Najbolji stapovi za musicarenje

acko23

Senior member
Učlanjen(a)
01.07.2014.
Broj reagovanja
5
falco je napisao(la):
Konstatujem ... kataloska cena mu je 198$, sto je priblizno oko 150€. Onda se sasvim logicno namece da je 300€ jaka cena.
Uostalom, nije ni bitno, najvaznije je da te lepo sluzi i da si zadovoljan.
pogledaj katalosku cenu 2014 pa mi reci i svake gdine dobijam konstantujem original orvisov katalog na nemackom jeziku jer je za nemacko i austrijsko trziste izbacio sam slike pa pogledaj i procitaj zasto me kosta 300eu hvala na razumevanju. a sto se tice stapa ja sam prezadovoljan.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mladja85 je napisao(la):
Može da se nadje za manje para, a po mom mišljenju i bolji štap kao što sam rekao HYDROS je isto što i HELIOS samo sa slabijom opremom ( provodnici, držač čekrka i pluta )

Ovo definitivno nije tacno. Hydros i Helios su samo tehnoloski slicni, po koriscenim materijalima, i stvarno nemam pojma kako se kod nas to odomacilo da su u pitanju isti stapovi samo sa jeftinijom opremom?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sebastian je napisao(la):
Nisam bas siguran da je hydros isto sto Helios samo sa jeftinijom opremom....mom prijatelju su dva pukla prilikom bacanja bez da su prethodno bili osteceni. Kupio novog i posto bese pod garancijom kad mu ovaj prvi puko dobije novog i opet isto sranje....razocaro se nacisto...

Ih be Seb, ko o cemu ti o pucanju stapova, koliko je to puklo raznih stapova pred tvojim ocima pobogu :)

Ali se slazem da nisu isti Hydros i Helios.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
nikola renegade je napisao(la):
I to je tacno Seb helios je bolji stap od hydrosa samim tim sto je noviji model i inovativniji  :tbumb:

Ni ovo nije tacno, Hydros i Helios su stapovi iste generacije, pojavili su se istovremeno u razmaku od par dana.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
152
acko23 je napisao(la):
pogledaj katalosku cenu 2014 pa mi reci i svake gdine dobijam konstantujem original orvisov katalog na nemackom jeziku jer je za nemacko i austrijsko trziste izbacio sam slike pa pogledaj i procitaj zasto me kosta 300eu hvala na razumevanju. a sto se tice stapa ja sam prezadovoljan.
Ma opusteno druze, uostalom pare su tvoje i mozes sa njima da radis sta hoces, zar ne?  :)
Onako kako si napisao zvucalo je da je 300€ cena u prodavnici, sto je zaista previse. Kataloskih 219€ za Austriju zvuci mnogo normalnije ... e sad dodatni troskovi su posebna prica. 

acko23

Senior member
Učlanjen(a)
01.07.2014.
Broj reagovanja
5
druze bez uvrede ne zelim bilo kog na forumu da uvredim ali mislim da se racunaju svi troskovi u ceni. jer kad sve saberes i oduzmes toliko me izaslo. ali sve je ok vazno da se musicicari i druzi. ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Zanimljivo, ja kad narucim iz AOS ili ADH preko 100€ nema postarine niti dostave da mi ko racuna. Iz Mistpool pa ako narucim za 1€ nema postarine niti dostave uracunate. Ok malo su skuplji ali ne bas mnogo.
Clearwater je jeftiniji jedino u USA. Ne zaboravite, kada gledate njihove cene cesto skoro uvek je cena bez uracunatog poreza. Kad oces da platis e onda vidis koliki je jos i porez. Ako narucis e onda mozda ako treba i ta postarina pa mozda i dostava. Direktno od Orvis UK taj stap 905 je 179£ (229€) + 15£ postarine za Eu zemlje  a u AOS je 235€. Porez je vec uracunat i ako ga ja sad narucim skinut ce mi s racuna samo 235€. Kad sam narucio Heliosa iz Uk Orvis toliko sam platio jos postarinu a da ga nisam dobio za 30% jeftinije ne bi ga nikada od njih narucio. Najradije narucujem iz AOS, ADH, Mistpool pa onda Taimen....ostalo e bay.
Sad za Bozic ako me biznis bude sluzio dobro ima bas da narucim H2 bas da ga istestiram dal ce kod mene hteti da pukne ;-)

acko23

Senior member
Učlanjen(a)
01.07.2014.
Broj reagovanja
5
neznam sto bi pucali i iz kog razloga. Po meni prece bi prvo puko sage nego orvis mozda gresim ali to je moje misljenje. vecina musicara ovde u austriji koje poznaje kazu da su sage vise krutiji stapovi u odnosu na orvis, i da je orvis vise elasticniji e sad nisam neki strucnjak pa da donosim zakljucke to prepustam ljudima koji imaju vise iskustva da mi razjasne ako gresim .  :)

HITNA

Senior member
Učlanjen(a)
04.12.2005.
Broj reagovanja
0
ADH naplacjue 25 euro postarine za sve zemlje koje nisu u EU ( JAKO SU NELJUBAZNI I MOJA PREPORUKA NE NARUČIVATI OD NJIH )
AOS narudžba preko 100 eur postarina besplatna
Taimen i Bogdan galvik preko 100 EUR posatrina besplatna
Kad se narucuje iz USA nema nikakvog poreza , Sales tax se naplacuje ako roba koju ste narucili ,platili ostaje u drzavi u kojoj je obavljena kupovina.

acko23

Senior member
Učlanjen(a)
01.07.2014.
Broj reagovanja
5
Joj majko božija dal se plaća il ne plaća ne neka kako je ja znam da sam platio ko hoće nek veruje ko ne ne mora nisam dužan nikom da se pravdam a i u ostalo mene je ludilo po džep. Čovek me pitao kolko me koštalo ja sam mu rekosto ne znači da će i njega toliko koštati. A i nemam potreba da uveličavam vrednost štapa ili da se uveličavam. I što se tiče porudžbine poručuje gde vam je jevtinije ja ako sam se zajebi vi gledajte da vam dostave gratis za 12 sata.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ako iz USA naruci, je istina da neces platiti njima.porez ali postarinu od kakvih 30-40€ vrlo verovatno i.knda jos porez i carinu nasim lesinarima. Do kojeg iznosa se to neplaca svaka drzava ima svoje regulacije ali ako narucis heliosa 2 iz usa negine ni u jednoj od.nasih balkanskih i eu zemalja placanje carine i.poreza pa.ti je na kraju verovatno jeftinije tog H2 uzeti iz neke.nase.trgovine koja je vec oko uvoza sve regulisala. Barem je za mene tako. Jeftinije prodjem i brze dobijem ako narucim iz AOS da mi.posalju u sloveniju nego direktno od Orvisa iz UK a jos gore iz daleke nam USA.

Panteru, ako.uzmes clearwatera nisi se zezno 100%.

black panther

Hero member
Učlanjen(a)
02.09.2014.
Broj reagovanja
2
sebastian je napisao(la):
Panteru, ako.uzmes clearwatera nisi se zezno 100%.
Seb,jedan drugar ide na prolece za USA,pa me zanima,ako tamo kupi cekrk,da li ce morati na granici da placa neki porez za njega? i eventualno da mi preporucis nesto...  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ne,  ne bi trebao da plati nista mada moj savet je da baci ambalazu tako ako se slucajno nadje neka budala na domacoj granici da ga ne davi....ja sam iz usa donio nov kombinezon Simms G4 ...uglavnom kupio sam tamo za skoro 1000$ opreme i nitko me nije ni pomiriso... Znam i za slucajeve koji su cesto isli i donosili sta takvo od opreme pa isto ih nitko nije davio.....samo racun nek nitko ne vidi i abalazu... Ako moze kolega da ti sta donese prvo vidi koliko mozes da se istegnes financiski...

Vrh Dno