KUPUJEM: Orvis Superfine One-Weight

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Eventualne ponude na PM ili na tel.: 0642987796

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
U pitanju je štap Orvis klase #1, dužine 7'6".

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Da malo pojačam prohteve :) ...
Tražim prvu seriju Superfine, koja je rađena na sivim blankovima sa minimalističkim finišom i karakterističnim "nabudženim" spojevima.
To su štapovi rađeni u periodu 1998.-2003. pa ako neko slučajno ima ... :whistle1:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ma nema to kod nas zato ti i napisah. I ako ima to niko ne da. Voleo bih da nadjes jer znam kako je zeleti nesto i kad to kupis sreci nikad kraja.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Ovo je taj štap (slike sa net-a):
11.11.21.orvis_.v.1.jpg
11.11.21.orvis_.v.2.jpg
11.11.21.orvis_.v.3.jpg
11.11.21.orvis_.v.4.jpg
11.11.21.orvis_.v.6.jpg
Možda neko ima, a ne zna da ima ... :cheesy:

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
370
Divan stap, Falco. Ovo je zapravo originalna Superfine serija. Definitivno je starija od 1998-2003. Prvi Superfine s kraja 1970ih su ovako izgledali (isti seceni blankovi sa "sleeve" spojevima), a pouzdano mogu da kazem da sam identicne Superfine modele (ista tuba/gace) probao 1991. kada sam stigao u Boston. Nije ih lako naci, pogotovo u odlicnom stanju. jer je dosta vremena proslo. Uz to, ovo je bio prvi grafitni 1wt, pre nego sto je Sage izbacio svoje ultra lake modele. Za to vreme nesto novo i posebno...jer su retki bili i 2wt stapovi (Sage je imao 2wt u LL seriji, Loomis 2wt IMX.)

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Divan stap, Falco. Ovo je zapravo originalna Superfine serija. Definitivno je starija od 1998-2003. Prvi Superfine s kraja 1970ih su ovako izgledali (isti seceni blankovi sa "sleeve" spojevima), a pouzdano mogu da kazem da sam identicne Superfine modele (ista tuba/gace) probao 1991. kada sam stigao u Boston. Nije ih lako naci, pogotovo u odlicnom stanju. jer je dosta vremena proslo. Uz to, ovo je bio prvi grafitni 1wt, pre nego sto je Sage izbacio svoje ultra lake modele. Za to vreme nesto novo i posebno...jer su retki bili i 2wt stapovi (Sage je imao 2wt u LL seriji, Loomis 2wt IMX.)

@oldsurehand,
U pravu si, Superfine je veoma stara serija, možda se nisam najbolje izrazio sa onim godinama. Kao što si rekao, pričamo o originalnoj Superfine seriji, tj. štapovima na prvoj generaciji blankova. Oni su vremenom malo menjali izgled, opremu, tubu, "gaće" ... ali su blankovi bili isti. Ovaj konkretno štap, One-Weight, se pojavio 1988. godine, i da ... bio je to prvi štap u klasi #1 ikada napravljen. Poslednje konfekcijske promene su se desile 1998. kad je Orvis uveo svoj poznati flex-index i počeo tako da obeležava štapove. Zbog toga sam pomenuo taj vremenski opseg jer su nepromenjeno rađeni do 2003. godine. Već sledeće su se pojavili Superfine modeli nove generacije, potpuno različiti od ovih. Imam Orvis katalog iz 2003. ... to je poslednji u kome su se mogli videti ovi štapovi.
Sve u svemu, hvala ti na korisnom komentaru!

P.S.: Priznajem da nemam neku realnu potrebu za ovim štapom, recimo da je ovo lečenje kompleksa iz mladosti, odnosno pokušaj da se ispuni neka davnašnja želja.

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
339
Nisu to kompleksi, Falco... Priuštiti sebi nešto de fakto nepotrebno, ali iskreno željeno i birano je paradoksalno apsolutna potreba i srećni su oni koji to uspeju prvenstveno da shvate, još srećniji kad isto i ostvare

Vrh Dno