Mušičarenje Mladice (Hucho Hucho)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Hvala eko i Mlinka!
@Mlinka: najbolju sam kontrolu imao kada sam stajao bocno od ribe i vukao prema gore (dijagonalno).
Inace u ta cetiri sata sam probao razne uglove i pozicije.
Brate svaka cast. A sto se kontrole tice....sta radi velika mladica? Radi sta hoce 😂😂
Sad znas da voli male zalogaje pa probaj opet. Salim se.... Docice ina tebi na strimera

admir

Senior member
Učlanjen(a)
02.10.2022.
Broj reagovanja
626
Hvala @oholi!
Šta da ti kažem, evo danas je drugi dan zaredom kako ćemo ona i ja zajedno dočekati izlazak sunca. Pa dok nekom ne dosadi 😂😂

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Sunray shadow је изузетно лован модел. Познајем људе који га не скидају са штапа и за лов на лососа и за пастрмку јер има одличну покретљивост, савитљивост и брзину у води.

Пробај мало и са њим. Не верујем да би га младица игнорисала а није проблем бацати га са једноручним.

admir

Senior member
Učlanjen(a)
02.10.2022.
Broj reagovanja
626
Sunray shadow је изузетно лован модел. Познајем људе који га не скидају са штапа и за лов на лососа и за пастрмку јер има одличну покретљивост, савитљивост и брзину у води.

Пробај мало и са њим. Не верујем да би га младица игнорисала а није проблем бацати га са једноручним.
Pokušat ga navezati. Ne znam samo da li će da izgubi na efektivnosti i radu ako ga svezem direktno na veliku udicu, a ne na tubu...

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Pokušat ga navezati. Ne znam samo da li će da izgubi na efektivnosti i radu ako ga svezem direktno na veliku udicu, a ne na tubu...
Нема никаквих проблема. Обично иду на дуплу удицу јер држи добар баланс при кретању, мада може и на обичну. Пре него што навежеш крило, дубингом направи као неку малу куглицу и испред ње стави крило тако да буде мало подигнуто. Не превише.

Ако је река брза и јака можеш ставити козју длаку за крило а ако је мало мирнија на пример неки вир или слично, онда je tempelhund закон.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Možeš možda da ga navežeš na "shank" ima gotovih, a možeš i sam da ga napraviš od čelične žice ili da upotrebiš neku udicu kojoj ćeš posle odseći luk.
Ameri na istočnoj obali uglavnom pecaju losose na taj fazon strimera. Na ovom YT kanalu ima dosta strimera koji su tako vezani.
Udicu koju dodaš spajaš preko petlje od debele pletenice (braided line) ili sajlice za štuku.
Ako sam praviš shank i lenj si kao ja napraviš okce i na zadnjem kraju pa spojiš udicu preko split alkice.

Prilozi

• Screenshot_20241112-151426.png
    Screenshot_20241112-151426.png
    540,8 KB · Pregleda: 13

admir

Senior member
Učlanjen(a)
02.10.2022.
Broj reagovanja
626
image.jpg@nespetro voda jeste brža. Ali kako nemam koze, pokušat ću nešto sa materijalima koje imam. Možda nadjem neki crni zonker.

@100ka vec sam i radio tako ranije. Evo slike:

admir

Senior member
Učlanjen(a)
02.10.2022.
Broj reagovanja
626
IMG_5670.jpegIMG_5672.jpeg
Ovo je najbliže što sam mogao napraviti sa materijalima koje imam.
Baš me zanima kako će da se ponaša.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
^
Свиђа ми се ово. Супер. Одради само различите дужине и не обраћај толико пажњу на детаље на глави. Пробај урадити који са мало мање материјала. Што више материјала, то слабија покретљивост у води.

Ту је сад и трик да, чим сунрау легне на воду и дођеш у контакт са њим, одмах почнеш скупљањем канапа по, рецимо 15-20цм јер је сва фора са њим да му се да брзина.

admir

Senior member
Učlanjen(a)
02.10.2022.
Broj reagovanja
626
Hvala @nespetro !
Vidjet ću kako se ovaj ponaša pa ću pokušati modificirati prema tvojim uputama.
Međutim, to sa brzinom mi ne zvuči obećavajuće jer mladica je poprilicno lijena i ne voli da se brzo "vozi".

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Море... грабљивица је то. Предатор 😉

Јел дозвољено ноћно пецање на тој реци?

admir

Senior member
Učlanjen(a)
02.10.2022.
Broj reagovanja
626
Dobro ova jedna udica sjedi u vodi, tako da vjerujem da i nema potrebe za drugom nazad. Osim toga, koliko sam upratio, cijela poenta ovog strimera i jeste pokretljivost.
Ja cesto pravim artikulisane strimere i stavljam udicu na kraj, ali uvijek gledam da bude sto laksa da ne remeti rad strimera.

Vrh Dno