zvezdan
Hero member
- Učlanjen(a)
- 12.02.2008.
- Broj reagovanja
- 18
Devetnaesta je godina kako musicarim Kladovskim Dunavom,i za sve te godine nisam uspeo nijednog jedinog individualca da privolim da se oproba u musicarenju.Bilo je tu raznoraznih pokusaja,hocu-necu,svidja mi se ali sta ce da kazu ljudi...Puno njih sam uverio da se na musicu mnogo bolje hvata odredjen broj riba nego na neke druge varijante,ali izgleda da nabavka pribora,materijala,informacija nije fundamentalni kamen spoticanja,to je svest o tome sta ce onaj koji pored mene peca na stap Silstar iz 85;strunu 0.30,misliti o meni kad me vidi sa karbonskim stapom , "specijalnom strunom" i vestacko musicom.
Koliko puta,pitam,musicar sa ravnicarske reke mora da uhvati vise ribe od ostalih da bi se afirmisao u krugu ljudi koji ne pojme sustinu ribolova vestackim mamcima.Ljudi,ogradjujem se od politicke konotacije,kojima je svaka novina,makar bila ona i produktivna,uzdrmala korenita shvatanja koja vazise u jednom trenu njihovih zivota.Treba li covek obogacen ovom posebnom supstancom zvanom musicarenje,proci pored njih uzdignute glave,ili pak treba biti prosvetiteljski nastrojen i otvoren za njihove poglede i raznorazne opservacije.Ja mislim ovo drugo,jer pitanje nije ko kako peca, nego ko je bolji ribolovac.
Koliko puta,pitam,musicar sa ravnicarske reke mora da uhvati vise ribe od ostalih da bi se afirmisao u krugu ljudi koji ne pojme sustinu ribolova vestackim mamcima.Ljudi,ogradjujem se od politicke konotacije,kojima je svaka novina,makar bila ona i produktivna,uzdrmala korenita shvatanja koja vazise u jednom trenu njihovih zivota.Treba li covek obogacen ovom posebnom supstancom zvanom musicarenje,proci pored njih uzdignute glave,ili pak treba biti prosvetiteljski nastrojen i otvoren za njihove poglede i raznorazne opservacije.Ja mislim ovo drugo,jer pitanje nije ko kako peca, nego ko je bolji ribolovac.