Musicarski raj-buducnost musicarenja kod nas...?

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Gogo, jesta tako.
najbolje sam u ribolovu prolazio kada nađem mesto gde nema nikoga ili moram debelo da se namučim,  trebala mi je sekira da raskrčim pola ara da bih mogao da pecam. Nažalost sve je ređe i manje takve "divljine"  gde ima ribe.
Ja neznam koja bolest je terala i još uvek  drži i tera ove budale na vlasti da svaki potok ili reku okivaju betonom, pločama, da krče.
U Kragujevcu su sve živo "regulisali" ili bolje reći betonirali. Jebo to, to nisu reke i potoci - to su otvoreni odvodni kanali.
Gledaj sve reke kroz gradove teku uokvirene betonom. Šta da se izlagne tu, šta i gde da se mresti, šta da se izroji.
Čim dođu na vlast odma' im se javi neverovatna želja da sve zaliju betonom. Arhitekte im svojim glupostima idu na ruku - oni će da mažnjavaju pare za projektovanje betonskih tabli - 10 evrića po kvadratnom metru. Lova bato i to golema - a za ništa.
Najgore je to što stalno kukaju kako treba da se borimo da očuvamo "vene" gradova - kako, kad oni prvi u te "vene" špricaju "prah" - kog su direktora uhapsili zbog zagađenja. Nikoga. Koji ministar je podneo stavku zbog toga.
Oće, zabole ga, evo šta misli.
Ko, bre, jebe vas ribolovce, zelene, ekologe, čuvare prirode, koji vi kurac oćete, kad ja ministar prvi dozvoljavam i štitim divlju gradnju, jer mi niko ništa ne može, a i isplati se - jedan mandat nekoliko miliona evrića. Koji ću moj u Evropu. Nisam lud da se zajebem pa da moram svoj posao da radim i to samo za platu.
Nemogu više da se nerviram,
Pozdrav

hms

Junior member
Učlanjen(a)
18.09.2008.
Broj reagovanja
0
Gogo u potpunosti se slazem sa tobom neka budu rijeke privatne ali u totalnoj divljini,nimalo mi se nesvidja gradnja luksuznih apartmana uz samu obalu rijeka,konkretno mislim na Ribnik,kad odem tamo bijezim ili uz vodu ili niz vodu bar malo da se osjecam kao da sm na nekoj rijeci punoj ribe ali u totalnoj divljini.Inace preferiram da lovim na svim rijekama daleko od bilo kakvih ljudskih utjecaja na okolinu koliko je to moguce a takvih mjesta jos uvijek ima.Pozdrav. :yeswink:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Nisam baš htio konkretizirati ali i ja sam mislio na Ribnik,praktično  iz kreveta bacaš  :(,Kad smo stigli uveče na prvi mah me oduševilo,al samo na prvi mah, kad sam ujutro vidio kako je to sve lijepo popločeno,izbetonirano, pa satelitske tv, to je raj za odmor nekog tipa, al ne moga.

hms

Junior member
Učlanjen(a)
18.09.2008.
Broj reagovanja
0
Nemam nista protiv luksuznog smjestaja ali samo malo dalje od vode,pogledajte sve poznate svijetske destinacije nigdje luksuznih vila u blizini,npr Patagonia,Novi Zeland,Rusia na Americkim rijekama postoje vile ali su one uradjene u skladu sa okolinom sve od drveta,jebote zar se u Mongoliji nespava u onim velikim satorima koji se smontiraju za 15 min i spavas kao beba pored one bubnjare koja fino greje a ti umoran od cijelodnevne borbe sa velikim ribama,netreba ti ni tv,ni satelitska ni internet nego samo da se odmoris za sutrasnji dan.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
hms je napisao(la):
... zar se u Mongoliji nespava u onim velikim satorima koji se smontiraju za 15 min i spavas kao beba pored one bubnjare koja fino greje a ti umoran od cijelodnevne borbe sa velikim ribama,netreba ti ni tv,ni satelitska ni internet nego samo da se odmoris za sutrasnji dan.
To je ono što se traži, velike ribe , slatki fizički umor i psihički odmor  :tbumb:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Tako je ljudi,
ja idem na pecanje da pobegnem od ljudi, od mnogo budala, glupaka i ludaka koje moram da slušam svakodnevno (ne u kući) od kafane do TV. Da popizdiš. Jebeš pecanje ispred kafane, sa prodavnicom i muzikom, nose  pivo, kafu, na svakih dva metra ribolovac - pa kade se zamrse...Doduše ne branim ja nikom i ne osuđujem nikog što tako peca -  tako voli.
Najbolji odmor je kad odem u divljinu. Pešačio sam po 5-6 km sa dvadesetak kila opreme na leđima samo da nađem mesto gde nema ljudi. Tako ću i da mušičarim - znam neka mesta gde se ne vidi prisustvo čoveka.
Dulenska reka - u divljini od izvora do ispod manastira Denkovac nigde žive duše - raj. Nema pastrmke, a možda bi moglo da  bude nje i lipljena jer je bujičava, planinska reka. Podseća me na Studenicu ili Đetinu samo je manja. Mislim da je to jedina preostala divljina u Šumadiji. Zatravljeni putevi, zaboravljene staze  i putanje, obrasle obale, istrulele pastirske kolibe, trava ko u savani, samo se čuju ptice i zeleni se voda. PRIRODA I JA - LEPOTA.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
Tako je ljudi,
ja idem na pecanje da pobegnem od ljudi, od mnogo budala, glupaka i ludaka koje moram da slušam svakodnevno (ne u kući) od kafane do TV. Da popizdiš. Jebeš pecanje ispred kafane, sa prodavnicom i muzikom, nose  pivo, kafu, na svakih dva metra ribolovac - pa kade se zamrse...Doduše ne branim ja nikom i ne osuđujem nikog što tako peca -  tako voli.
Najbolji odmor je kad odem u divljinu. Pešačio sam po 5-6 km sa dvadesetak kila opreme na leđima samo da nađem mesto gde nema ljudi. Tako ću i da mušičarim - znam neka mesta gde se ne vidi prisustvo čoveka.
Dulenska reka - u divljini od izvora do ispod manastira Denkovac nigde žive duše - raj. Nema pastrmke, a možda bi moglo da  bude nje i lipljena jer je bujičava, planinska reka. Podseća me na Studenicu ili Đetinu samo je manja. Mislim da je to jedina preostala divljina u Šumadiji. Zatravljeni putevi, zaboravljene staze  i putanje, obrasle obale, istrulele pastirske kolibe, trava ko u savani, samo se čuju ptice i zeleni se voda. PRIRODA I JA - LEPOTA.

Cek' bre Rancicu, malopre si se zalagao za revire i komercijalizaciju nasih voda, a ovde za divljinu. Tesko da je to spojivo jedno sa drugim! Tesko da bi se neko usudio da uzme reku pod zakup a da ne napravi kafance, smestajne kapacitete, prodavnicu i slicno, i da mu jedini prihod bude od izdatih dozvola. I jos da bude puno ribe a da ne bude ljudi. Lepo zvuci ali je neizvodljivo :D

NOMAD

Newbie
Učlanjen(a)
20.11.2008.
Broj reagovanja
0
Baš tako, ili imaš komoditetu na nivo / to neki žele a to i skupo plate/ ili imaš neokrnjenu prirodu a komoditet daleko od toga komadiča raja  :whistle:........

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ljudi nisam u toku od četvrtka, ali sad videh Simpsonov post.
Nisi lepo do kraja pročitao.
Napisao sam:

"Sve lepo, čisto i uredno, MOŽE I DIVLJA DŽUNGLA SAMO DA NEMA FLAŠA, ŠPORETA, KESA......"

Slažem se sa tobom da ko zakupi vodu otvori i restoran, prodavnicu ali malo dalje a ne da pecamo sa terase uz ladno pivo. Zašto restoran i smeštaj mora da bude na reci, može i kilometar dalje, sa parkingom, svim pratećim sadržajima i sve je OK. Čovek zakupi 5 km reke- jedan deo lepo, čisto, uredno - drugi deo nedirnuto - ograničen broj dozvola u oba slučaja, režim ribolova kako on hoće, a pecanje KAKO JA HOĆU.
Ko šta voli.
Ali prvo da se zabrani gradnja - da ne bude na svakih pedeset metara vikendica nekog zaslužnog parajlije i gde njegovi gosti mogu da pecaju noću na živ mamac. Kakvi su nam zakoni to je pored trovača najveća opasnost za zakupca. Našli bi ovi naši kvačku - jesi ti pobratime zakupio reku za pecanje, ali nisi ti taj ko određuje šta je građevinsko zemljište i interes opštine (čitaj - nekog korumpiranog jebivetra).
To se dešava sada na Ribniku - ako sam zapamtio neki post o ratu zakupca i Udruženja(vlasti), ako nije tačno izvinjavam se, nešto sam prezupčio.
Pozdrav.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancicu, pametan gazda koji planira restoran ne gleda samo ribolovce kao ciljnu grupu svojih musterija. On bi da zaradi i "sa strane" a priznaj da bi ti pre odabrao da jedes na terasi nekog restorana na samoj vodi nego 1km od nje?
Gradnja i placevi uz reku nisu niti ce kad biti u nadleznosti zakupca.
I nemojte da uzimas Ribnik za neki primer jer je Ribnik specifican i ne nalazi se u Srbiji.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
A šta se od sličnih revira nalazi u Srbiji?Gradac,Drina?Jel ima još koji?Pa tamo sve niklo ko da nije kriza.Grade se extra vile sa sve bazenima.Ja gled'o neki dan na SAT-u.Reklamiraju se kao raj za pecaroše a kad ono...Od restorana do prenoćišta sa đakuzijima(jel to beše japanska mafija :bleh:) i "pogledom" na Drinu.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
rabbit je napisao(la):
A šta se od sličnih revira nalazi u Srbiji?Gradac,Drina?Jel ima još koji?Pa tamo sve niklo ko da nije kriza.Grade se extra vile sa sve bazenima.Ja gled'o neki dan na SAT-u.Reklamiraju se kao raj za pecaroše a kad ono...Od restorana do prenoćišta sa đakuzijima(jel to beše japanska mafija :bleh:) i "pogledom" na Drinu.

A da pogledas kako se zove tema, a?

Drina nije komercijalni revir i nema dodirne tacke sa revirom na reci Gradac, koji opet nema veze sa komercijalnim revirom. Klisura reke Gradac je zasticeno dobro i kao takva nalazi se pod posebnim rezimom pogotovo kada je u pitanju gradnja objekata.

H

humphrey

Guest
Rancic je napisao(la):
Ljudi nisam u toku od četvrtka, ali sad videh Simpsonov post.
Nisi lepo do kraja pročitao.
Napisao sam:

"Sve lepo, čisto i uredno, MOŽE I DIVLJA DŽUNGLA SAMO DA NEMA FLAŠA, ŠPORETA, KESA......"

Slažem se sa tobom da ko zakupi vodu otvori i restoran, prodavnicu ali malo dalje a ne da pecamo sa terase uz ladno pivo. Zašto restoran i smeštaj mora da bude na reci, može i kilometar dalje, sa parkingom, svim pratećim sadržajima i sve je OK. Čovek zakupi 5 km reke- jedan deo lepo, čisto, uredno - drugi deo nedirnuto - ograničen broj dozvola u oba slučaja, režim ribolova kako on hoće, a pecanje KAKO JA HOĆU.
Ko šta voli.
Ali prvo da se zabrani gradnja - da ne bude na svakih pedeset metara vikendica nekog zaslužnog parajlije i gde njegovi gosti mogu da pecaju noću na živ mamac. Kakvi su nam zakoni to je pored trovača najveća opasnost za zakupca. Našli bi ovi naši kvačku - jesi ti pobratime zakupio reku za pecanje, ali nisi ti taj ko određuje šta je građevinsko zemljište i interes opštine (čitaj - nekog korumpiranog jebivetra).
To se dešava sada na Ribniku - ako sam zapamtio neki post o ratu zakupca i Udruženja(vlasti), ako nije tačno izvinjavam se, nešto sam prezupčio.
Pozdrav.

Postanes politicar pa menjaj kako tebi drago.....pobratime prezupceni....

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Simpsone,
sve si lepo rek'o, ali ne pričamo o kafedžijama nego o zakupcima dela reke. Niko ne kaže da on ne računa na sve koji dođu u restoran i da to treba radi samo radi ribolovaca. Neka on ima mnogo gostiju ali deo za pecanje je samo za ribolovce. Može gazda lepo zatvori staze prirodnim preprekama posle jedan ili dva km od restorana prema ribolovnom terenu, ili da napravi kružnu stazu za šetnju i svima lepo.
  Pa i Simonović, Blaf, Mmedović i ostali otišli u Mongoliju, spavaju u šatoru , nigde žive duše hiljadu km okolo, a oni pešače po dva sata da pecaju. 
  Što bi se odrekao 50 e od jednog ribolovca (dozvola, klopa, piće i ostalo) da bi uzeo od deset šetača 5 e za 5 kafa i 5 sokića - a oni će da špartaju ceo dan i uveče dođe ribolovac i kaže:
"Slušaj pobratime, nevide ti mene više na ovom korzou". A kad se to pročuje....

Humphrey prijatelju neprezupčeni,
nisam ti ja za politiku. Treba da znaš da se svučeš i ponovo obučeš, a da ne vadiš ruke iz džepova - po mogućstvu tuđih - dok ne napuniš svoje. Ja to ne umem - valjda sam za takve stvari  glup rođen ili sam glupo vaspitan. Najlakše  je reći - idi ti pa menjaj. Ajde da to radimo zajedno jer ovde zajedno i živimo. Neću da se ponašam ko svinja u oboru i da se se zahvaljujem samo onom šta mi je servirano. Svim silama ću se truditi da makar probam da nešto promenim - ako ne zbog sebe, ono zbog toga šta ćemo ostaviti i gde i kako će živeti naša deca. 
Ti bi da pecaš a da drugi menjaju stvari za tebe i u tvoje ime.
Kurac u dupe i duša u raj ne idu zajedno.

Vrh Dno