Mušičarski miting u Plavu

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Većina vas je u "Mušičaru" verovatno pročitala da je u pripremi miting u crnogorskom gradiću Plavu. Održaće se 30 i 31-og maja. Koliko sam ja informisan, pecaće se na izvorištu Lima, na Plavskom jezeru, reci Ljuči i reci Vruji. Ja se posebno radujem što ću prvi put u životu posetiti Vruju, na kojoj je poslednjih godina važila zabrana ribolova, i koja je , kako čujem, puna ribe.
Nadam se da će neko od vas biti tamo, a ja ću , kada se vratim opisati dogadjaj, a bogami i otvoriti teme "Ljuča", " Vruja", " Plavsko jezero"...

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
... je održan.  :)
Učešće je uzelo tridesetak mušičara iz Plava,Podgorice,Andrijevice,Kolašina,Raške,Beograda,Geteborga...
Vreme nikako nije išlo na ruku ni organizatorima ni učesnicima. Na dan otvaranja je pao sneg, a već sutradan je bilo
preko 30 stepeni. To se krajnje negativno odrazilo na aktivnost ribe, pa su lovljeni samo sitni primerci lipljana i pastrmke. Lovilo se na Limu, Ljuči, Plavskom jezeru, Grnčaru i Vruji, ali su uslovi sa ribolov , zbog izrazito visokog vodostaja, bili relativno dobri samo na izvorišnom delu Lima.

Što se tiče organizacije, zezanja... sve je bilo za 10-ku.
Posebno se po dobrom raspoloženju isticao bosanski mušičarski veteran Sejdo.
Oba dana manifestacije je ispratila i RTCG.

Prilozi

• Plav 2009 II.JPG
    Plav 2009 II.JPG
    45,8 KB · Pregleda: 148
  • Plav 2009.JPG
    Plav 2009.JPG
    79,1 KB · Pregleda: 147
  • Plav 2009 III.JPG
    Plav 2009 III.JPG
    80,5 KB · Pregleda: 143
  • Plav 2009 IV.JPG
    Plav 2009 IV.JPG