Tek sad videh ovu svađu za najbolji konac.

Slažem se sa Igorom da ne treba štedeti na koncu, ali tu dodajem da postoji mali milion tipova i marki konaca, pa nije lako izabrati konac po svojim potrebama i ukusu. U stvari, to je veoma teško.
Zato, ako neko nađe onaj pravi, konac koji mu leži, nema boljeg. Ja bih, kada bi bilo potrebno, za Ron Thompson Energy, koji košta malo više od 10 eura, platio i 100 eura, kada bi toliko koštao. Ne bih ni trepnuo.
Moraću da ponovim da sam koristio mnogo različitih marki konaca. Jedno vreme sam sakupljao prazne kutije. Toliko sam ih izmenjao, da sam prepunio jednu kutiju veličine televizora i, kada mi je dosadilo, sve pobacao. 3M, Cortland, Orvis, AIrflo, Shakespeare...svi su bili tu. Poslednji konci koje sam koristio pre Ron Thompson Energy su bili Cortland 333, 444 i na kraju famozni 555!
U odnosu na RT, mogu ih okarakterisati kao
neupotrebljive. Tolika je razlika u kvalitetu. Neverovatno, ali (ja kažem) istinito!
Već četiri godine ne kupujem konce, jer sam opskrbljen i nemam baš nikakvih problema. Imam savršen konac RT Energy, na jednom štapu i 3M Ultra 4, koji tek treba da se pokaže, na drugom. A da, ima i jedan providni, intermediate, dt5i, Berkley, na kome bi trebalo da mi zavide svi koje zanima nimfarenje nišavskih pastrmki.
Zašto ja hvalim RT Energy konac? Nisam trgovac koncima, mada se ne bih stideo da trgujem tako kvalitetnim, a jeftinim proizvodom. Nisu mi nedostupni svakojaki konci, raznih cena. Koliko poznajem mlađanog Žakulu ni on nije sirotinja, a i opasan je mušičar. I ja i on biramo konce po kvalitetu, a ne po ceni.
Dozvolite da svako napiše koja je najbolja struna (to jest, konac), po njegovom mišljenju. Nemojte da ste u fazonu, "znam ja njega, to je on napisao zato što...". Može li ovako, "zbog toga i toga i posle ovakvih i onakvih iskustava, ja mislim da je najbolji konac taj i taj"?