Kupujem FlyTying materijal

erminsisko

Junior member
Učlanjen(a)
28.03.2016.
Broj reagovanja
2
nikola renegade je napisao(la):
Ali naplate 20% pdv

Da ako robu posalje firma a ne fizicko lice ili ako je vrednost robe u dolarima a ne u eurima. Na takve posiljke cepaju PDV  ako nemate srece  :whistle:

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
96
Meni nikad nisu naplatili PDV ni na jednu posiljku od pravnog lica.
A jednom su me odrali kada mi je drugar (fizicko lice) iz Svedske poslao paket.

Iz TAIMEN-a porucio sam poveci paket, pun fazanovih pera, CDC-a, sintetike razne..., otvorili su na carini taj paket, fino zapakovali i prosledili dalje sa pecatom NE PODLEZE CARINJENJU i ako se unutra nalazio racun.
Posebno me cudi sto makar nisu naplatili pregled paketa i ponovno pakovanje.

jesko78

Senior member
Učlanjen(a)
29.10.2014.
Broj reagovanja
4
neca011 je napisao(la):
Ja sam ga razumeo da je preko jeftinije. I jeste na sajtu kad gledas ali kad ti stigne narudzbina pa ti nasi dodaju jos 20 eur (postarina) onda nije bas povoljno.
E, jel` narudzbina bila preko 50 jura?

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
^^
Narudzbina je bila 47 e ,iz Tajmena stavili vrednost 30 e,naplatili uredno oko 1000 pdv i  otvaranje paketa
na pomenuti iznos od 30e

hogar_strasni

Senior member
Učlanjen(a)
23.09.2009.
Broj reagovanja
0
Zavisi kako se zalomi. Meni is Mistpool-a nikad nisu naplatili ni otvaranje a bila je vrednost do 50€. Sa ebay-a i ali-ja isto nikad nista, mada nije ni bilo skupo, do 15 €. Samo su mi naplatili carinski pregled za jedan stap iz Japana cija je vrednost bila 80$ bez postarine. Ako primete da dosta cesto porucujes i vise komada istog proizvoda onda ce sigurno da naplate sve dazbine jer misle da se bavis trgovinom. I ako im je sumnjivo ne gledaju racun nego stvarnu cenu proizvoda kod nas, a ako nema kod nas onda u inostranstvu.

Vrh Dno