Mušičarenje grgeča

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Pre par dana sam jurio grgeča, ali mi je posle jednog bodljikavog lepotana, ubrzo, opaoučila štuka od oko 1.5 kg. Šanse da je izvadim na malog strimerčića, bez zaštitnog predveza, bile su minimalne, ali sam imao ludu sreću, pa sam je nekako priveo. Odmah sam promenio sistem i prešao na ozbiljnije strimerisanje.
Htedoh reći da je malo teško selektivno loviti grgeče u vodi u kojoj ima štuke. Ova druga gadurija će vrlo brzo srknuti vašeg strimera.
Eto, moraćete i na strimerčiće za grgeča da vežete toothy critter ili nešto slično, ako je Esox lucius blizu.

Prilozi

• grga.jpg
    grga.jpg
    21,8 KB · Pregleda: 379

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
U Kladovu postoji jezero gde smo nekada hvatali kapitalne primerke bandara,a čini mi se da je rekord bio komad od nekih 1.7kg :eek: uhvaćen na mepsa peticu.Ovo bi sigurno bio rekord u celoj bivšoj Yugi(uhvaćen u vreme stare države) da ga srećni ribolovac nije odmah strpao u džak bez slikanja,tada je u blizini jezera postojala fotografska radnja u kojoj su se slikale trofejne ribe sa ovog jezera.Godine izlovljavanja učinile su svoje pa je bandar postao raritet,međutim u poslednjih godinu dana situacija se popravlja,dosta je sitnijih komada koji će nadam se uspeti da prežive izlovljavanje lokalnih bandita i izbegnu sudbinu starijih od pre desetak godina.Inače godinama je bandar ovde bio na vrhu lanca ishrane pa je možda to razlog njegovih kapitalnih dimenzija.

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Primljeno k znanju gde je strimer tu je i sajlica(toothy critter).

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Evo izvini još jednom, malo sam u gužvi, evo 3 na sva tri sam lovio a šta ti se svidja kopiraj...
Materijal, malo zečetine, malo srnetine, malo flasha velike oči i to ti je to .

P.S. veličina im je najmanji 5cm, srednji 6 cm i najveći 9 cm, taj najveći je opasan i za štukice stavi kevlar za svaki slučaj, jedan takav mi otišo  sa štukom zajedno, nisam je očekivao a fluorocarbon 0,30 nije je zadržao.

Prilozi

• strimeri za bandara.jpg
    strimeri za bandara.jpg
    256,4 KB · Pregleda: 528

lazar

Senior member
Učlanjen(a)
10.05.2007.
Broj reagovanja
0
Hvala!! Ma ne mari nishta i ovako necu skoro na vodu.. :'( Pozz

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Gogo je napisao(la):
Evo izvini još jednom, malo sam u gužvi, evo 3 na sva tri sam lovio a šta ti se svidja kopiraj...
Materijal, malo zečetine, malo srnetine, malo flasha velike oči i to ti je to .

P.S. veličina im je najmanji 5cm, srednji 6 cm i najveći 9 cm, taj najveći je opasan i za štukice stavi kevlar za svaki slučaj, jedan takav mi otišo  sa štukom zajedno, nisam je očekivao a fluorocarbon 0,30 nije je zadržao.

zato sledeći put

Leader_Pike.png

predvez i podvez ,sve u kompletu ...jest da je cena malo jača ..

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
zato sledeći put
predvez i podvez ,sve u kompletu ...jest da je cena malo jača ..
[/quote]

Ma nemam ja problema s tim, jednostavno cilj nije bila štukica a zaletila se, kad idem na štuku koristim termo sajle ili kevlar i nema zime.
A ovaj Wire lider još nisam imao prilike ni vidjeti ni probati u tom obliku, nešto slično u kombinaciji sa žicama i sl. jesam al mi se ne sviđa, baš loše leti i bezveze komplicira. Termo sajla mi se pokazala sasvim ok, a nije ni skupa.

...:::Vladan:::...

Junior member
Učlanjen(a)
15.01.2009.
Broj reagovanja
0
Cuo sam da bandar hoce i na suvu muvu ,imitaciju zunzare .

Koliko je to tacno ne znam  , sta vi mislite?Premda je on jako halapljiv, siguran sam  da bi pokupio veliku zunzaru sa povrsine..

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
...:::Vladan:::... je napisao(la):
Cuo sam da bandar hoce i na suvu muvu ,imitaciju zunzare .

Koliko je to tacno ne znam  , sta vi mislite?Premda je on jako halapljiv, siguran sam  da bi pokupio veliku zunzaru sa povrsine..

kupi on i stinije musice, npr. midgeve  :yeswink: lovio sam ga (doduse svi na suvu su neka sica od jedva 15cm) inace su najcesci oni malo manji. A također sam i gledao kako kupi sitne mušice koje padnu na površinu a pod površinom dok sam ronio gledao sam kako halapljivo mlate po midgevima.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Neka moja iskustva sa bandarom na Gružanskom jezeru, jer vidim celo jato kod stuba mosta i vidim ponašanje.
Hoće sve vrste strimera koje nemaju ništa svetlucavo i jarkih boja i treba da su vazdušasti - sa malo materijala.
-Svaki strimer, polarna lisica smeđa, sivkasta sa malo crnog i sa minimalno sjajnog - napadaju odmah.
-Hoće mini marabu strimere od 2-3 cm - telo srebrna lameta, leđa crni marabu i malo kod glave crvenog marabua.
Takve dve vrste strimera od sad isključivo pravim za bandara.
Pođu za strimerom, ali napadaju isključivo u senci mosta - nikada u vodi obasjanoj suncem. U senci je nevidljiv.
Za ludim čarlijem ili nekim šljaštećim strimerom krenu, priđu na dvadesetak cm i vrate se.
Neki strimeri su proradili kad sam poskidao fleš i sve sjajno. Kad bacim "novogodišnju jelkicu" samo se spuste u dubinu i kad prođe podignu se ponovo.
Doduše takvi marabu strimeri su kratkotrajni - desetak riba i nema ništa više osim udice.
Suve mušice ovde na jezeru ne pipa, a probao sam baš iz radoznalosti sve što sam imao u kutijama.
Ostalo je da ga probam na mokre mušice i nimfe da vidim šta će biti.
Lovna veličina do 25 cm.
Uhvati se povremeno i krupniji - ali retko i slučajno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno