MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2017

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
maric je napisao(la):
Dzolix ako stavljas dve ili jednu znaci da ces takav sistem i napraviti. Neces praviti sistem za 3 oa ostavljati jedno prazno mesto. Mada svasta ljudi tripuju. Kod Mite koliko sam video nije bilo pomena o dropper musici posto droper varijanta mora ici na tipetu a Miti su cvorovi bili iznad indikatora ako sam dobro video i ako gresim ispravite me. To niko od vas nije skontao cak i ovi koji osudjuju. Vezan je blood knot i ostavljeni su delovi monofilamenta tj brkovi.

opet mita ,,, :) maricu mene ne interesuje sta cu ili necu praviti , ja svasta pravim kad fatam ribe, mene interesuje sta je regulisano pravilom a ne sta je efikasnije i sta je pametnije i prakticnije,, mene interesuje zakonsko takmicarsko pravilo,,ogranicenja ,, takmicar moze napraviti sistem  za 3  a otkine mu se jedna i dalje peca sa brkom i sta s tim kako to ide u pravilniku,,  Da li ti sigurno znas kako se na to gleda sudijski,,,

Gdje stoji da muha mora zakonski  biti navezana na tipetu  ako se koristi droper,, u bih pravilniku( i u ostalim bjelosvjetskim  fipsovima ) stoji da ako je vise muha moraju biti navezane na predvez a predvez je i tipet gledano uopste  ,, Muhe ako ih je vise moraju biti u u razmaku 50 cm najmanje  a nema ogranicenja koliko najvise,,, koliko vidim

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Kitu ces ti moci na takmicenju tako. Ako se meri predvez i tippet na zlatarskoj vagi bices diskvalifikovan.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Nema Dzolix u pravu si. Vezi onda 3 kom i otkini dve da bolje vidis ;) ionako je pod vodom brk ;) mada mozda neki som pozeli da suce brke.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Cek moram kuci da dodjem i sa razumevanjem procitam taj bosanski pravilnik ako je uopste moguce procitati sa razumevanjem bosanski pravilnik ;)

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
maric je napisao(la):
Kitu ces ti moci na takmicenju tako. Ako se meri predvez i tippet na zlatarskoj vagi bices diskvalifikovan.

Ne mogu da provale, izgleda potpuno isti kao plivajući

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
I da promene sirenu mora jaca da bi svi culi ono se nista ne cuje.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Da, da se koristi ona što sviraju na utakmicama. Da ne bude ponovo optužbe za lov posle zvižduka koji pola takmičara nije čulo.

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Milanče je napisao(la):
Ostao sam dužan izvod iz CG pravilnika koji se odnosi na predveze i ostalu opremu...I u njihovom Pravilniku je dozvoljena samo 1 mušica.  Nisu ga ažurirali otkad je FIPS-MOUCHE dozvolio tippet-ring.
Naravno da onih izmišljotina vezanih za zabranu "brkova", spiralni indikator i zabranu okruglih silikonskih materijala nema...
Najzanimljivije mi je da je dozvoljen predvez "bilo koje dužine" - nisu se ograničili na 2 dužine štapa!!!

pravilnik je dvosmislen  i u bih pravilniku stoji citiram A) predvezi na shnjuri mogu biti maximalne duzine 2 stapa ,,,
a onda ispod pise  sasvim drukcije
a) dozvoljen je samo jedan predvez bilo koje duzine
Nestrucni ljudi su sastavljali pravilnik na bih vidim dosta gresaka ko da  je neki stranac  piso  ili  je uradjeno aljkavo ,,

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Tako je Maricu druze  tako  izgleda  :) a evo gledam oko dopinga u pravilniku e tu je shou ,, izgleda da se ne smije ni malo popiti ,,da li se vadi i krv , testiranje i to,,

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Po    njemackom  prvenstvenom  pravilu  jasno se vidi  da udica moze biti modifikovana, to se tolerise,  moze se  stisnuti  unistiti povratna kuka na udici  i takva koristiti. 
Bitno je da ne zapinje ako se ubode kod testiranja  dok  se ovdje kod nas  po pravilu ne tolerise modifikovana udica ,znaci mora biti orginalna  fabricki  bez povratne kuke ,,,
na fipsu  internacionalnom  za svjetsko prvenstvo  stoji da udica mora biti barbles  tj, bez povratne kuke ali nema tih detalja  oko toga  da li je dozvoljeno modifikovanje udice ....

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
710
Čitam raspravu i nikako da shvatim zašto je toliko teško napraviti valjan pravilnik koji će da bude jasan svima i nadvosmislen za tumačenje.

Ako već postoji na svetskom nivou neki pravilnik zašto je teško njega prilagoditi našem jeziku?

Više puta sam pročitao da se ljudi "hvataju" za "rupe" u pravilniku ako nije zabranjeno onda je dozvoljeno i zbog toga trpe kritiku. Sve što je zabranjeno "mora" da bude taksativno navedeno u pravilniku, sve što nije navedeno je dozvoljeno i nema tog kome će posle nešto da bude nejasno.

Razumem da nam je jezik veoma komplikovan i složen ali to ne sme da bude prepreka već prednost pri donošenju finalnog pravilnika.

Послато са XT1700 уз помоћ Тапатока

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Vidim ja Strelac da ces ti biti prvi Global moderator koga su banovali  :hammer: :hammer: :D

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
157
maric je napisao(la):
Vidim ja Strelac da ces ti biti prvi Global moderator koga su banovali  :hammer: :hammer: :D

Ko je banovan zbog ovakvih izjava?

Vrh Dno