MADE IN SERBIA

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Zadovoljstvo mi je da predstavim jos jednu stegu nastale u maloj radionici u Srbiji (slika2). Ovo je druga stega koja je proizasla iz iste radionice kao o prethodna koju sam vec ranije predstavio (slika 1). Mogu reci da je do finalnog proizvoda trebalo par meseci. Vreme je uglavnom potroseno na iznalazenje prave cvrstoce celika, zatim za optimalnu snagu celjusti i ostalo na detalje. U zavrsnoj obradi celik je bruniran kao kod puscanih cevi. Ima tu jos da se poradi oko estetike ali evo uverite se sami makar kroz par slika. Najbitnija je volja i istrajnost kako narucioca, tako i zivci samog majstora da sve to isprati a da opet cena finalnog proizvoda bude dostupna prosecnoj zaradi. Verujem da ce se vec u sledecoj godini u ponudi na nasem trzistu naci i treca po meni i trenutno najbolja stega NV, da ne citiram ime u celosti. Mozda ce najveci izazov biti uraditi stegu od specificnih mateijala a da opet bude jedinstvena i nadasve funkcionalana i jedinstvena. Ali idemo nekim redom. Voleo bih jos nesto da predstavim o fnalnim proizvodima koji se odnose na alate i materijale ali je to trenutno aktuelno s moje strane koliko sam upucen. Sa mojim epoxy ocima sam vas vec dovojlno udavio.

Prilozi

• index.php.jpg
    index.php.jpg
    65,6 KB · Pregleda: 524
  • DSC04540.jpg
    DSC04540.jpg
    40,1 KB · Pregleda: 513
  • DSC04542.jpg
    DSC04542.jpg
    41,7 KB · Pregleda: 449
  • DSC04251.JPG
    DSC04251.JPG
    93,6 KB · Pregleda: 371

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ja koristim stegu "made in Serbia", koju je napravio neki majstor iz Soko Banje. Ako se radi o istom majstoru i istom kvalitetu materijala, mogu samo da je preporučim.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ups pa ja ispustih najveceg proizvodjaca u Srbiji raznih i veoma zanimljivh stvari za Ff i FT. Najbolje evo linka

http://www.fairy-river.com/index.php

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Djoletovu stegu sa druge i trece fotografije sam dobio na test pre nekoliko dana. Namotao sam tristotinak muva i stekao neka misljenja.
odradjena je po visokim standardima i ladno bi mogla da se nadje u bilo kom svetskom katalogu. U startu me je odusevila njena funkcionalnost.
Veeelika tezina joj daje stabilnost i nemoguce je da proseta po stolu u sred motanja.
Glomazni  deo  na glavi stege-celjusti i njihov produzetak, omogucavaju vezacu da pomocnu ruku osloni i drzi je u stanju odmora ali uvek spremnu za rad .
Meni je specifican sam vrh celjusti koji ima oblik pacjeg kljuna, (nisam do sada vezivao na takvoj). To znaci da i jako sitne udice (ja na No 20) precizno i stabilno stoje a da pritom oblik celjusti ne smeta pri izradi i manipulisanju materijalom.
Postolje stege je ubuseno rupama raznih precnika u koje je zgodno odloziti udice, kuglice,, svakake sitnice
Zamerka mi je da u postolju moze biti i rupa manjeg precnika za neke komade alata, i eventualno smanjenje ukupne duzine glave stege za nekih 15-ak mm.
Odnos cene i kvaliteta je vise nego odlican.                                          Svaka cast

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Kuzma je napisao(la):
  Djoletovu stegu sa druge i trece fotografije sam dobio na test pre nekoliko dana. Namotao sam tristotinak muva i stekao neka misljenja.
odradjena je po visokim standardima i ladno bi mogla da se nadje u bilo kom svetskom katalogu. U startu me je odusevila njena funkcionalnost.
Veeelika tezina joj daje stabilnost i nemoguce je da proseta po stolu u sred motanja.
Glomazni  deo  na glavi stege-celjusti i njihov produzetak, omogucavaju vezacu da pomocnu ruku osloni i drzi je u stanju odmora ali uvek spremnu za rad .
Meni je specifican sam vrh celjusti koji ima oblik pacjeg kljuna, (nisam do sada vezivao na takvoj). To znaci da i jako sitne udice (ja na No 20) precizno i stabilno stoje a da pritom oblik celjusti ne smeta pri izradi i manipulisanju materijalom.
Postolje stege je ubuseno rupama raznih precnika u koje je zgodno odloziti udice, kuglice,, svakake sitnice
Zamerka mi je da u postolju moze biti i rupa manjeg precnika za neke komade alata, i eventualno smanjenje ukupne duzine glave stege za nekih 15-ak mm.
Odnos cene i kvaliteta je vise nego odlican.                                          Svaka cast

Testirao si tek onako na 300 muva  :doh: mada kad razmislim tako i treba. A za one rupe manjeg precnika se slazem. A sta ces kad majstor nema veze sa FT. Moja greska sto jos i na taj detajl nisam obratio paznju mada je dobio mustru. Ok zapazanje.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Serbian regalka

Kada neko u drustvu spomene majstora, bilo koje struke, svima se dize kosa na glavi. Majstor bi trbao da bude virtuoz na alatu koji koristi, covek koji svojim radom izaziva postovanje okoline. Vremenom, kod nas su pravi majstori izumrli a zamenise ih shusteri i dundjeri... Tako sam mislio do danas. Stega koja mi je jutos pala saka, naprosto iziziva postovanje i odise elegancijom. Sasvim solidna zavrsna obrada, stepenicu iznad jeftinijih Indijskih primeraka. Ima li ta stega jos kakve osobine osim sto lepo izgleda - postavim sebi pitanje. Na brzinu je sklapam, postavljam na sank i pocinjem da se igram. Prvo zatezaci. Oslobadjam glavu stege tek toliko da pocne da klizi. rotiram je polako, imam osecaj da osovinu drzi kuglicni lezaj. Tek na, od prilike 340 stepeni glava krene da se okrece za nijansu brze. Opet sam potpuno zadovoljan. Sledeci korak - udica 24. Stavljam udicu u celjusti stege, potezanjem preklopnika vec vidim da je stega ozbiljna a mehanizam nasprengovan. Zrtvujem jednu udicu u besomucnim pokusajima da je iscupam iz celusti. Prosla je jos jedan test. Sada malo veca udica - 10. Isti slucaj. Stimersku udicu nisam polomio, ali ce ova udica podici celu stegu koja ce  sada visiti na udici. Polozila! Sledece, vezivanje sitne musice. Opet 24. na stegi, vezujem musicu. Vrh celjusti je tako oblikovan da lepo drzi udicu i nema nikakvih problema pri vezivanju i najsitnijih musica, za razliku od stega sa polukruznim vrhom. Glava se rotira po vertikalnoj i horizontalnoj osi, a tu je i zglob kojim se podesava ugao glave u odnosu na horizontalnu osu. Kompletan proizvod. Postolje stega je tesko dovoljno da drzi stegu stabilno na podlozi. Dno je gumirano pa je stega stabilna i na poliranom kamenu.
Mane... Mozda koja rupa vise na postolju stege sto ce lako resiti svako ko ima amerikaner i burgije za metal. Takodje stega stize bez drzaca bobine, bez federa na glavi, ali verujem da se to moze dobiti uz doplatu.

Za kraj,
Vise nego zadovoljavajuc odnos cene i kvaliteta. Sve cestitke domacim majstorima !

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Al se nije postovalo ovde.....

Evo neceg novog  :)

Prilozi

• EVL3DEye003.jpg
    EVL3DEye003.jpg
    47,1 KB · Pregleda: 196
  • EVL3DEye0031.jpg
    EVL3DEye0031.jpg
    43,3 KB · Pregleda: 185
  • EVL3DEye0011.jpg
    EVL3DEye0011.jpg
    22,6 KB · Pregleda: 201
  • EVL3DEye0022.jpg
    EVL3DEye0022.jpg
    14,7 KB · Pregleda: 198
  • EVL3DEye002.jpg
    EVL3DEye002.jpg
    44,9 KB · Pregleda: 204
  • EVL3DEye001.jpg
    EVL3DEye001.jpg
    24,3 KB · Pregleda: 203

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
vec vidim novi strimer : Srpska marsovka... :D 

Super su ispale :tbumb:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Meni se sviđa  :tbumb: A znam i gdje bi toupotrebio. Ih Đole što mi nisi bliži, davio bih te svako malo za nekakve okice ;)

sale guitar

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0
Djoletova inspiracija :D :D

Prilozi

• v13962_big_vanzemaljci.jpg
    v13962_big_vanzemaljci.jpg
    16 KB · Pregleda: 193

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Pre koji minut sam gledao na TV-u kako se kunu neke babe iz okoline Niša da su videle vanzemaljca u njivi koji se kao posle transformisao u papagaja pa minut kasnije u bajkera koji leti ..izgleda i ribe počinju da poprimaju slične osobine  :hammer:

Šalim se malo ,oči su odlične i prilikom sledećeg poručivanja preko EVIL FLY shopa obavezno uzimam ove oči za test  :tbumb:

sale guitar

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0
Ako budes dobar mozda ti dam jedan par da napravis jedan lep vanzemaljski strimer :smoke:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
bake su konzumirale neku konoplju izgleda

Vrh Dno