Najmanji fly ulovi...

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Molim admine da obrišu Simpsonov post!!! OFF TOPIC!!! :bleh:

Jaka muda uhvatiti onoliku ribu sa onim ogromnim ustima. Daj ti Boki nešto oprezno, sa malecnim ustima kao mi majstori :yeswink:

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Milanče je napisao(la):

Jaka muda uhvatiti onoliku ribu sa onim ogromnim ustima. Daj ti Boki nešto oprezno, sa malecnim ustima kao mi majstori :yeswink:

:tbumb: +

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Taman sam hteo da otvorim temu o ciljanom lovu sitnih primeraka riba koje mogu dosta da narastu, kad evo nečeg sličnog!

Većina ribolovaca se diči krupnim ribama i navodno ciljano lovi samo kapitalce. U praksi, situacija je sasvim drugačija. Ogromna većina je sasvim zadovoljna pastrmkama od 26 cm, lipljenovima od 33 cm, klenovima od 20 cm, štukama od 35 cm...
Ja sam prethodna dva dana ciljano lovio sitnije klenove. Uopšte me nisu zanimali krupni komadi, koji su mi tokom leta baš dosadili, već samo oni od oko 20 cm, koji su razigrano jeli sa površine vode.
Prenamnoženi ribopatitelji i ribooplakivači su prethodnih godina baš dosadili pričama da je lov sitnijih primeraka nesportski, nehuman i štetan. To je obrnuto od istine.
Ciljanim lovom sitnijih jedinki, ostavljamo na miru mnogo ređe matične ribe, koje su baza ribljeg fonda svake vode. Drugo, ako nismo opterećeni centimetrima, mnogo češće ćemo imati akciju i češće i lakše dolaziti do ulova. Treće, početnici uvek love sitnije ribe i to im pričinjava jedino zadovoljstvo. Taj stadijum često potraje i godinama, tako da treba ostaviti prostora i za njihovu zabavu.
Ja naravno uglavnom težim što krupnijem ulovu, ali kada mi to dosadi, provodim bar 10% svojih mušičarskih dana opuštajući se u ciljanom lovu sitnijih klenova.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Milanče je napisao(la):

Izgleda da ne umem Mito, ipak ja to ostavljam majstorima. Ja kako bacim neka ovakva se zakaci, nece me pa to ti je!

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Milanče je napisao(la):

Izgleda da ne umem Mito, ipak ja to ostavljam majstorima. Ja kako bacim neka ovakva se zakaci, nece me pa to ti je!
Eh... Sim. kad bar ja ne bi imao tako sreće ko ti , da mi se ne kače male, nego samo velike  :blush: ...

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Evo šta ja lovim ovih dana. Malo odmaram ruku od letnjih "mečki" i baš uživam. :lol:

P.S: Ovaj klen ima neku bolest velikih crnih pega, pa podseća na pastrmku. Pozivam sve koji kriziraju zbog lovostaja na pegave ribe da dođu na Toplicu, gde su i klenovi pegavi. :hammer:

Prilozi

• Sitan ali dinamitan.jpg
    Sitan ali dinamitan.jpg
    23,4 KB · Pregleda: 429

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Mixmaster je napisao(la):
Taman sam hteo da otvorim temu o ciljanom lovu sitnih primeraka riba koje mogu dosta da narastu, kad evo nečeg sličnog!

...Većina ribolovaca se diči krupnim ribama i navodno ciljano lovi samo kapitalce...
...Uopšte me nisu zanimali krupni komadi, koji su mi tokom leta baš dosadili, već samo oni od oko 20 cm, koji su razigrano jeli sa površine vode...

Da, da!!!
Vrlo često, a naročito ako dugo nisam na vodi uživam samo u akciji. Odem na Drinu i umesto da se budim u 4h, provodim sate gledajući da nije negde gospdin 50+ ja odem na mesto gde znam da ima sitniih lipljena i uživam... Ako se javi neki veliki super ali uživam i ovako :)
Ili odem na Gradac i odvalim se od hvatanja sitnih pastrmki, bez zadržavanja na dubokim virovima, oranja nimfama i strimerima!!!
Verovatno ovo nije baš najsportskiji načina ali ja to zovem škola za male pastrmkice i lipljene!!! Ionako ih sve pustim, a za njih je to neko novo životno iskustvo :doh: A ja srećan :lol:

P.S. Onda me prođe, pa se uozbiljim i nameračim na Mama Huanite i drinske Budale.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
milance, bilo te je zadovoljstvo posmatrati danas na drini, hvala za savet sta da stavim i pokupio sam par stvari koje radis i kako vodis muvu, tj danas sam dosta naucio, ekstra

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
oholi je napisao(la):
milance, bilo te je zadovoljstvo posmatrati danas na drini, hvala za savet sta da stavim i pokupio sam par stvari koje radis i kako vodis muvu, tj danas sam dosta naucio, ekstra
Postidećeš me 8) Molim i drugi put :yeswink:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ma, je l' on to lovio mini lipljenove, pa si ga ubacio pod "Najmanji fly ulovi..."? :doh:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
bili su sasvim pristojni,da se covek zadovolji i uposli stap i pomalo mozak

Cori

Senior member
Učlanjen(a)
21.12.2006.