METZ-VRHUNSKI SKALPOVI I SEDLA PETLA

labud

Newbie
Učlanjen(a)
24.06.2008.
Broj reagovanja
0
Pored ribolova bavim se i pticama i mogu vam reci da pijevac na slici vjerovatno nije dobijen  genetskim inzinjeringom, nego mukotrpnim uzgajanjem u srodstvu i fiksiranjem odredjenih osobina. Japanci posjeduju rasu zivine koja se naziva feniks i cije perje na vratu, sedlu i repu nikad ne otpada. Bilo kakva prodaja i izvoz jedinki ili jaja ove zivine kaznjava se smrcu! U evropi postoji slicna zivina u mini varijanti, pod istim nazivom. U Srbiji se mozda moze naci po koji primjerak, ja sam cuo da ih uzgaja neki tip iz Sakula kod Panceva. Raspitajte se malo pa ako neko naleti na ovu rasu neka javi. Pozdrav od LABUDA!

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Labude dobro nam došao.

Beograđani, Pančevci u potragu  :hammer:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Tu "Feniks rasu gaje kod nas i može da se nađe. Ja čekam da rikne pevac jedne druge rase  i dobijam kompletnu kožu sa perjem.  Verujem da pera sa skalpa, a posebno sa sedla mogu da se koriste za mušice. Perje sa sedla je dugo kao kod onog manekena za muve.
Kad dobijem detaljno ću da napišem o perju te rase.

labud

Newbie
Učlanjen(a)
24.06.2008.
Broj reagovanja
0
Hvala na dobrodoslici! Rancicu ako imas adresu ili telefon nekog odgajivaca molim te da mi posaljes na PP. Rado bih probao da ukrstim feniksa sa kosovskim pjevacem koji je krupan i ima dug i dobro operjan vrat. Pozdrav

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Moram da se raspitam.
Može da se nađe i pevac koga zovu 'Talijan - neznam tačno ime rase (možda je to).
Mom dugaru neki mušičar kupio sve što je imao - desetak komada - poseko im glave na licu mesta i odneo. Ovome ostalo meso i pare.
Nisam video tu rasu, pa nemogu da je opišem.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Sad sam se malo raspitao kod drugara.
Sutra ili ovih dana u Novom Sadu ima izložba - berza živine. Tu treba da ima sve što se gaji od vrapca do kondora.
Tu možda može da se nađe i taj Feniks i još nešto interesantno za nas.

Vrh Dno