Nano Milfar-pomoć

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
371
Stap i postarina oko 120 evra, sto bi znacilo 200+ kad prodje drzavu... A nema sanse da ga puste neocarinjenog i neoporezovanog, i to preko spediterske kuce koja kosta a obavezna je u ovoj prici.

jesko78

Senior member
Učlanjen(a)
29.10.2014.
Broj reagovanja
4
simpson H je napisao(la):
Moze 1kom kao uzorak ali ako si firma. Ovi ne rade sa krajnjim korisnicima.
Tamo stoji " Mail osobe za kontakt". Odakle oni znaju da ja, jesko78, nisam osoba za kontakt firme " Ferstekme Kne Klex d.o.o." iz Male Mostanice?

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
371
jesko78 je napisao(la):
Tamo stoji " Mail osobe za kontakt". Odakle oni znaju da ja, jesko78, nisam osoba za kontakt firme " Ferstekme Kne Klex d.o.o." iz Male Mostanice?
Prvenstveno, nema smisla raditi tako nesto jer to je odmanjivanje proizvodjaca. Cak i ako to prodje, da bi preuzeo posiljku, moras da dokazes da imas firmu sa urednom dozvolom za uvoz robe koja je u pitanju.

ekozelj

Newbie
Učlanjen(a)
02.07.2006.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Decko lupeta za medalju, ali nema veze. Volim tako agresivne momke sto sve znaju. Jos samo da imenuje te cuvene proizvodjace sto prodaju kineze sa Alija pod svojim imenom. Pogotovo volim ovo oko svemirskog programa i poredjenje sa stapovima za ribolov.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Simsone, ne sećam se da sam ti dečko a to što voliš agresivne momke neću da komentarišem, ipak preferiram lepši pol.

Niti sam bio agresivan niti sve znam (za razliku od tebe koji si ovde na forumu "stručnjak" opšte prakse) ali ono što znam volim da podelim sa ljudima.

Apropo opreme za ribolov ja rekoh čoveku gde i šta može da kupi. E sad što se tebi i tebi sličnima to ne sviđa ja šta da radim. Takvim "trgovcima" polako ističe vreme. Pregazio vas Internet, laka dostupnost informacijama i mogućnost on-line naručivanja robe.

U vezi svemirskog programa i same Kine, ko je shvatio shvatio. Ko nije shvatiće u vremenu koje je pred nama.

ekozelj

Newbie
Učlanjen(a)
02.07.2006.
Broj reagovanja
0
vrana je napisao(la):
Stap i postarina oko 120 evra, sto bi znacilo 200+ kad prodje drzavu... A nema sanse da ga puste neocarinjenog i neoporezovanog, i to preko spediterske kuce koja kosta a obavezna je u ovoj prici.

Loša matematika i netačna informacija. Nema nikakvih špeditera. Sve ide preko pošte i pošte carinjenja koja pregleda pošiljku. Pri naručivanju Kinezu napišeš poruku da stavi vrednost 50 - 60 eur. Naši te automatski oslobode carine i naplate ti samo pdv na taj iznos. Pdv ne možeš da izvrdaš nikako a on se obračunava u odnosu na vrednost pošiljke.

Sve ovo što sam napisao je iz ličnog iskustva. Kupio sam do sada uz raznoraznu robu i tri akcione kamere iz Kine i sve tri su tako prošle. Čak sam na jednoj stavio vrednost od 30 eur i prošla je bez carine.
Ranije su imali mnogo manji obim posla pa su ako im je sumljivo imali vremena da traže po katalozima i po netu stvarnu vrednost. Sad su zatrpani toliko da neznaju gde ima je glava i carine uglavnom onako kako je napisano. Najbitnije im je da uzmu nešto pdv-a.

jesko78

Senior member
Učlanjen(a)
29.10.2014.
Broj reagovanja
4
  Da ostavimo moralisanje za neka srecnija vremena.
  Jel se ovo sa papirologijom oko preuzimanja podrazumeva i kod posiljke od jednog komada?

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
371
Edi, to sto pricas jeste istina, ali samo ako ta prica o vrednosti robe prodje. Svaki carinik koji se iole udubi u svoj posao to ti nece pustiti tek tako a onda ide ovako kako sam napisao.
Jesko, da, i za jedan komad robe ti to vazi jer je to uzorak. Da nije uzorak, ides u proceduru kao kupac a to povlaci da prica o uzorku ne prolazi.

jesko78

Senior member
Učlanjen(a)
29.10.2014.
Broj reagovanja
4
Pu m***u mu. I dalje cu da pecam sa mojim krsem od cekrka.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
413
Jesko dopisivao se ja sa kinezom. Nije problem da napise poklon na paketu. 34 ili 37 e je postarina. Moze da ti posalje sta hoces. E sad u kvalitet kineza ne IIdem. Jeste da I na Simms-u pise made in China ali ipak postoje neka kontrola kvaliteta a ameri su rigorozni sto se toga tice. Ima u ponudi I waders ali ni prici G3 I G4, zbog toga sam skeptik. Ono podseca na orginal ali nije. Naravno stap ce raditi posao ali da li je to to nemam pojma.

jesko78

Senior member
Učlanjen(a)
29.10.2014.
Broj reagovanja
4
Otvaraju nasi pakete tako da fora poklon ne prolazi, jedino da napise cenu manju nego sto jeste. S obzirom da je postarina tolika AliExpres je prihvatljivo resenje. Vrana mi je vec pomogao oko izbora sa proverenim cekrcima.
  Sto se kvaliteta Made in PRC tice, to sve zavisi od zemlje u koju se izvozi. Mi smo smetliste Evrope pa sto ne bi bili i Kine, a i standard nam je takav kakav je. Da Kinezi mogu da naprave dobar proizvod, a da nije neki svetski poznat brend, sam se licno uverio.

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
27
Napravi mogucnost da porucim ovog kineza za 70 dolara  :)

Vrh Dno