MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2016

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
E sad pošto su zvanični rezultati objavljeni, od mene sve čestitke najpre pobedniku, a zatim i svima koji su uzeli učešće u ovogodišnjem takmičenju.
BRAVO !!!

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Cestitke svima  :D

nego bre kako Vojvodjani i to Banacanima opet prvi,a u pokrajini nema salmonidnih voda  :D mozda omanuh za Markovica,al nije ni on daleko tu ta mesta oko Pozarevca ,Drmno,Kostolac su izmesani sa Banacanima u velikom procentu  :hammer: pa mozda je povukao neki gen

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
neba je napisao(la):
Cestitke svima  :D

nego bre kako Vojvodjani i to Banacanima opet prvi,a u pokrajini nema salmonidnih voda  :D mozda omanuh za Markovica,al nije ni on daleko tu ta mesta oko Pozarevca ,Drmno,Kostolac su izmesani sa Banacanima u velikom procentu  :hammer: pa mozda je povukao neki gen

Hoćeš li to da kažeš da Niš nije epicentar mušičarenja u Srbiji???
Jer to želiš da odma dođe do nemilih scena na jugu...nemooooj opanci su opanci  :doh:
Velika čestitka novom prvaku države u seniorskoj konkurenciji Vladi Markoviću, naravno i vicešampionu profesoru Milanu Martiću  :tbumb: :bye: šampionski do kraja, bravo majstori!!!
Naravno i bivšem sudiji, mnogo boljem mušičaru očigledno nego birokrati a i ostalim učesnicima i budućim novo starim reprezentativcima...pozzzdrav ljudi i živeli  :tbumb: :tbumb: :bye: :bye: :hammer:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
PROTA71 je napisao(la):
Hoćeš li to da kažeš da Niš nije epicentar mušičarenja u Srbiji???
Jer to želiš da odma dođe do nemilih scena na jugu...nemooooj opanci su opanci  :doh:
Velika čestitka novom prvaku države u seniorskoj konkurenciji Vladi Markoviću, naravno i vicešampionu profesoru Milanu Martiću  :tbumb: :bye: šampionski do kraja, bravo majstori!!!
Naravno i bivšem sudiji, mnogo boljem mušičaru očigledno nego birokrati a i ostalim učesnicima i budućim novo starim reprezentativcima...pozzzdrav ljudi i živeli  :tbumb: :tbumb: :bye: :bye: :hammer:

Dispecer ne drvi klinac  :hammer:

Salezupa

Junior member
Učlanjen(a)
07.03.2015.
Broj reagovanja
0
Uz kišu koja je sipala u petak čitav dan,svi smo se pitali, da li je moguće da jedno takmičenje prođe bez nje?Ali,lepo i toplo vreme u subotu i nedelju,dalo je prilično ribe na Gradcu.Ako se ne varam,izmereno 192 ili 194 ribe preko 20 cm.Spadanja je bilo mnogo,kao i sitnih primeraka ispod mere.
Dozvolili smo gaženje do pola vode,što je i donelo ovaj rezultat.

Od svih startnih mesta,dva su bila nešto lošija-A3 (brzaci iznad devojačkog vira) i B5 (razliv ispod šarenog platna).Za takmičenje je napravljena kombinacija tako da od 14 mesta, takmičari imaju pecanje na 12,što i donelo određenu zanimljivost u celoj priči.
Ako baš neko insistira,mogu pogledati koje je mesto dalo najviše upisanih riba na ova tri kola.

Lično,zadovoljan sam kako se pecalo.Nekoliko takmičara je fino napredovalo u samoj tehnici lova ribe nimfom,što im je i dalo vidne rezutate.
Ne smem da tvrdim sto posto,mislim da je najveća riba 44cm, koju je ulovio Mita Martić,koja je po meni je jedna od najlepših potočara koje sam video.Nadam se da će okačiti sliku da svi možete da vidite.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Posle 7 kola i 14 sektora, održanih na tri reke završilo se IV Državno prvenstvo u Mušičarenju. Poslednja 3 kola na Gradcu doneli su zaista lepu i neizvesnu utakmicu a uhvaćene su rekordne 192 ribe (nijedan lipljen, sve potočne pastrmke).

Novi šampion, sasvim zasluženo, Vlada Marković!!! Titulu mu je donelo perfektno pecanje na Visočici gde je upisao ribu u sva 4 sektora u gotovo nemogućim uslovima. Na Gradac je došao sa ogromnom prednošću, i u subotu uspeo da je održi tako da mu je u nedelju preostalo samo da rutinski uhvati bar 1 ribu!!! Sve pohvale za stabilnost i hladnu glavu, mogao je i da kiksne ali nije. Šampionski!!!
Borba za pehare za 2. i 3. mesto bila je neizvesna do samog kraja. Tihi, Žakula i ja smo se jurili sve od Moravice pa do poslednjeg kola na Gradcu. Čak nas je žreb (pošteno) smestio svu trojicu u iste sektore u nedelju. Iako pod pritiskom uspeo sam da oba poslednja sektora u nedelju pobedim i tako ubedljivo osvojim II mesto i vicešampionsko zvanje. Čak su me od Vlade na kraju delila samo 2 (ogromna) sektorska plasmana.
Tihi je završio treći i on je svakako takmičar koji je najviše napredovao u svakom smislu od prošle do ove godine. Na Gradcu je ukupno pobedio ako se računaju sva 3 kola. Čestitam!!!
Žakula je jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg prvenstva, svakako najbolji niški takmičar koji je učestvovao do sada na svim prvenstvima. Poveo je na domaćem terenu na Moravici, sve vreme se nalazio oko podijuma i na kraju završio četvrti. Dobrodošao u reprezentaciju :)
Peti je Oholi, mogao je i bolje! Lično mislim da je previše eksperimentisao i prekombinovao ove godine. Svejedno je i pored katastrofalnog starta potvrdio klasu i ostao u prvom sastavu reprezentacije.

Pravo osveženje je i Luka Dimitrijević, borio se kao lav i na kraju završio šesti. Nedostaje mlađih takmičara, valjda je on povukao nogu... Ne bih sve da pominjem, Pazarci su malo razočarali, a i sami kažu da su ove godine (što zbog obaveza što zbog loših uslova na vodi) pecali samo na takmičenjima. To se sasvim logično odrazilo i na rezultat. Marko je svojim pristupom "suva ili klupa" na ovim vodostajima i uslovima na vodi naravno bio hendikepiran i bar se na Gradcu napecao ;) Pozdrav i novom učesniku, Srđanu Aksovskom iz Petrovca, dug je put pred njim i mislim da je počeo na pravi način. Valjda neće odustati.

Ovo prvenstvo je svakako bilo mnogo kvalitetnije i neizvesnije od prošlogodišneg i taj trend će se svakako nastaviti. I reprezentacija je mislim mnogo jača. Šteta što ove godine ne možemo u Vail Colorado USA ali za mene su pripreme za Svetsko Prvenstvo u Slovačkoj u septembru 2017 već počele.

Iako sam samo takmičar i ne učestvujem u odlučivanju u Mušičarskom forumu, nadam se da će se broj reka i staza povećati, kao i da će se prvenstvo održavati u drugim terminima!!! Nema potrebe završavati prvenstvo u maju!!! Prvenstvo treba započeti najranije krajem aprila/početkom maja, može biti nekoliko kola do sredine juna i onda posle letnje pauze završiti u septembru sa par kola. Đetinja bi kao jedina staza sa lipljenom morala da uđe u kalendar, a Mlava i Drina čekaju. Staru planinu više ne bi smeli da zaobilazimo!!! Ovako produženo prvenstvo će i finansijski rasteretiti takmičare i klubove, ove godine smo sva kola održali u roku od mesec dana (a samim tim i sve pare potrošili u istih mesec dana). Takođe kada je veći razmak između kola može se i neko kolo odložiti/pomeriti zbog lošeg vremena i vodostaja!!!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Salezupa je napisao(la):
...
Ne smem da tvrdim sto posto,mislim da je najveća riba 44cm, koju je ulovio Mita Martić,koja je po meni je jedna od najlepših potočara koje sam video.Nadam se da će okačiti sliku da svi možete da vidite.
...

Najveću ribu je ulovio Luka Dimitrijević 46cm, a ova moja je verovatno najlepša  :D Slike skupljam, obrađujem i kačim (nadam se) popodne!!!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Da Vam zagolicam maštu :D

Prilozi

• IMG_3108-1024.JPG
    IMG_3108-1024.JPG
    271,8 KB · Pregleda: 144

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Nisam takmičar,ali mi se sviđa Mitin predlog da liga duže traje,samim tim bi bila i kvalitetnija i neizvesnija.

KENO MS IZVOR

Junior member
Učlanjen(a)
14.07.2011.
Broj reagovanja
0
Čestitam prvoj petorici i zaista zaslužene pozicije.Momci su pecali perfektno .Bio sam u prilici i da posmatram neke jer smo bili jedan do drugog.Tihi me je oduševio kao i Luka,perfektno pecanje.Ja sam lično zadovoljan svojim rezultatom jer je i od petog do osmog mesta bilo gusto ali par riba je napravilo poredak kakav jeste.  Lično mislim da je ovo i realno prvih pet.Iduće godine će biti dosta izmena koje smo usvojili na sastanku predstavnika klubova i sekcija ali o tome kada se sve usaglasi sa savezom. Domaćinima sve pohvale na ukazanom gostoprimstvu pogotovo prema nama iz naše sekcije.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Aj od mene moje vidjenje mene. Moravicu dan danas nisam skapirao, ne znam gde sam gresio i dalje. Dve ribe na visocici su velike obzirom na situaciju tada. Gradac, domaca voda za mene.... U prvom kolu sam bio prvi. Imao cini mi se 22 ribe. Popodnevno prvo kolo sam totalno zeznuo. Nisam imao ni jednu ribu. Spalo mi je 6-7 kom. Stigao me umor. Spavao sam svega 3 sata pa je valjda i to uticalo. Bukvalno nisam imao zelju da pecam. Trece kolo u nedelju riba je malo slabije radila...uspeo sam da izbunarim 4 ribe u svakom krugu. Jednu u poslednjoj sekundi bukvalno. U svakom slucaju moracu da obnovim neke stvari. Znam kako i sta al nekad jednostavno ne ide. Naravno uvek ima sta novo da se uci.
Za slucaj da nekog zanima, veliku vecinu riba sam na nimfu dobio, na izdizanje. Jedna na srtimera i nekoliko na suvu. Nimfa koja minje u prvom kolu donela prvo mesto ako se ne varam je fazanka, lovio je perdigones lepo...suva velika kamenjarka...i mali wooly

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

Vrh Dno