Verovatno svaka posta carinjenja tumaci zakon na svoj nacin... Ja sam lepo napisao kako je u Nisu, mozda ste vi u prestonici privilegovani

Vec sam jednom ovde negde pisao, jadnom kolegi s posla je cerka poslala muzicku cestitku za Novu godinu, majstori to lepo otvorili, pogledali sta ima unutra, i on je morao da plati sve to 300 dinara...
20. Шта све треба да платим по пријему пошиљке и ко те дажбине наплаћује?
ТАЧНО ЈЕ САМО ДА ЦАРИНА НАПЛАЋУЈЕ ЦАРИНСКЕ ДАЖБИНЕ (УКОЛИКО ИХ ИМА), ПДВ и АКЦИЗЕ, А СВЕ ОСТАЛО НИСУ ТАКСЕ КОЈЕ ГРАЂАНИМА НАПЛАЋУЈЕ ЦАРИНСКА СЛУЖБА!
Следеће услуге наплаћује Пошта:
•Подношење на царински преглед (ради се о такси коју наплаћује пошта за отварање пошиљке и упркос званичном називу нема никакве везе са царином) и у случају писма кошта 65,80 динара, а у случају пакета 266,90 динара.
•Поштанска провизија за уплату (може се платити и у банци али ће бити скупље)
•Лежарину за пошиљке такође не наплаћује царина, већ пошта. Трошак лежарине износи 11 динара по дану за пошиљке преко 350 гр.
Ovo je objasnjenje koje su mi prosledili iz poste carinjenja jednom prilikom kad sam imao primedbu na iznos koji sam morao da platim. Preuzeli sa sajta www.carina.rs u delu pitanja i odgovori, postanske posiljke. Tako da ne dere samo carina, nego pomalo i posta