Mušičarska Liga 2015

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Sale, reci mi da li sme da se koristi ringlica za spajanje predveza i tipeta?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Pravila su tako glupava da nemam reci. Ti likovi iz fipsa nosu normalni

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Salezupa je napisao(la):
Predvez može biti maksimalno dug dve dužine štapa,a po izboru-pleteni,monofilni ili konusni.Bez prava na bilo kakvo otežavanje i u njemu samom ili na njemu.
Nije dozvoljeno dodavati olovne kuglice za otežavanja,kao ni bilo kakve dodatne indikatore (i za suve mušice i za nifme).
I dozvoljen je samo jedan čvor za spajanje predveza.
Mušica se vezuje direktno na predvez, bez mogućnosti korišćenja dodataka tipa "easy snap" za nimfe ili kopčice za suve mušice
sale, jel to znaci da nije dozvoljen polilider fast sink ili samo nije dozvoljeno imati vidljiva otezanja na predvezu? izvini sto zapitkujem , zanima me kako sve to funkcionise i sta sve sme i kako sme da se koristi . a verovatno ce odgovori koristiti i takmicarima ...
a pravila koliko god da deluju glupo su verovatno napravljena da se ne bi pravile zloupotrebe ...mada u nasim uslovima za moravicu i gradac deluju cudno

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Sale, zanima me kako je pravilo oko drugog stapa?
Da li imamo pravo da koristimo vise stapova koje cemo menjati prema potrebi.
Ako jedan stap koristim da pecam sa nimfom i zelim posle da pecam na strimer da li mi je dozvoljeno da uzmem drugi stap koji je tu negde na obali i sa njim da nastavim pecanje?
Da li taj drugi stap sme da bude sastavljen i namontirana imitacija na njega?

Salezupa

Junior member
Učlanjen(a)
07.03.2015.
Broj reagovanja
0
Predvez može bez dodataka,što podrazumeva da ne može sink tip koji u sebi dodatno toežanje.

Za lov ribe na rekama može da se koriste više štapova.Mogu biti namontirani i spremni za korišćenje.Ovo pravilo ne važi za lov iz čamca hde je dozvoljeno samo jedan namontiran štap,a drugi mogu biti u čamcu,ali ne i namontirani.

Evo zvanično i novog Pravilnika pa bih zamilo takmičare da ga dobro prouče

http://www.ribolovci.org.rs/images/2015_PRAVILNIK_TAKMICENJA_I_SUDJENJA_U_DISCIPLINI_MUSICARENJE_konacno.pdf

Pa ukoliko bude bilo pitanja,da ih razjasnimo pre početka tamkičenja

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Sale, ne odgovori mi, je li dozvoljeno spajanje tipeta i predveza sa ringlicom?

ermedin

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2012.
Broj reagovanja
0
Eko, pravilnikom je propisano jedan cvor na predvezu . Sa ringlicom odnosno prstenom .. je dva cvora. Da li to potpada pod jedan cvor ili u sistemu kao dodaci otezanja ili plutanja . Moze da se protumaci da  nije dozvoljeno.  Sad ispravite me ako gresim.

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Cekacu da se Sale oglasi po tom pitanju.
Sale, na brzaka prelistah pravilnik i ne vidoh da negde pise dokle se meri duzina ribe, je li do pocetka repa, do sredine repnog peraja ili do kraja repa?

21ajlw3.jpg

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
po nasem zakonu trebalo bi da je do pocetka repa . a nije lose da sudija fotografise ulov pri merenju . tako ne bi bilo nikakvog prostora za eventualne primedbe i sumnju . svi sada imaju telefone sa kamerom a ceo proces oduzima par sekundi

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Jedan cvor na sistemu onda iskljucuje i koriscenje konektora za predvez. Jer taj jedan cvor mora da bude na musici. Ili da probate da pecate bez udica i musica ili da spajate predvez i strunu na neki volseban nacin bez cvora :)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Koliko znam i za ono provlacenje kroz strunu treba cvor na predvezu. Sa super lepkom nemam pojma kako se radi jer prezirem taj proizvod, mozda i moze.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
interesantna je ona alatka za merenje musica i tu treba najvise obratiti paznju. ako je udica do 20mm telo sme da bude debelo do 5 mm a ako je udica od 20 do 40mm telo mora da bude do 3mm.
ja bi vezivao strimere na udicama do 20mm na osmici . nekako mi se cini da najvise olova u toj varijanti moze da se spakuje . crni wolly bugger sa dosta olova i tungsten 3.8 za prolecnu vodu i nema promasaja  :D

Vrh Dno