Mokre muve - Wet Flies

• Začetnik teme Mr.Zakula
  • Datum pokretanja

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
jesko78 je napisao(la):
Ne slazem se sa tobom. Parce papira ili platna direktno ispred blica napravi difuzno svetlo i omeksa senku. Pod uglom ga salje na zid ili plafon pa odatle na muvu i opet isti efekat... Postoji nacin, samo treba isprobati pa sta ti najvise odgovara.

jesko, nemoj molim te da se naljutis ali moram da ti kazem da ovo sto si napisao nema pojma .  :blush: jedino da slikas jednu muvu da vidimo? sve sam zivo probao ali nema bolje varijante od bele sijalice i opcije tungsten... bez blica  :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Dok sam aparat koristio isto sam radio....

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ja nikada ne slikam muve koristeći blic, izgori sliku obavezno. Evo jednog zanimljivog linka http://www.flytyingclips.com/photo_flies.html

Nego ima li ko perje na zajam od kokoške graorke?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
jel to grizli boja? ja nemam , imam trenutno crnu i braon ...i to mi je pri kraju jer nisam odavno nabavljao

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Da da Sale to je ta, naški rečeno, graorka.

LxKmn.jpg

jesko78

Senior member
Učlanjen(a)
29.10.2014.
Broj reagovanja
4
sasats je napisao(la):
jesko, nemoj molim te da se naljutis ali moram da ti kazem da ovo sto si napisao nema pojma .  :blush: jedino da slikas jednu muvu da vidimo? sve sam zivo probao ali nema bolje varijante od bele sijalice i opcije tungsten... bez blica  :)
Ne ljutim se Sale, taman posla. Govorim ti iz iskustva, supruga je fotograf pa sam i ja malo ukrao zanat  :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
te fore sa prekrivanjem izvora svetlosti i sa odbijanjem svetla su ok. kada hocu da slikam ulovljenu ribu po jakom suncu namestim se tako da napravim senku i slika bude super . riba dobije svetlost odbijenu od drugih predmeta . ali kada slikas muvu treba mnogo svetla jer je mali predmet i slika se sa do 10ak cm daljine . muvu drzim na 10ak cm  od sijalice od 100w da bi ispalo kako treba

jesko78

Senior member
Učlanjen(a)
29.10.2014.
Broj reagovanja
4
To jesi u pravu, ISO ostaje na 100 ili manje i nema sumova. Ja sam ukapirao da se koristi ugradjeni blic, ne eksterni izvor svetlosti.

Vrh Dno