Mokre muve - Wet Flies

• Začetnik teme Mr.Zakula
  • Datum pokretanja

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Iako je tezina musice ista sa kuglicom ili bez kuglice a da je porebrena jacom zicom. OK. Razumem Profo ja sta su wetflies ali mi mozak radi drugacije. Pokusavam da se nekada ne drzim striktno sablona. Jer da su se svi drzali sablona sada bi pecali samo na suvu musicu. Jeste da bi bilo bolje ali jbg. Evo ovu cemo svrstati u Druge vrste musica ili ti other type of flies. Sugestije uvazene :)

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Tako je Rićma, ljudi koji su pobegli od šablona, postavljaju nove granice i standarde.  :yeswink:  Ta će da cepa na onom mestu, kao potezanka.  ;)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Nije maric pobegao nigde. I ovo sto je napravio nije nista novo, standardna mekonoga nimfa. Grubic i Panic su lepo i tu kategoriju opisali. Samo je maric omasio temu...

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Sta bi bila musica da je npr sakrivena perlica u telo I da se ne vidi.Da li bi je okarakterisali kao wetfly ili bi bili vidoviti I znali da ima perlicu?

A

Aleksandar993

Guest
maric je napisao(la):
Sta bi bila musica da je npr sakrivena perlica u telo I da se ne vidi.Da li bi je okarakterisali kao wetfly ili bi bili vidoviti I znali da ima perlicu?
Mariću sad se igraš mačke i miša. Poenta je ne u tome da li se vidi ili ne, već to da se mokra muva razlikuje od nimfe po tome sto nema tungsten, mesing ili olovo kao element koji sluzi da dodatno oteža muvu. I pravi se od materijala koji lako upijaju vodu.

Kada sam vezao svoju prvu mokru, stavio sam na #10 tungst od tipa 1.8mm ako ne i manje. I oholi je rekao da to vise nije mokra već nimfa bez obzira na veličinu perle. I napomenuo " mokra muva služi za lov u vodenom filu".
Onda sam ja malo čitao o tome i svuda piše potpuno jasno, a ovde više puta ponovljeno.

Shvati ovi dobronamerno :)

Sent from my HTC One using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
E ako ti je Oholi rekao onda je to amin. E sad dobronamerno pogledaj stranu 24 I Sasast musice I komentare Oholog I ostalih ljudi. Nigde ne pise da to nije mokra musice vec samo '' Bravo Sale'' itd Ocigledno je Oholi za to vreme skontao ( 14. mart 2015 ) da nije bio u pravu I da su Wet flies ipak bez mesingane glave :) E sad ko palamudi?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
I mozemo da prdimo do sutra. Zna se sta je mokra musica I po Panicu I po svim ostalim. ja sam samo napravio jednu varijantu I stavio je u mokre musice, jer je 2mm mesing zanemarljiv u odnosu na druge musice koje su u istoj temi sa mnogo tezim mesingom. Razumes li ti mene sad :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Sale ih ne vodi kao nimfe. I nije poenta dal je tvoja muva lovna ili ne. Dilema je u koju kategoriju upisujes muvu. Sale se prilagodio situaciji na moravi. Napravio covek hibrid muvu. Nimfu sa elementima mokre.

E sad dal je ono sto kazem amin ili ne.... Vrlo je diskutabilno, samo ipak znam bar malo vise od tebe bar po pitanju muva i pecanja. Tebi skidam kapu kod sklapanja stapova. Iskreno previse pricas a malo kazes. Muve su ti super....ali cuti i uci jos. Ja i dalje ucim od mnogih.... I tako ce uvek biti. Nikada sve ne saznas. Mitina kritika i moja su dobronamerne.... Mene zeza to sto ne uvijam ono sto mislim pa obicno ljidi pogresno protumace.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ma bre Oholi ni jednog trenutka tvoju I Mitinu opasku nisam doziveo kao kritiku vec kao dobronameran savet. Nema sujete kod mene, samo sam skrenuo paznju na neke musice koje sam video u temi I tu ubacio I svoju. I posle ispada pogresio sam temu, a moja muva laksa 5x od ostalih I pre pliva u filmu od drugih. Razumes  ???

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Pa onda ono da je svaka moja "amin" nisam trebao kao blagu ironiju da shvatim? A inace nimfe poput tvoje su meni mnogo korisnije od cosavih npr. Tvoja muva je odlicna...ako se skrati repic

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Trebao si da obojiš kuglicu crvenim markerom i onda bi sve bilo u redu.  :D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
oholi je napisao(la):
Pa onda ono da je svaka moja "amin" nisam trebao kao blagu ironiju da shvatim? A inace nimfe poput tvoje su meni mnogo korisnije od cosavih npr. Tvoja muva je odlicna...ako se skrati repic

To je upuceno Aleksandru. Ako slepo veruje u sve sto mu se kaze nikada nece napredovati. Bar ja tako mislim ali to je moj stav.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
maric je napisao(la):

Bila bi nimfa zato što je otežana!!!

Vrh Dno