Marko_Mašić
Hero member
Hocu da ovim postom potvrdim stvari koje sam iz dosadasnjeg iskustva u ribolovu stekao.Naime,vecina starijih musicara zna i vodi urednu evidenciju (mozda i mladji .... :
:
...) o mesecevim menama.Sve sto je potrebno za tako nesto jeste Crkveni kalendar za tekucu godinu,i oznake sta svaka meseceva mena znaci za nas ribolovce..Meni se recimo u 80 : 20 % pokazala tacna procena (da se razumemo,kada se rade meseceve mene ne sme da bude greske..)..
Postoje 4 meseceve mene:
1.Poslednja cetvrt
2.Mlad mesec (mladina)
3.Prva cetvrt
4.Pun mesec (Ustap)
Recimo kada je mesec pun, generalno svi znaju da je riba slabo aktivna...medjutim meni se desavalo da iako pre ribolova bacim pogled na meseceve mene i vidim kakva su ocekivanja za taj dan...(nisu bila sjajna) desavalo se da se vratim vrlo zadovoljan iz ribolova,jer je riba fenomenalno radila..i da je dan bio ispunjen u potpunosti..Tako da onih 80:20 posto su jako precizno navedena.
Sta vi mislite o svemu ovome?Kako meseceve mene uticu na aktivnost ribe...? I da li vodite podatke o mesecevim menama...?
P.S.Laky mozda bi mogao da razmislis da stavis na sajtu tabelu sa mesecevim menama...i prognozama o aktivnosti ribe..!!!
Pozdrav.
Postoje 4 meseceve mene:
1.Poslednja cetvrt
2.Mlad mesec (mladina)
3.Prva cetvrt
4.Pun mesec (Ustap)
Recimo kada je mesec pun, generalno svi znaju da je riba slabo aktivna...medjutim meni se desavalo da iako pre ribolova bacim pogled na meseceve mene i vidim kakva su ocekivanja za taj dan...(nisu bila sjajna) desavalo se da se vratim vrlo zadovoljan iz ribolova,jer je riba fenomenalno radila..i da je dan bio ispunjen u potpunosti..Tako da onih 80:20 posto su jako precizno navedena.
Sta vi mislite o svemu ovome?Kako meseceve mene uticu na aktivnost ribe...? I da li vodite podatke o mesecevim menama...?
P.S.Laky mozda bi mogao da razmislis da stavis na sajtu tabelu sa mesecevim menama...i prognozama o aktivnosti ribe..!!!
Pozdrav.