neka ideja kako da se napravi meradov

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
nenad bumbar je napisao(la):
naso sam drveni teniski reket,mislim da od njega moze.male prepravke,javicu kada budem napravio

hehehehehhe...ovaaaaj, to sam hteo da ti predlozim al sam se u trenutku sam se predomislio da se mozda nebi pogresno shvatio moj post, svakako bi sala bila osnova.
Ako se nadje odgovarajuce "drvo"....to je taaako tesko izvodljiva stvar da je slobodno za odustajanje u startu.
Kao sto sam i predlozio rad drugara(inzilnjer sumarstva sa dugogodisnjim iskustvom u drvnoj indusriji i proizvodnji) znam kakvu je muku imao dok se nije naslo pravo drvo..

Hehehhe...unazad tri generacije mojih predaka je obradjivalo drvo tradicionalnim metodama..nesto malo iskustva kao dete sam pored pokojnog oca i skupio...Veruj mi, lakse je kes odvojiti..
Pozzzzzzz...

nenad bumbar

Junior member
Učlanjen(a)
24.01.2013.
Broj reagovanja
2
ko nije probao nece ni znati :D :D :D :D :D :D.najlakse je kupiti,a sladje je napraviti pa kako god ispalo. :) :) :) :) :)

Pishta

Junior member
Učlanjen(a)
20.01.2014.
Broj reagovanja
0
Pishta je napisao(la):
  U okolini grada gde zivim ima par sela poznatin po opasnim majstorima za pletenje pruca. Rade ljudi SVE od pruca i to perfektnog kvaliteta.
Ovakve stvari u Inostranstvu su preskupe a kod nas sibolicne cene,a ako je nesto pleteno od pruca skupo u ponudi  u radnjama,to  je iz cistog pomodarstva i kopiranja stranaca . Pa ko nleti-naleti.

Ubedjen sam da moze od biranih CELIH pruteva (ne ovih  tankih,rezanih uzduz sto se prodaju korpice po ribo.radnjama a za jednokratnu upotrebu :mad:),da se odradi prelep  prihvatac  :yeswink:.  Uz pletenu korpicu ovo bi bilo bezobrazno lepa kombinacija,naravno ko ponese po neku ribu. Ima i onih malih lepih korpica za pojas a za jedno -dva ulova za poneti, tu neki manji prihvatac za manje reke i potoke. Hvala na ideji,,poseticu jednog starog majstora ovih dana. Za mrezicu ne zanam kako i gde da nabavim,malu neku :'(,a majstoru bi nacrtao oblik prihvataca.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ja ovu ideju imam par gopdina unazad ali nikako da je realizujem.Ko ima vremena trebao bi se okušati!.
Potpuno ekološki i krajnje jednostavan ram za meredov od pruća!

nenad bumbar

Junior member
Učlanjen(a)
24.01.2013.
Broj reagovanja
2
ja sam saznao kako moze ali malo je komplikovano.1 treba sperploca da se isece na dve,tri trake sirine1,5 cm,a duzine metar.e onda treba da se prokuva da bi mogla da se savije u oblik,i zatim da se stegne sa stegama.a rukohvat vec nije problem da se napravi. ;) ;) ;) ;) :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Evo veceras u Formax-u kod opstine Novi Beograd... :)
1350 dindzi...el extraaaaaaaaa za te novce  :tbumb:

http://www.formaxstore.com/proizvod/7001

Pishta

Junior member
Učlanjen(a)
20.01.2014.
Broj reagovanja
0
  Dali postoji neki zakon po pitanju mrezica na meredovu? Da li je zabranjeno koristiti prihvatace sa klasinim mrezicama sa cvoricima na revirima i
mora li bas ova novija generacija mrezica ''glarkih''. :hmmmm: :hmmmm:

Hvala unapred iskusnijim kolegama :respect:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
koliko je meni poznato jos uvek je barem na velikoj vecini voda usudim se reci u celom svetu dozvoljena upotreba svih ovih uobicajenih meredova...negde sam samo nacuo da na nekim c i r revirima je obavezan meredov sa takvom mrezicom koja ne steti ribi kao ova sa cvoricima. Gde je to ni sam ne znam....kako god...gde god da dodjes i kupis dozvolu gore su navedena i pravila ili na internetnoj stranici vlasnika vode mora da pisu pravila. Pre se pozanimas o pravilima i ides bez razmisljanja dal radis nesto pogresno ili ne.

Pishta

Junior member
Učlanjen(a)
20.01.2014.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
koliko je meni poznato jos uvek je barem na velikoj vecini voda usudim se reci u celom svetu dozvoljena upotreba svih ovih uobicajenih meredova...negde sam samo nacuo da na nekim c i r revirima je obavezan meredov sa takvom mrezicom koja ne steti ribi kao ova sa cvoricima. Gde je to ni sam ne znam....kako god...gde god da dodjes i kupis dozvolu gore su navedena i pravila ili na internetnoj stranici vlasnika vode mora da pisu pravila. Pre se pozanimas o pravilima i ides bez razmisljanja dal radis nesto pogresno ili ne.

hvala, uvek spremni kolega ,da uskocis u pomoc :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Nema na cemu Pishta. Ako se ima vremena nije problem ;) Polako se priblizuje sezona i vremena ce verovatno biti manje... :)

Vrh Dno