Mušičarska sekcija Mali Zvornik

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
  Pre samo dve i po godine , priča o mušičarenju i Sekciji, u našem kraju, bila je uzaludna. Po meni, velika sramota, s' obzirom na to, da živim na reci Drini. Kao jedini mušičar u kraju, nisam se mogao izboriti za razvoj ove kraljevske discipline. Poznanstvom jednog od najvećih zaljubljenika u ribolov i naše vode, sada već jednim od mojih najboljih prijatelja, Zdravka Tomaševića - Tomija, priča se polako okreće. Čovek koji veoma brzo ulazi u ove vode i postaje dobar mušičar. Zajedno se probijamo i , demonstrirajući iz dana u dan Fly fishing, privlačimo sve veći broj zainteresovanih. Usledela su najzad mnogobrojna pitanja, slučajnih prolaznika, alii ribolovaca. Silazili su do nas, posmatrali, a neki su pak i okušali sreću loveći zelenke nakon 10-ak minuta  ''blic kursa'' castinga.
    Dobar početak.. Kako su se stvorili poreduslovi za razvoj mušičarenja, osnovali samo neku vrstu škole fly fishing-a, naravno , besplatnu, odštampali praktikume ''Osnovi mušičarenja'' i počeli sa radom. Usput, radili smo na registraciji i osnivanju Sekcije.

Nakon dugog rada, rezultat je usledio!
    Ovo je dokument , na koji smo dugo čekali...

OOSR ''Drinsko jezero'' - Mali Zvornik
korisnik ribarskog područja ''Drina 3''

broj:03/09
datum: 14.03.2009.godine

Na sednici Upravnog odbora OOSR ''Drinsko jezero'' , održanoj 13.03.2009. godine, na osnovu člana 8. Statuta OOSR ''Drinsko jezero'', doneta je

O D L U K A

Da se s' obzirom na dovoljan broj zainteresovanih članova, oformi mušičarska sekcija, koja će delovati pri organizaciji sportskih ribolovaca.
        Za predsednika sekcije, izabran je Velibor Rakić.

Predsednik UO OOSR ''Drinsko jezero''
                                                                                                    Milorad Zeljić

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
      Na proleće 2010-e godine, održali smo nekoliko časova FF i FC u Osnovnoj školi ''Branko Radičević'' u Malom Zvorniku. Najveći problem, bio nam je nedostatak pribora , onog početničkog, kako bi polaznici mogli vežbati, te je bilo i odustajanja. No, ipak, naš plan je uspeo.

Ubrzo nam stiže ''pojačanje'' te shvatamo da nas ipak ima, ali se krijemo  :D .

Priključuje se prvo Ruki iz Loznice . Totalno ''lud'' mušičar , koji se ne odvaja od meredova, jer ima običaj zakačiti neku aždaju  :D .

Zatim Mile - Pop , Željko, Sićo ... Strašni momci, dobri mušičari i pre svega prijatelji iz Ljubovije.

Počinje druženje, zajednička pecanja i naravno sve bolji ulovi na divljim vodama! Svako ima ''svoje'' terene te su doživljaji uvek oni pravi !

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Tomy - inače autor svih narednih fotografija.
Fotke su preuzete sa Foruma  www.drina.in.rs

rukitomy.jpg

Raka - moja malenkost    :D

rukiraka.jpg

Ruki - uvek u akciji  ;)

ruki1g.jpg

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
Često lovimo i na mirnim vodama. Zvorničko jezero je savršeno za mušičarenje klena i bucova . Izuzetno lepi tereni kao ovi u mestu Amajić :

Ruki - pripreme za bucka
photo Tomy  ( preuzeto sa  www.drina.in.rs )

ruki2.jpg

Raka - u potrazi za krupnim bolenom
photo Tomy  ( preuzeto sa  www.drina.in.rs )

rukiraka2.jpg

raka HARDY

Junior member
Učlanjen(a)
17.02.2010.
Broj reagovanja
0
''Čudesan dan''  ...  Mile vadi lipljena, Raka ga zakačio i počinje borba, Ruki baca muvu za sledećeg. Tomi u rukama ima aparat, ali ga ubrzo pakuje i biva nerešeno 1:1:1:1    :yeswink:

rukimileija.jpg

Možda i jedna od najlepših fotki sekcije : prvi ire Mile, pa: Željko, Raka (ja) , Sićo pa Ruki. Tomi ponovo na pravom mestu, za pravu fotku !

rukiekipa.jpg

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Bravo momci, imate moju podrsku ako vam ista zatreba :tbumb:

Iva

Senior member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
16
                Svaka cast momci ,samo tako '' Cepajte"  :tbumb:

sicco

Junior member
Učlanjen(a)
19.05.2009.
Broj reagovanja
17
Bravo rako legendo :tbumb:
Stvarno si veliki entuzijasta - kapa dole. Fotke su odlicne.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Momci svakačast, lepe fotke i tereni. Mene mnogo muči Drina, jednom ču je sigurno obići a posebno me mame one velike drinske mladice i debeli lipljani  :drool:

Ima toga i kod mene ali moram jednom da skoknem i do Drine ali o tom po tom.

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Svaka cast za organizaciju i fotografije. :respect:

Vrh Dno