MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2017

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Mnogo su ti prsti brzi....ja vise ne mogu tako brzo da jedem :)

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Tihi83 je napisao(la):
Nebojsa to i jeste tako medju takmicarima u ljudima koji imaju aktivno i pasivno ucesce u ligi i organizaci. Velika vecina onih koji ucestvuju u temi kao kriticari su oni koji nista nisu uradili za ligu vec od samog starta pokusavaju da je uniste zbog licne sujete!!!

Ovo je samo da ne steknes pogresnu sliku o ljudima koji ucestvuju u musicarskoj ligi Srbije i aktivno i pasivno!!!

Sent from my iPad using Tapatalk

Prvi deo ovog posta je tačan. Takmičiš se da bi se takmičio a ne družio, i tu treba napraviti razliku. Prvih pet idu na svetsko prvenstvo i to je, samim tim, dovoljan motiv. Ako druženje dođe uz to, to je bonus. Gde je takmičenje tu je i rivalitet, kod nas se to, nažalost, pretvori u nešto mnogo više.
Što se tiče lige, u samom startu je napravljeno niz grešaka ( govorim od 2015. pa na dalje ) tj. od kada je počelo redovno održavanje iste. Razlog tih grešaka je, jednostavno, neiskustvo u sprovođenju takmičarskog ribolova, u ovom slučaju, mušičarskog. To se polako ispravlja, pre svega, uvođenjem novog pravilnika, i samoedukacijom takmičara. Kako se do toga dolazilo i šta se u međuvremenu dešavalo je manje važno. Sada imamo vrlo precizan pravilnik, pravila su za sve ista,  svi takmičari su dužni da ga poznaju i da ga se striktno pridržavaju.
Ono što je rekla-kazala i uglavnom neistina, je da neko pokušava da uništi tu ligu zbog "lične sujete". To nije tačno, čak bi se moglo posumnjati u sujetu onih koji su u nekoj organizaciji te lige ili se motaju oko nje. Mišljenja su oko toga podeljena i svako ima pravo na svoje.
Pošto je Tihi to uopšteno i prilično šturo objasnio nekom "da ne stekne pogrešan utisak", sada ga pitam šta je to on uradio za ligu i šta očekuje da mi, koji nismo direktni učesnici lige tj. takmičari, uradimo da bi ta liga bila što bolja i organizovanija.

P.S.  Molio bih sve one koji ovo čitaju, a posebno Tihog, da ovo moje pisanije ne shvate kao provokaciju i nameru za svađom, već kao otvoren dijalog kako bi se liga što više unapredila.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Realno je Emporio Djuzini tj Vlada Todorovic ( na stranu sto je ispao majmun prema meni ) najvise uradio za ligu i za odrzavanje i trajanje iste i tu nema uopste dileme.

Nebojsa.kg

Senior member
Učlanjen(a)
04.06.2016.
Broj reagovanja
2
Baki, slazem se za rivalitet, ali taj rivalitet treba da bude na terenu, tj u toku pecanja, bacanja u dalj..... u cemu se sve vec takmice.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Trebao bi. Nije to pojava koja je samo nama svojstvena. Svuda i u svim granama sporta to postoji. Đoković- Nadal- Federer, Rosberg-Hamilton, Phelps-Čavić itd..... Misliš da se oni privatno druže i zezaju? Oni to rade high level, kod nas je to low level. Da se neko ne uvredi....

Nebojsa.kg

Senior member
Učlanjen(a)
04.06.2016.
Broj reagovanja
2
Pa konkretno oni, ne znam odgovor, ali pouzdano znam, za recimo fudbalere, PARTIZANA i zvezde  :D, da se privatno druze, iako vlada veliki rivalitet na terenu.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Baki, posto krecemo od nule, tj. zelis dobru raspravu. Dal mislis da je bitno vracati se na proslost ako je greska ispravljena?

Sta se ocekuje od ucesnika je pitanje na mestu apsolutno.
I siguran sam da se svi slazu da je bolje da do nekih konflikata nije doslo.
Za pocetak je i dalje uspeh sto imamo dovoljno ucesnika u ligi. Sto liga napreduje. Sto vanforumska komunikacija ucesnika napreduje.

Svi su dobro uradili a i dalje rade to sto mahom iz svojih dzepova finansiraju ligu tj troskove. Jer klubovi su sve sem masovni. Da nas je vise verovatno bi se od clanarina finansiralo sve.... Mozda gresim. Za mene je svako ko je pljunuo novac za ligu car. Jer to je cist entuzijazam. Niko novac ne zaradjuje....samo ljubav prema musicarenju je tu.

Sad sto smo se zakrvili..... Jbga. Meni licno je krivo zbog tih desavanja.

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Fudbaleri Zvezde i Partizana ne vade pare iz svog džepa da bi se takmičili. Time sam ti odgovorio na, po svom skromnom mišljenju, lošu komparaciju.
Oholi, vratio sam se na prošlost zbog objašnjenja koje je Tihi dao. Isključivo zbog toga.

Nebojsa.kg

Senior member
Učlanjen(a)
04.06.2016.
Broj reagovanja
2
Pa ne daju pare iz dzepa, ali gube premije u slucaju poraza, a dobijaju u slucaju pobede.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
U svakom slučaju, ništa ne gube a mogu samo da dobiju. Fudbaleri i pevaljke nisu baš za poređenje sa ovim o čemu pričamo. Nemoj da spamujemo bez veze.

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Postoje sportovi koji imaju primat za drzavu drustvo  i za zarade novca a postoje nize rangirani sto se tice finansiranja od drzave i jos nekih  i tu pripada negdje i takmicarski  ribolov,,,  Postoji dosta sportova koji su  masovniji od ribolova sto se tice takmicenja  pa isto takmicari moraju skoro sve iz svog dzepa kotizacija i slicno ,,,Ribolovacka takmicenja su dosta skupa mozda i najskuplja kad se gleda da se placa iz svog dzepa,, Prosla su vremena komunizma kad je drzava skoro sve u sportu finansirala  ,, Bio bi red ako bi se napravili neki znacajni medjunarodni rezultati da drzava onda nagradi i obezbjedfi naredna takmicenja barem sto se tice reprezentacije ili nekih istaknutih pojedinaca ,, Vecinom ko napravi neki znacajni rezultat valjda nadje nekog sponzora od nekih  firmi  ili oni nadju njega ..

Salex

Junior member
Učlanjen(a)
11.02.2012.
Broj reagovanja
8
dzolix je napisao(la):
Postoje sportovi koji imaju primat za drzavu drustvo  i za zarade novca a postoje nize rangirani sto se tice finansiranja od drzave i jos nekih  i tu pripada negdje i takmicarski  ribolov,,,  Postoji dosta sportova koji su  masovniji od ribolova sto se tice takmicenja  pa isto takmicari moraju skoro sve iz svog dzepa kotizacija i slicno ,,,Ribolovacka takmicenja su dosta skupa mozda i najskuplja kad se gleda da se placa iz svog dzepa,, Prosla su vremena komunizma kad je drzava skoro sve u sportu finansirala  ,, Bio bi red ako bi se napravili neki znacajni medjunarodni rezultati da drzava onda nagradi i obezbjedfi naredna takmicenja barem sto se tice reprezentacije ili nekih istaknutih pojedinaca ,, Vecinom ko napravi neki znacajni rezultat valjda nadje nekog sponzora od nekih  firmi  ili oni nadju njega ..

I dokopa se nacionalne penzije :)

Cak ni svi vidovi ribolova nisu podjednako kotirani, naprotiv...

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Ako se plasiraju u prva tri mesta na svetskom, olimpijadi ili evropskom, dobiće i nacionalne penzije. To im i pripada po republičkom zakonu o sportu. Sada su svi sportovi izjednačeni što se toga tiče. Dobiće i plaketu zaslužnog građanina. Od predsednika države lično (ko god bio u tom trenutku ).  :yeswink:

Vrh Dno