iskustva sa porudzbinama iz Cabelas-a,tipa- postarina,koliko se ceka na porudzbinu...da li uopste salju za Srbiju...

Nadji nekog od poverenja u BiH ili MNE i narucuj  :tbumb:

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Dal moguce da stize u Crnu Goru i Bosnu a u Srbiju ne?  :doh:
Neznam dal da se smejem ili da placem....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Salju za Srbiju odavno, Prota se nesto istripovao. A milim da je i u Bosni (za CG nisam siguran) debelo pao limit za narucivanje bez dazbina.

Sto se cekanja tice obicnom postom moze debelo da se oduzi i do 3 meseca a moze da ti stigne i za 10 dana. UPS-om je daleko brze ali je cena 40% od vrednosti porudzbine.

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
Колики је сада лимит за наручивање без дажбина?

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
91
Naravno da salju za Srbiju ali te jos uvek debelo deru...a najmanji troskovi su jos uvek preko BiH i MNE(sigurno mnogo manje od 40%).
Drugar mi je pred praznike narucio pribor za strelicarstvo preko Cabele i na ceh od nepunih 200doloresa platio samo troskove poste od 20doloresa...al ok, mozda Boki zna vise sta se isplati :D

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
152
Vaistinu se rodi!

Ja sam nedavno imao 2 narudžbine, garderoba je bila u pitanju. Oba puta sam naručio običnom poštom (poštarina je 25%), ali su mi oni ipak slali avionski  :D (cena za to bi bila 40% od vrednosti robe), tako da su mi paketi stigli u roku od 10 dana. Jednom ranije kada su zaista poslali običnom poštom čekao sam skoro 2 meseca.

Što se tiče troškova, može se lako izračunati: poštarina (ako ti se ne žuri) 25%, carina 10%, PDV 20%.
Dakle, ako je cena narudžbine A, tebe će koštati A x 1,25 x 1,1 x 1,2 = 1,65A i još nekih par stotina dinara za troškove obrade paketa. Sve u svemu još 2/3 vrednosti daješ za dažbine.
Za brzu računicu, sabereš cenu i poštarinu u $ i to što dobiješ će biti orijentaciona cena u € koju ćeš platiti.

m.milijanovic

Junior member
Učlanjen(a)
23.06.2011.
Broj reagovanja
0
sinoc posaljem mail u njihov servis-stize odgovor-jutros-za vrednost posiljke oko 40$-postarina i avionski prevoz-stize za 7-14 radnih dana---40$...A proizvod na akciji...Nije li to mnogo.Za vrednos posiljke od 100$---besplatan prevoz...

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
152
Markovic je napisao(la):
Колики је сада лимит за наручивање без дажбина?
Trebalo bi da je 70€, ako ti salje fizičko lice. U tih 70 se ne računa poštarina, već samo vrednost robe.
Ipak, ja bih sve uzeo sa dozom rezerve, naši carinici umeju da budu nepredvidivi.

Vrh Dno