LA cekrci

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
maric je napisao(la):
A jebo ga ti Oholi pa ako uzimam mora da bude bolji cekrk od pva dva koja imam vec :)

Tesko da nadjes bolji od onog Evolutiona, samo steta sto toga nisi svestan.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
Malo mnogo 180g za cekrk 4-6
pa jeste malo potezi ali ja sam navikao na tezak cekrk . moj stenzel ima 160g . sve ostalo ponudjeno osim tezine je za te pare sasvim dobro .
ja ne razumem ljude koji se zanose pri odabiru cekrka , osim ako raspolazu sa velikom kolicinom suvisnih para . ako finansije nisu problem onda je i 1000e beznacajno , naravno ako kupcu ne smeta da potrosi jedno dobro porodicno letovanje za komad aluminijuma  koji vredi nekoliko evra .
posmatrano iz mog ugla cekrk treba da bude na prvom mestu kvalitetan jer je deo opreme koji se najredje menja . znaci treba da bude dugotrajan . drugi vazan faktor treba da bude estetika , tj. da se svidi korisniku . sve to se moze dobiti za do 150e . za te pare u novoj ili jos bolje polovnoj varijanti na oglasima se moze naci cekrk koji ce trajati mnogo godina i obezbediti uzivanje u ribolovu .
ako se ide na varijantu da imam cekrk sa cenom od sto vise cifri da se hvalim  pred drugarima a da dobijem sve sto mi pruza i cekrk koji kosta trecinu te cene onda je to drugaciji pristup od mog , mada ja i to postujem jer svako kupuje ono sto voli da ima

bane

Junior member
Učlanjen(a)
02.07.2006.
Broj reagovanja
5
Ako se štap dobro upari sa čekrkom ,težina uopšte nema veze....

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
da dodam ali... pa danas skoro totalno nebitna. ja jos nisam naisao na toliko tezak cekrk koji ce me umoriti tokom pecanja. mislim da je prava gvozdjurija davno nestala sa scene.

PS .ebes muskarca koji ne moze drzati par stotina grama u ruci :)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Totalna nebuloza za stapove do klase 6 je koristiti cekrke preko 150g. Cela insustrija cekeka je u trci za svakim gramom jer kvalitet uopste vise nije pod znakom pitanja. Ne radi se uopste o umaranju i to nema veze sa zivotom.

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
Bojane braticu,ja sam  u ovom tvom izlaganju po pitanju tezine cekrka u ozbiljnom problemu,i muci me danima :(.

Eto kupih stap 5/6 koji je lagan za ne poverovati, taman mu lezi cekrk 2-3# verovao ili ne . Okumin cekrk  ''Integrity'' je 200 gr + kanap 6

i ode sve u tri lepe p. materine. Koji cekrk sad da jurim,jel plastiku neku da bi mi cekrk bio sto laksi ?? Kakav stap,kao da je 3-ka  :doh:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Pada mi na pamet Mačke Danielsson Orginal varijante koji su lagani a nisu skupi tu do 160-180 e

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
mafke, ako vec posedujes cekrk a nisi raspolozen da kupujes novi pecaj sa njim bez obzira na tezinu . kao sto simpson rece , sada je trend da se napravi sto laksi pribor jer im je samo to izgleda ostalo za borbu protiv konkurencije. slozio bi se sa djoletom , je..s coveka kome razlika od nekoliko grama u ruci predstavljaju problem  ;)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mafke Fly je napisao(la):
Bojane braticu,ja sam  u ovom tvom izlaganju po pitanju tezine cekrka u ozbiljnom problemu,i muci me danima :(.

Eto kupih stap 5/6 koji je lagan za ne poverovati, taman mu lezi cekrk 2-3# verovao ili ne . Okumin cekrk  ''Integrity'' je 200 gr + kanap 6

i ode sve u tri lepe p. materine. Koji cekrk sad da jurim,jel plastiku neku da bi mi cekrk bio sto laksi ?? Kakav stap,kao da je 3-ka  :doh:

Mafke, sve ti je stvar kinte, ne moze i jare i pare :D

Kada je cena u pitanju, onda je tezina stvarno nebitna, uzmes sta mozes i za koliko mozes. Licno uvek dam prednost metalnom cekrku bez obzira na tezinu, ali je suvisno pricati na nacin kao "tezina, ma nebitno". Kada bram cekrk, na prvom mestu mi je kvalitet i pouzdanost, na drugom tezina, na trecem-poslednjem dizajn. Hardy Angel 5-6 je tezak bezmalo 200g, jel ga to svrstava u lose cekrke? To je zver na ne cekrk, gradjen kao tenk bez mikrona lufta, radi fantasticno i kosta papreno. Danielsson L5W, ista prica, vrhunski a 4seven tezak 189g.

Ali je i pored svega totalno bezvezno izjavljivati "ma tezina cekrka je nebitna" i toliko generalizovati stvari. Naravno da ti nece stradati tetive od 50-60g razlike, ali osecaj u ruci moze da bude jako "cudan". I naravno da se vlo brzo prilagodis tom osecaju. Onog trenutka kada se popravi finansijska situacija, taj "osecaj" zamenis za neki bolji.

dovla84

Senior member
Učlanjen(a)
06.06.2013.
Broj reagovanja
0
Mafke Fly je napisao(la):

Pogledaj onda cekrke :
Vision Rulla VRR2 - 129g  (za kanape klase 5 do 7)
Vision Kela VLK2T - 147g (za kanape klase 5 do 7)

Vise informacija imas na njihovom sajtu a Rulla kosta oko 18 000 din.

Mozda uspes da nadjes pero laki cekrk Vision CDC (tezina za kanap klase 5/6 je oko 100g). CDC se vise ne proizvodi.

Samo da se ogradim, nemam nikakve veze sa Vision firmom osim dobrog iskustva sa njihovim cekrcima.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
pa i nije sve bas stvar kinte posebno ako se juri tezina . jedino ima prostora za razgovor o finansijama ako se prica o vrhunskom kvalitetu , mada i za relativno normalne pare postoje dobri proizvodi koji ce sigurno trajati godinama . tako da za korisnika koji nije napaljen na top cekrke uvek moze nesto da se nadje sasvim kvalitetno po povoljnoj ceni 
mafke je mogao npr. da kupi za 60e sto i nije neka posebna cena ovaj cekrk sa oglasa koji je tezak oko 130g .
http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=5879.0

Vrh Dno