Danas smo kolega i ja izasli na par sati maltretirati lipljenove... kolega se ne može nažaliti koliko su nam vode u sloveniji očajne jer se seča kakve su bile pre 2000. godine. Nije baš svuda loše ali je beda i jad kako je bilo pre 15 godina. Ali ok je još uvek se da loviti i uloviti...mada sranje je sve kada znaš da može bolje i da je bilo mnogo bolje. Ultrakomercijalizam i slabo gospodarenje poribljavanjem na ne baš najbolji način je dovelo do današnje slike večine naših slovenačkih voda. Turisti dolaze i lepo im je ali sva reklama je zapravo "od starih lovorika".
Došli smo na Savu, moj Radovljiški rejon, obišavši neke lepe prelive izbockasmo neke lipljenove 80% suvim mušicama. Griffin Gnat #19 je bio pravi izbor sa največim brojem "realizovanih uboda" :lol:
Sve u svemu ništa spektakularno od ribolova ali ipak za razonodu i dušu lepo vreme provedeno u prirodi te dobrom društvu mnogo vredi!
Voda je počela da se diže i muti pa smo mi završili sa ribolovom... dalo bi se strimerima još na nekim mestima ali...neka to neko drugi radi... ima dana za megdana