Mušičarenje smuđa

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Nedavno kolega varaličar uhvatio na Dunavu smuđa od 1.7 kg, a u stomaku ladno:

14ihh5d.jpg

25p7c6c.jpg

29oseg6.jpg

Mali vretenari!

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Zanimljivo, da ga je slučajno vratio nazad u vodu nikada nebi saznao čime se hranio dotični.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
mazno ga smuđ dok je ovaj napuštao zaklon a možda i dok je on mislio da je u sigurnom zaklonu iza nekog kamena  :)

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
@Goci
Spasimo vretenara kao ugroženu vrstu desetkovnjem smuđa :D

(mada po brojnosti na našim rekama ni smuđ nije daleko da bude ugrožen)

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Radi se o mladom bračnom paru vretenar koji je došao kod mladog smuđa po bračni savjet i hop nema ih više :yeswink:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ljudi,ja sam nedavno video vretenare,misleći da su mrene zbog mraka,a sada videvši ove fotke siguran sam da su bili vretenari,u samom plićaku a vrlo brzo bi na tom mestu počeo da pljuska i smuđ!Plivali su su pored same obale i to uvek u paru,i izgleda da su smuđev sporadični zalogaj!Moram sutra da vežem jednu imitaciju vretenara!

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Goci je napisao(la):
Nedavno kolega varaličar uhvatio na Dunavu smuđa od 1.7 kg, a u stomaku ladno:

Veliki vretenar je relativno cest u Dunavu ali mali je zanimljiv nalaz. Po informacijama koje ja posedujem mali je cesci u gornjim delovima Dunava(Austrija itd.). Jednog velikog sam ulovio na tvistera.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Strelac je napisao(la):
Zanimljivo, da ga je slučajno vratio nazad u vodu nikada nebi saznao čime se hranio dotični.
Što bi ga pecao da je hteo da ga vrati u vodu  :D a još je i varaličar  :hammer: ,budimo realni smudja i pecaju da bi ga nosili kući jer je ukusna riba ,probao sam par puta da ga mušičarim bezuspešno totalno ,mnogo dosadna rabota da džigam u mestu clouser monnowa noću a i ranije dok me je intresovala varalica nikad mi nije bio zanimljiv dotični...
Ne mislite drugari da podcenjujem kolege koje uživaju da ga pecaju već iznosim samo lični stav ..
p.s ko zna ,možda bi imao drugačije mišljenje  da sam ih ulovio više u životu ... :hammer: ,na muvu za sada saldo 0 !

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
meni je jako zanimljiv a posebno kada je kativan na površini ka da ga lovim lakim strimerima, štap postane deoruke, svaki dodir osetiš, s vremenom znaš dal je udar ribe ili neka grančica koju nosi reka ili riba zapne/dodirne sturnu...možda se čini da preterujem ali sve se to kroz duže vreme zna tačno definisati, svaki dodir/udarac.  :yeswink: Posle mnogo vremena provedenog sa smuđem ruka se navikne na munjevite, oštre i kratke kontre tako da kada počnemo ponovo loviti neku drugu ribu udarimo kontru dok je riba tek zevnula da uzme našu imitaciju  :D :doh: malo karikiram ali je ipak ima tu mnogo istine. Smuđaroška kontra kada postane refleksna kretnja, navika može da bude i smetnja...posebno ako mislite loviti šarana posle dužeg vremena provedenog sa smuđevima  :D :D

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
@Shone meni je (opet stvar licnog ukusa) smudj mnogo zanimljiviji za pecanje! Obozavam da ga pecam na dzigove. Pecanje na voblere me smara kao i tako da me ne privlaci previse da ga pecam na fly. Doduse istina je da je dobar za klopu i to je jedina riba koju nosim kuci za klopu.

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Smudjaroska kontra je veliki problem kada se peca na suvu ili gurglere jako je tesko odloziti kontru!

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
ekoljuba je napisao(la):
Smudjaroska kontra je veliki problem kada se peca na suvu ili gurglere jako je tesko odloziti kontru!
Priznaj koliko puta si pecajući na suvu zbog kontre bacio neku manju ribu u back cast ;)

Filip

Senior member
Učlanjen(a)
10.04.2009.
Broj reagovanja
0
ja sam to napravio jakooooo puno puta  :blush: :blush: :-[ ali mi je jedna crvenperka tako pokidala O.12 :'(

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
100ka je napisao(la):
ekoljuba je napisao(la):
Priznaj koliko puta si pecajući na suvu zbog kontre bacio neku manju ribu u back cast ;)
Par puta ali sam isto tako kidao tipet ili cepao usta

Vrh Dno