''Musicarenje ljeskovakom'' :)

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Interesujem e ovo jer bih zelio da se malo vratim unazad kroz vrijeme :) Fala bogu oko mene ljeskovaka koliko mi dusa oce i vec sam nabavio jedan adekvatan ali i nisam bas siguran sta dalje :) Sta da stavim umjesto kanapa? Moze li neki monofil malo deblji sa tipetom, neki konusni predvez ili sta vec. Mozda da od nekoliko ''debljina'' monofila napravim neki predvez pa na kraju tipet ili sta vec... Stap sam ogulio i prikucao malo za dasku da se dobro osusi i ispravi. Da li mozda treba da prelakiram stap kada se odlicno osusi ili ne... Djeluje prosto ali opet i nije pa me interesuje sto vise informacija o tome sta treba odraditi i kako :) Naravno na tipetu umjesto vodenog crva, gliste ili skakavca ide vjestacka musica. Nimfa tacnije, nekako mi djeluje najprostije prikradati se sa njom do nekih debelih bukvetina ispod kojih se nalaze dobri virovi :) I je li grijeh staviti neko zrnce olovceta. Ipak treba raditi pod otezavajucim okolnostima :)

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Raketas, druze...mislim da to moze biti pecanje za tvoju dusu, ali iskreno taj nacin je prevazidjen u danasnje vreme a i zabranjen...tj. cuvar moze da na svoj nacin interpretira zakon i ti ufacen u krivolovu  :'( :tbumb:

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Proto sta sve treba zabraniti pa tek onda ovo... Ovo je tacno tako kao sto ti kazes ''Ribolov za dusu''. Treba i tenkaru onda zabraniti, isti je to djavo :) Ovo je, kako da kazem, bezopasan ribolov. Musica na kraju tipeta, strasno nadmudrivanje sa ribom. Prikradanje tigrovsko, riba zagrize, malena kontrica, skidanje ribe sa musice, poljubac i nazad u vodu :)

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Prevideo sam Ti u odgovoru da pomenem Tenkaru, ljeskovak bi upravo neko mogao nazvati nekim oblikom tenkarisanja made in Balkan  :nowink: mada je skroz razlicito i sasvim drugacija varijanta kompletnog pribora, pocev od stapa, strune, tih nekih lidera ako se uopste mogu tako nazvati...pa i musicama...
Sve u svemu, ako ti se ne pojavi neki nadrkan bedevija u obliku cuvara vodotoka gde primenis ovakav vid pecanja, imaces bar na neki nacin pecanje za tvoju dusu  :tbumb:
Svojevremeno kad ono jedared posetih Ribnik, 2007. ili 2008....pojma nemam davno vec bese...bio je neki starac Ljuba ako se dobro secam...Iskoristio je pravi momenat i sa ljeskovakom i svojim musicama dosao u revirski deo...Sad dali on peca(u sta sumnjam u tom delu) ili je zbog atraktivnosti bio tu...ko to zna  :doh:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Proticu sto bi.bilo zabranjeno pecati na leskovak?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Gde je odgovor? Dozvoljeno je pecanje na muvu

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
oholi je napisao(la):
Gde je odgovor? Dozvoljeno je pecanje na muvu

Sa leskovakom???
Ajd probaj, eto Bojan te priupitao...i vidi kakoce ribocuvar Gile da odreaguje..

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
I sam si rekao Proto da bi on na svoj nacin mogao da sprovede zakon :) Mislim da u ljeskovaku ne vidim ni jednu mogucu prijetnju po ribu ako se sprovede klasicni C&R. Ja tu vidim samo retro stil pecanja, nas, kao sto ti kazes, balkancki vid tenkare koji je stariji cini mi se i od samog Japana :D Salim se malo. Ali zaista ne vidim razlog zbog cega bi se cuvar nameracio na mene ako na kraju tipeta imam jednu musicu bez kontra kuke, istu onu koja se koristi i u klasicnom varalicarenju :) Mene samo interesuje sta bi tu moglo umjesto musicarskog kanapa da se stavi itd... :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Pleteni predvez ili ti da navezes od monofila raznih debljina

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
E hvala ti Oholi ;) Mozda bi mi samo mogao reci koje monofile da upotrijebim, mislim na debljine :) I gore sam rekao ''u klasicnom varalicarenju'', boze sto sam senilan ovako mlad :D

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
Ne razumem zasto bi ti branili da pecas na gradcu podrazumeva se musicarenje znaci pecanje na vestacku musicu, jel to onda znaci da ni sa bambusom ne smes da pecas???

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ne nego znaci da ti ne razumes sta je musicarenje. Na tabli pise jasno  ribolov dozvoljen iskljucivo musicarskim priborom. Bambusom takodje ne smes da pecas. A ako si mislio na musicarski stap niko ne pita od cega je on. Dakle vezi na leskovak karike, stavi musicarski cekrk, musicarsku strunu i musicu i onda mozes. Ali si onda svakako bolid.

Vrh Dno