"Lepljenje" konca

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Ljudi pomagajte, imam veliki problem.
Kada pokvasim konac lepi mi se za prste i ne mogu nikako da dodam odredjenu duzinu tada u izbacaju. Dok je konac suv (na livadi) bez problema prokliza kroz prste, ali mokar je kao zacementiran. Konac je Vision Attack WF6F.
E sad, zanima me da li bi neka mazalica tu pomogla, koja i kako se pravilno nanosi?

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Za pocetak ne mazi nista.Razmotaj ceo kanap i operi u blagom rastvoru mlake vode i decijeg sampona.Posle ga prebrisi nekom mekom krpom i vrati na cekrk.Trebalo bi da pomogne.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Čudno, ja imam isti kanap ali 4ku i ništa mu ne fali, isto se ponaša i suv i mokar.

Javi rezultate kupanja.

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Kako to mislis lepi se za prste? Mislis za sprovodnike pa ne moze da klizi? U sustini je Vision attack sranje konac. I meni se to isto desava sa Vision attack WF7F.

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Ne za sprovodnike Lazzo, mada i tu ima zapinjanja. Buvalno se zalepi za prste i nece da prokliza ni za mm kada popustim hvat.
Videcu kako ce se ponasati ovako opran.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Dao sam ti ovaj predlog jer predpostavljam da si ga zaprljao dok si vezbao na travi,ko znam sta je sve pokupio.Nadam se da ce se bolje ponasati posle ciscenja.Obavezno javi sta je bilo.

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Javljam odmah posle probe. Mada sam cistio konac posle svake vezbe na livadi vlaznom mikrofiber krpom, no videcemo vec.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Neznam ljudi ja sam zadovoljan sa strunom attack wf8 ,imam je već drugu sezonu ,doduše nisam je sad nešto preterano rabio ,vodio sam računa da je ne vučem po betonu ali mislim da nije ni na jednom mestu ispucala ,3 puta sam je premazao za 2 godine sa sredstvom za fly line dressing ali je operem svaki put kada se vratim sa vode.Recimo u kombinaciji sa štapom 3zone #8  ispucava predivno ,meni je baš ok..

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Konac je korektan, nije krsina - nije Hi-tech. Ali je po mom misljenju problem u tome sto ga ja nikad nicim nisam mazao, a brisao mikrofiberom umocenom u mlaku vodu posle pecanja ili livadarenja i skinuo i ono malo necega sto je mozda imao na sebi.

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Malo mi je cudno to sto se lepi za prste. trebalo bi da znaci da si ga necim ulepio. da li imas takav osecaj u ruci- kao da mu je povrsina lepljiva, kao od meda, zvake... Tu je lek da operes konac
Ukoliko nece da prolazi kroz provodnike probaj sa agresivnijom akceleracijom u toku punjenja stapa, i malo ranijim stopom. Moguce je da lagano ubrzavas a stop ti je nisko (napred ili pozadi).
probaj da izvuces iz stapa celu glavu konca pa probaj onda. nekada moze biti problem kod pocetnog izvlacenja WF kanapa- onaj deblji deo treba da povuce van stapa jos debelog dela kanapa a to je malo teze nego kada je ceo wf deo konca van stapa .
ipak prvo na tusiranje konca da eliminises stroku sa njega

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Da nije taj kanap hvatalo neko jako sunce u kolima?

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
@ Strelac
Nije se sunaco osim na pecanju. Ponajmanje u autu jer ga i nemam nazalost.

@ Kuzma
Uh, kako da definisem to lepljenje malo bolje.
Znaci, kao sto sam rekao, pomalo zapinje kroz provodnike, ali sam to resio agresivnijim mahanjem i visim stopom kao sto si rekao. Problem je sto sto ostane na prstu nakon otvaranja hvata, a opet nemam onaj osecaj lepljenja kao od neceg slatkog. Kao da izgubi ono malo klizavosti sto je imao kao suv.
No sada je lepo ukupan, pa cu vec u petak videti kako ce ici cela prica posle kupanja konca.
A i definitivno cu kasnije uzeti i neki dresing da ga malo "podmazem".

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Prle je napisao(la):
@ Strelac
Nije se sunaco osim na pecanju. Ponajmanje u autu jer ga i nemam nazalost.

@ Kuzma
Uh, kako da definisem to lepljenje malo bolje.
Znaci, kao sto sam rekao, pomalo zapinje kroz provodnike, ali sam to resio agresivnijim mahanjem i visim stopom kao sto si rekao. Problem je sto sto ostane na prstu nakon otvaranja hvata, a opet nemam onaj osecaj lepljenja kao od neceg slatkog. Kao da izgubi ono malo klizavosti sto je imao kao suv.
No sada je lepo ukupan, pa cu vec u petak videti kako ce ici cela prica posle kupanja konca.
A i definitivno cu kasnije uzeti i neki dresing da ga malo "podmazem".

:tbumb:                                          :tbumb:                      :tbumb:

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Posto je konac posle pranja bio na testiranju evo da javim rezultat.
Konac se posle pranja ne lepi za prste i dosta lakse "otice" iz ruke, mada na pojedinim mestima hoce jos da zapne, te sam danas ponovio brckanje u mlakoj vodi i blagom rastvoru deterdzenta za sudove.
To ce posluziti kao rezervna varijanta dok ne kupim malo bolji konac za pecanje, dok ce ovaj ostati za livadarenje.
I na kraju savet svima iz licnog loseg iskustva - ne idite na livadu sa koncem sa kojim idete na pecanje !

Vrh Dno