Mušičarske (EU) Internetne trgovine

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
pored poznatog TAIMEN-a, MISTPOOL-a i Flyfishing Europe evo još jedne internetne trgovine koja je unutar EU a to je Helsinki Spey Clave Webstore

Tražio sam one eumer tubice i tako naletih na ovu stranicu. Prvom prilikom naručujem od ovih i nadam se pozitivnim utiscima poslovanja kao  sa Mistpoolom i Taimenom sa kojima sam potpuno zadovoljan. Mistpool posebno izdvajam jer ne plačam ništa poštnine i sve mi uvek jako brzo stigne i o svakoj promeni prilikom pošiljke me obaveste preko e-maila pa tako i kada je produkt napustio zemlju iz koje je poslan.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Dobri su EU shopovi al kad si u EU  :D. Šalim se, u početku sam i sam pazario u njima ali onda sam provalio Ebay i US shopove. E tad sam se preporodio što se tiče materijala. Zato i napisah nešto posle dužeg vremena http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=3515.0

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
obicno narucujem sa tamiena,a od http://www.bogdangawlik.pl/ mi je nekidan stigla rola i materijali za rekordna 3 dana + poklon,nesto je jeftiniji od tamiena ali i siromasniji.
Narucio sam i rolu sa http://www.tacklebargains.co.uk/ ,imaju fina snizenja struna i rola!

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Odličan je tacklebargains. Pre nedelju dana sam uzeo dva izvrsna konca za po 15 funti.

Husky

Newbie
Učlanjen(a)
24.05.2011.
Broj reagovanja
0
Da li je neko naručivao sa ovog sajta: http://www.bogdangawlik.pl/ ?
Cijena materijala za mušice je mnogo niža nego u BiH, odakle sam ja. Da li pored navedene cijene dostave od 6,98e treba platiti i carinu ili još nešto dodatno? Da ne bude da me je na kraju izašlo dva puta skuplje.  :hammer:

P.S. Husky = (ex) machak89

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Pa carinu i Pdv (kod nas u Hr) nemožeš da izbjegneš gdje god kupovao van svoje države, osim ako si u EU pa iz EU-a kupuješ, dakel mislim da ti to i za BiH vrijedi.
Kod nas čak udaraju Carinu i PDV i na trošak transporta tj. na ukupnu vrijednost pošiljke sa transportom ,mada mi je to tako glupo i smješno ali ...
Evo ti primjera : platiš preko neta neki materijeal 10 eura, transport te dođe iz Amerike još 10 eura, dakle vrijednost pošiljke je 20 eura , e onda na tu ukupnu vrijednost udare carinu (po procjeni carinika, ne po računu, nekada prihvate i račun)dakle neka je carina 10% i PDV koji je kod nas 23%.  Pa te na kraju to izađe 26,60eura, onda jo pošta naplati otvaranje carinske pošiljke neka sića al tek da nije džabe recimo 0,4 eura i onda si na kraju platio 27 eura nešto što u biti košta 10 eura. Postoji naravno i minimum ispod kojega se to ne naplaćuje. U Hr je to 250 kn tj 33 eura.
Dakle ako je pošiljka ukupne vrijednosti do nekih 33-35 eura onda je to to , a ako je preko toga onda ide sve spomenuto.
Najbolje da se raspitaš kod zvaničnika u BIH koliko i kako to ide kod vas. Kod nas je UŽAS !!!

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Pošto naručujem u BIH i stiže mi iz raznih država,najbitnija stavka ti je na e-bay  konačna cjena.E sad samo jednom su mi naplatili neku carinu,tj neke troškove.Ali nije bilo ništa skupo 1-2 KM.I nikada nisam ništa poručio preko 40$.

Pored svega što vidiš moraš četvoro očiju da otvoriš.Obično nešto što je atraktivno nije to to!
Obično stoje slike čekrka a oni prodaju samo rezervni kalem.Ili tako neke podvale.Obavezno sve isčitaj i na kraju pitaj o čemu se radi.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Gogo, još malo pa če i Hr u EU pa če onda carinici imati mnogo manje posla :D tj. Neče moči da ocarine robu poslanu iz zemalja članica EU pa onda navali narode :)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Dok dočekamo da nas puste u taj bescarinski režim ima da osjedimo.Najgluplja stavka je carina na konačnu vrijednost: roba plus putni troškovi  :-X

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
sebastian je napisao(la):
Gogo, još malo pa če i Hr u EU pa če onda carinici imati mnogo manje posla :D tj. Neče moči da ocarine robu poslanu iz zemalja članica EU pa onda navali narode :)

Ma znaš šta iskreno,više bih volio da nas gule sa carinom i glupostima još 100 godina nego da uđemo u tu je... uniju, nije to još za Balkan, preslabi smo, kad bi nam dali vremena da ojačamo onda nam pak Unija nebi ni trebala, malo je off teme ali koristim svaku priliku za "negativnu reklamu" ulaska u  Uniju. Kad je tako dobro u Unija zašo onda Švicarka i Norveška neće ni da čuju za nju.
Daj se malo zamislite, Unija je samo teren za pranje novca, širenje globalizacije i takvog kapitalizma kakov se ni zamisliti nemože.
Jednoj normalnoj osobi koja misli i na svoje potomke nemože Unija biti riješenje, osim narvano onima koji su u vladi ili su ratni profiteri isl, pa neznaju kud sa parama. Nama malim-običnim  ljudima
Unija nemože donijeti ništa dobro, pogledajte malo oko sebe na države koje su u Uniji, Mađari se dave ... da ne duljim sa ovim mojim offfff ali morao sam malo.  :hammer:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Još nisam ništa naručivao odavde ali ima dosta toga što bi baš hteo  :lol:

Jel ko šta naručivao več odavde i ako je kakvi su utisci?

Do sada sam naručivao samo iz mistpool-a i taimen-a i veoma sam zadovoljan njima ali nemaju uvek sve što bi ja hteo.

http://www.rudiheger.eu/

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Naručio ja i razočarao se pomalo, platio sam netom jedan DVD i čekao na njega 10 dana, pa im pisao , pa ništa, pa ih nazvao i u najmanju ruku me ismijali, jer kao pa šta hoću tek 15 dana čekam i slično, kao nije do njih nego DHL i sl, konačno kad sam dobio na paketu se vidjelo da je DHL-u trebalo svega 2 dana od preuzimanja do isporuke a ovo kašnjenje je bilo klasično brljanje.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hvala Gogo za informacije! Sada sumnjam da ču išta od njih da naručim za sada, mada možda jednom probam....mistpool i taimen su za svaku pohvalu za sada....uvek sve brzo stigne i ne plačam poštninu  :yeswink:  Ovde kod Rudija ima par stvarčica koje bi baš naručio jer ovde nigde to ne nalazim. Iu USA ne naručujem ama baš ništa niti ču verovatno još DUGO. Samo EU dolazi u obzir.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
sa cabelas se isplati narucivati samo kad imaju 20% discount kao sad trenutno pa ti onda shipping izadje za dzab ali kad dodje ovde(kipar) sve iz usa je 17% porez....tako da u neku ruku se isplati ,izadje malo jeftiniije nego u eu ...

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
http://www.sportfish.co.uk/fly-fishing
ovi su korektni skroz i isporucuju u eu svuda...
http://www.garryevans.co.uk/click-here-to-visit-our-fly--game-fishing-store-10-c.asp
ovi takodje..

Vrh Dno